Министар Црнадак ускоро на Бледу са Палмером

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак ће се на маргинама бледског “Стратешког форума” састати са замјеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава Метјуом Палмером. Претпоставља се да ће тема разговора бити актуелна политичка ситуација у БиХ, незванично сазнаје Инсајдер.

Босна и Херцеговина 21.08.2019 | 21:21
Министар Црнадак ускоро на Бледу са Палмером
Црнадак ће 2. и 3. септембра учествовати на бледском “Стратешком форуму”, који ће окупити високе званице САД, Европске уније, земаља региона и међународних организација. 

Предсједник и премијер Словеније Борут Пахор и Марјан Шарец биће домаћини скупа на којем ће бити ријечи о промјенама у свијету и изазовима које оне носе, изазовима који очекују нову Европску комисију, одрживом развоју, климатским промјенама, људским правима, као и приближавању земаља Западног Балкана европским вриједностима.

Игор Црнадак биће говорник на панелу “Западни Балкан – европеизација, демократизација, заједничка одговорност, а осим њега на панелу ће говорити и министри иностраних послова Србије Ивица Дачић, Сјеверне Македоније Никола Димитров, Црне Горе Срђан Дармановић, али и замјеник помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава Метју Палмер, као и министри иностраних послова других европских земаља.

(Инсајдер)

Коментари / 0

Оставите коментар