Ковач окупио Србе пред Европско првенство!

Мушка сениорска репрезентација Србије синоћњим окупљањем у београдском хотелу „Краун Плаза“ почела је припреме за Европско првенство.  "Медаља је јако, јако далеко"! Мушка одбојкашка репрезентација Србије почела је припреме за Европско првенство, предвођена новим селектором Слободаном Ковачем.

Остали спортови 21.08.2019 | 08:19
Ковач окупио Србе пред Европско првенство!
Такмичење ће се одиграти 12 – 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској. Слободан Ковач, први тренер сениора Србије, на припреме је позвао 19 играча.

Сениоре Србије на почетку припрема поздравили су Зоран Гајић, председник ОСС, Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, и Ђула Мештер, први потпредседник ОСС.

"Морамо да будемо реални, тренутно нисмо у топ пет репрезентација у Европи. На нама је да покушамо да освојимо прво место у групи јер само тако можемо да избегнемо неке јаке репрезентације и да се надамо борби за медаљу, која је сада јако, јако далеко", рекао је репрезентативац Александар Атанасијевић на окупљању.

Србија ће бити у Групи Б са Немачком, Словачком, Шпанијом, Белгијом и Аустријом.

"Сам долазак у репрезентацију Србије те обавезује да се надаш што бољим резултатима. Веома је битно да се издигнемо из свега, пре свега на психолошком плану", казао је Атанасијевић.

Његов саиграч Никола Јововић је рекао да је Европско првенство битно пре свега због расположења.

"У спорту генерално не зависи све само од играча или стручног штаба. Нисмо упирали ни у кога прст током свих ових година. Мењали су се људи, али ништа драстично није промењено. Изгубили смо у последње две године игру и променили идентитет играча, али и као тим. То је запажено, али шта да се ради? Желели смо да се сада пласирамо на Олимпијске игре, али нисмо и на нама је да вратимо сјај одбојци и остваримо неки пласман на Европском првенству", рекао је Јововић.

Марко Подрашчанин је навео да му је велика част што је у репрезентацији.

"Надам се да ће ова промена позитивно утицати на нас и унети позитивну енергију. У Барију нисмо били на нивоу и заиста би била велика штета да се други пут узастопно не пласирамо на Олимпијске игре", казао је Подрашчанин.

Мушка сениорска репрезентација Србије одиграће први меч у Б групи ЕП у Бриселу против Немачке, у петак, 13. септембра од 15.00 часова, док ће све преостале утакмице одиграти у Антверпену.

Србија ће други меч у Б групи одгирати у недељу, 15. септембра против Словачке (18.30), а трећи у пондељак, 16. септембра против Шпаније (20.30). Четврти меч на ЕП Србија ће одиграти у среду, 18. септембра против Белгије (20.30), а последњи, пети, у четвртак, 19. септембра против Аустрије (20.30).

У Д групи у Ротердаму и Амстердаму, играће Холандија, Пољска, Чешка, Естонија, Украјина и Црна Гора.

У А групи у Монпељеу играће Француска, Италија, Бугарска, Португалија, Грчка и Румунија.

У Ц групи у Љубљани играће Словенија, Русија, Финска, Турска, Северна Македонија и Белорусија.

XXXИ ЕП 2019. у конкуренцији одбојкаша одиграће се 12 – 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској.

Утакмице у А групи у Француској и Ц групи у Словенији играће се 12 – 18. септембра, а мечеви у Б групи у Белгији и Д групи у Холандији 13 – 19. септембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар