Ministar Crnadak uskoro na Bledu sa Palmerom

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak će se na marginama bledskog “Strateškog foruma” sastati sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metjuom Palmerom. Pretpostavlja se da će tema razgovora biti aktuelna politička situacija u BiH, nezvanično saznaje Insajder.

Bosna i Hercegovina 21.08.2019 | 21:21
Ministar Crnadak uskoro na Bledu sa Palmerom
Crnadak će 2. i 3. septembra učestvovati na bledskom “Strateškom forumu”, koji će okupiti visoke zvanice SAD, Evropske unije, zemalja regiona i međunarodnih organizacija. 

Predsjednik i premijer Slovenije Borut Pahor i Marjan Šarec biće domaćini skupa na kojem će biti riječi o promjenama u svijetu i izazovima koje one nose, izazovima koji očekuju novu Evropsku komisiju, održivom razvoju, klimatskim promjenama, ljudskim pravima, kao i približavanju zemalja Zapadnog Balkana evropskim vrijednostima.

Igor Crnadak biće govornik na panelu “Zapadni Balkan – evropeizacija, demokratizacija, zajednička odgovornost, a osim njega na panelu će govoriti i ministri inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, Sjeverne Makedonije Nikola Dimitrov, Crne Gore Srđan Darmanović, ali i zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metju Palmer, kao i ministri inostranih poslova drugih evropskih zemalja.

(Insajder)

Komentari / 0

Ostavite komentar