Kovač okupio Srbe pred Evropsko prvenstvo!

Muška seniorska reprezentacija Srbije sinoćnjim okupljanjem u beogradskom hotelu „Kraun Plaza“ počela je pripreme za Evropsko prvenstvo.  "Medalja je jako, jako daleko"! Muška odbojkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evropsko prvenstvo, predvođena novim selektorom Slobodanom Kovačem.

Ostali sportovi 21.08.2019 | 08:19
Kovač okupio Srbe pred Evropsko prvenstvo!
Takmičenje će se odigrati 12 – 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj. Slobodan Kovač, prvi trener seniora Srbije, na pripreme je pozvao 19 igrača.

Seniore Srbije na početku priprema pozdravili su Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, i Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS.

"Moramo da budemo realni, trenutno nismo u top pet reprezentacija u Evropi. Na nama je da pokušamo da osvojimo prvo mesto u grupi jer samo tako možemo da izbegnemo neke jake reprezentacije i da se nadamo borbi za medalju, koja je sada jako, jako daleko", rekao je reprezentativac Aleksandar Atanasijević na okupljanju.

Srbija će biti u Grupi B sa Nemačkom, Slovačkom, Španijom, Belgijom i Austrijom.

"Sam dolazak u reprezentaciju Srbije te obavezuje da se nadaš što boljim rezultatima. Veoma je bitno da se izdignemo iz svega, pre svega na psihološkom planu", kazao je Atanasijević.

Njegov saigrač Nikola Jovović je rekao da je Evropsko prvenstvo bitno pre svega zbog raspoloženja.

"U sportu generalno ne zavisi sve samo od igrača ili stručnog štaba. Nismo upirali ni u koga prst tokom svih ovih godina. Menjali su se ljudi, ali ništa drastično nije promenjeno. Izgubili smo u poslednje dve godine igru i promenili identitet igrača, ali i kao tim. To je zapaženo, ali šta da se radi? Želeli smo da se sada plasiramo na Olimpijske igre, ali nismo i na nama je da vratimo sjaj odbojci i ostvarimo neki plasman na Evropskom prvenstvu", rekao je Jovović.

Marko Podraščanin je naveo da mu je velika čast što je u reprezentaciji.

"Nadam se da će ova promena pozitivno uticati na nas i uneti pozitivnu energiju. U Bariju nismo bili na nivou i zaista bi bila velika šteta da se drugi put uzastopno ne plasiramo na Olimpijske igre", kazao je Podraščanin.

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u B grupi EP u Briselu protiv Nemačke, u petak, 13. septembra od 15.00 časova, dok će sve preostale utakmice odigrati u Antverpenu.

Srbija će drugi meč u B grupi odgirati u nedelju, 15. septembra protiv Slovačke (18.30), a treći u pondeljak, 16. septembra protiv Španije (20.30). Četvrti meč na EP Srbija će odigrati u sredu, 18. septembra protiv Belgije (20.30), a poslednji, peti, u četvrtak, 19. septembra protiv Austrije (20.30).

U D grupi u Roterdamu i Amsterdamu, igraće Holandija, Poljska, Češka, Estonija, Ukrajina i Crna Gora.

U A grupi u Monpeljeu igraće Francuska, Italija, Bugarska, Portugalija, Grčka i Rumunija.

U C grupi u Ljubljani igraće Slovenija, Rusija, Finska, Turska, Severna Makedonija i Belorusija.

XXXI EP 2019. u konkurenciji odbojkaša odigraće se 12 – 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Utakmice u A grupi u Francuskoj i C grupi u Sloveniji igraće se 12 – 18. septembra, a mečevi u B grupi u Belgiji i D grupi u Holandiji 13 – 19. septembra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar