Додик: Странци не треба да моделирају сједнице, можда ванредне и не буде?

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је потпуно непотребно и није фер да било ко од странаца, па били то Американци или Британци или било ко други, моделира карактер сједнице Предсједништва.

Босна и Херцеговина 19.08.2019 | 09:06
Додик: Странци не треба да моделирају сједнице, можда ванредне и не буде?
"То онда не говори о сувереној држави, него о поданичкој причи. Из тог разлога нисам ни прихватао да разговарам на ту тему када је ријеч о Годишњем националном плану са било ким", рекао је Додик за "Глас Српске".

Говорећи о састанку амбасадора САД и Велике Британије у БиХ Ериком Нелсоном и Метјуом Филдом са предсједавајућим Предсједништва БиХ Жељком Комшићем, Додик је нагласио да је у реду ако је састанак организован да амбасадори буду информисани.

"У БиХ имамо одређен број функционера, поготово оних у Сарајеву, који имају поданички однос према странцима који иде до тога да их сматрају дијелом политичке структуре у БиХ. Ја их не сматрам таквим, али као партнере у неким пословима сарадње са земљама које представљају их прихватам", навео је Додик.

Он је поручио да ставови БиХ могу да буду само они који су донесени консензусом.

"Консензус мора постојати, поготово о војним питањима. У том погледу не може нико да фаворизује неко рјешење, осим да буде лично охрабрен или обесхрабрен", каже Додик.

На питање да ли постоји могућност да ванредна сједница Предсједништва на којој би требало да буде именован предсједавајући Савјета министара буде отказана с обзиром на ставове Комшића и члана Предсједништва Шефика Џаферовића, Додик је рекао да Комшић компликује ситуацију.

"Видјећемо како ће се ствари развијати. Пред само одржавање сједнице процијенићу да ли ћу задржати свој приједлог да ванредна сједница буде одржана", рекао је Додик.

Коментаришући писање појединих медија да би прије сједнице Предсједништва БиХ могао поново бити одржан састанак лидера странака, Додик је рекао да за такав састанак није било никаквих индиција, нити има потребе да буде одржан. "Уколико иницијатива неког од лидера буде, није проблем да се поново састанемо, али никакве иницијативе странаца да састанак буде одржан нећу прихватити", рекао је Додик.

Он је подсјетио да Комшић тврди да ће подржати ставове ЕУ, а да се у БиХ чини све да се ствари додатно компликују, те додао да ће због опструкција у формирању власти највише трпјети европски пут.

Према Додиковим ријечима, неко је одлучио да је важнији НАТО пут него европски пут. "Очито је да се те двије политике сада сукобљавају у БиХ и видјећемо како ће се ствари одвијати до 5. септембра, докле важи споразум", рекао је Додик. 

(Срна)

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

19.08.2019 07:17

Ста ли би прицао да сии стварно досао на власт регуларним путем,умјесто сто те је ВЈЕТАР ДОНИО

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

19.08.2019 08:10

БАЈА ПРЕВИСЕ ГЛЕДАО ЦРТАНИ ФИЛМ, КАЛИМЕРО ' - ТО ЈЕ НЕПРАВДА

Name

куку мени с'тобом

19.08.2019 08:40

куку мени с'тобом тако глупим...како је досао досао је ... народ га бира и дрзи на власти вец годинама , или ти мислис да је народ "стока" ... па вјероватно тако мислис док не признајес вољу Српског народа ...

Name

Рики

19.08.2019 08:48

Ради идеје о самосталности Ентитета, додо ће зртвовати сваког градјанима, тог ентитета...

Name

Цеца

19.08.2019 08:49

Додик је добио највисе гласова за избор цлана предсједниства, откако се бира цлан предсједниства, мало размислите о томе.Само немојте ону супљу о крадји гласова, провидни сте.

Name

Гавра

19.08.2019 08:51

Миле, лијекове си заборавио, хитно је.

Name

Црни дјордје

19.08.2019 09:50

Куку мами твојој с тобом, чуј народ га бирао поготово У Зворнику (90 и висе % гласова). Ниси ти крив, крива је природа

Name

блиц

19.08.2019 11:07

Док је Миле до тада је и Републике Српске!

Name

Немања

19.08.2019 11:38

Станите људи. Зар није Бурле просле седмице заједно са руским амбасадором дао изјаву да су разговарали о АМП у. Како то да је данас проти мијешања страних типломата.

Name

РЕ блиц

19.08.2019 11:57

Глуп си безгранично. Шта ће бити послије Милета. Смак свијета, да се припремамо.

Name

Харе

19.08.2019 07:17

Чека Миле заповиједи од Вучића

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КУКУ МЕНИ СТОБОМ

19.08.2019 09:49

ТИ СИ МОЗДА МЛАД ПА НЕ ЗНАС КАКО ЈЕ ДОДИК ДОСАО НА ВЛАСТ. ПРЕГЛЕДАЈ МАЛО ЈУТЈУБ И ВИДИ ЦИЈИ ТРАНСПОРТЕР ГА ЈЕ ДОВЕО И ИЗБАЦИО НИКОЛУ ПОПЛАСЕНА. ТИ ,,ПОДАНИЦКИ,, ПОЛИТИЦАРИ У САРАЈЕВУ НИСУ ПОМОЦУ НАТО СНАГА ДОСЛИ НА ВЛАСТ ВЕЦ ЛИЦНО МИЛОРАД ДОДИК. КО ГОД ВЈЕРУЈЕ СТО ОН САД ПРИЦА У ВЕЛИКОЈ ЈЕ ЗАБЛУДИ.

Name

РЕ ЦЕЦА

19.08.2019 09:54

ТАКО ЈЕ ,,НЕМОЈТЕ САМО ПРИЦАТ ИСТИНУ,, ,,НЕМОЈТЕ ГЛЕДАТ СВОЈИМ ОЦИМА ВЕЦ ДОДИКОВИМ,,. НИЈЕ НАС ДОБРИ ДОДИК НИКОМ ПРИЈЕТИО ДА ЦЕ ОСТАТ БЕЗ ПОСЛА АКО НЕ ГЛАСА ЗА ЊЕГА. ТО ЈЕ НАМОНТИРАНО. НИСАМ ЈА ДОБИО У ТРЕБИЊУ 300 МАРАКА ЗА ГЛАС ВЕЦ МИ НЕКИ МОМЦИ ОНАКО ДАЛИ. ЈЕЛ МОГУЦЕ ДА ИМА ОСОБА КОЈЕ МИСЛЕ КАО ОВА , ЦЕЦА,???

Name

ре

19.08.2019 07:28

Који га ђаво доведе у политику да 15 година загорчава живот стоци без дана напредка у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

19.08.2019 07:54

истјерај медјународну као и народ тако да сами себи кројите законе и радите ста хоцете!!нормално не за народ него за себе! која дрскост!!то само овдје мозе проци код купљениб гласаца и нигдје висе!

Name

ПИР

19.08.2019 08:14

Босни је неопходан у цјелости Прптекторат, све до момента успостављања владавине права за сваког човјека

Name

За РЕ

19.08.2019 08:23

Значи народ је за тебе стока?? Лијепо богами, лијепо.

Name

ре

19.08.2019 09:58

Стока него шта док гласа за криминалце са крађом и куповином избора у РС,који све ове године мучног живота и пропасти свега у РС, да народ мора и омладина да бијеже сваки дан док они отимају залогај из уста свима и ствараоцима РС.

Name

оо7

19.08.2019 07:46

Ја стварно не разумијем, да Миле не разумије, овдје це се питати они странци који су зауставили рат. Руси у које се миле узда, ниста нису урадили да се рат заврси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ХАХА

19.08.2019 09:57

ДА. МОЗЕМО САМО ЗАМИСЛИТИ СТА БИ ОН ОД НАС РАДИО ДА НЕМА СТРАНАЦА. Е ТЕК БИ ТАДА ВИДЈЕЛИ СТА ЈЕ ДИКТАТУРА.

Name

Марко

19.08.2019 07:48

Није фер ни да ви политицари вец деценијама газите овај народ разним порезима акцизама и доприносима кад су плате и пензије јадно мале.Себи сте законима увели да вам је све потаман,добре плате и дневнице,храна и пице скоро па дзаба,возате се у новим и скупим лимузинама па и авионома и хеликоптерима са грбаце народа а ниста нисте паметно доприњели да се зиви боље.Битно је да је вама и васим породицама све како треба а народ на цијој грбаци то све имате ко сиса.Кад долазите у политику и неку функцију немате ниста а послије једног или висе мандата имате станове,куце виле,устедјевине милионе које вам нико напровјерава јер дрзите у саци и судство и све установе.Нико јос није одговарао ни за какве проновјере новца а сви знамо да се дрзавне паре краду гдје год се стигне.Зато сто смо и мемоцни да иста ту промјенимо народ масовно размисља да се исели одавде,знате и ви то све добро али гурате до задњег јер лицни интерес је најбитнији.Бога питај ста би ви све јос радили да није тих странаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

19.08.2019 07:49

Занимљиво да у дрзави која има највецу незапосленост у Европи и меду најнизим стандардом у свијету који је у равни африцких племена са катастрофалном саобрацајном инфрастуктуром због које сваке године гине стотине људи .у дрзави која без страних кредита неби могла ни 3 мјесеца исплатити и те такве мизерне плате и пензије да је једина и најбитнија ствар Нато. Нико не прица ни о цему само хоце ли бих у нато или неце а сто је највазније на њеној територији се вец налазе нато трупе и о томе колико це их бити у Бих и колико це остати апсолутно ни о цему нити одлуцује нити мозе да одлуци сама Бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

19.08.2019 07:51

Важи ли Милокраде ово и за диктатора Орбана. Којег си до јучер прозиво да му је Алија оставио БиХ у аманет. Сада му као сподоба, кловн, бедел неког лика из Србије, салутираш и дочекујеш га. То нам је "брат Ердоган", Мурат јунак, а Обилић није ништа. Ма..ш у три пи..е.... Наказо људска изобличио си се, срам ме што сам би са тобом на улици, да скинемо "паљанске Феудалце", који су данас махом код тебе, ако су стари са тобом су њихова дјеца и потомци. Фукаре се увјек зближе, па ме стра и будућности. Зато живимо сада у садшњем тренутку....

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

19.08.2019 09:49

Ђорђе Ердоган и Турци су сада српски савезници јер су и руски а нама осталима у БиХ је савезник велики брат.

Name

ЗА ДЈОРДЈЕ

19.08.2019 09:59

СВАКА ЦАСТ ЗА КОМЕНТАР.

Name

Осим

19.08.2019 07:55

Ако није Вигемарк.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Која СИРОВИНА од предсједника ,!! Браћо ,!!!!!

19.08.2019 08:02

Он стварно није нормалан , ал јос смо гори сви ми па и медији који му дајемо пажњу на његове болесне изјаве . Јер се он лијечи над свима нама. Њега треба медиски тотални изоловат и ставит га у позицију да је Нико и ниста. Ама баш Нико и ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвв

19.08.2019 08:03

Опће је познато да консензус нема по многим питањима, и то траје 27-година, и шта сад требамо чекати још 30-година... не би ли испала нека прилика за остварење ваших циљева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Сувара

19.08.2019 08:06

није фер да ви сви заједно пљачкате овај народ .Још 90 тих кренула је пљачка ,шверц ,продаја територије и до дан данас Сви сте у политици од тих 90 ти без разлике која странка с циљем што више накрасти Мјењате само дресове са истим циљем и док народ не схвати и све вас пошаље у пм Има ли ико образа да каже доста нам је Види молим те како интерес спаја па онда се појавили ствараоци Републике Српске па њихова дјеца па унућад као очевина је ово њихова Ја најбоље знам колико је лоповлук у свима вама имате ли ишта људско у себи Шаровић обмањује , Крајишник ствараоц Цицко преговарач Ивањич експерт Соња татина церка , Станивуковиц татин богатас ,Вукан потрцко сад тамо сад овамо ,Спириц прелетац превртац , Стевандиц смеце и сви се удружили у такмицењу ко це висе покраст Није борба за власт него за паре које се могу мажњавати на власти Има ли иједан политицар да у задњих 25 година није био неки к..ац и сада нешто није фер ма забијте се у пм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лабуд

19.08.2019 08:11

Али зато кад састанцис и примас упуте од Руског Амбасдора Иванцова онда је све како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранислав

19.08.2019 08:14

Хајде папци оспите паљбу,јер Вам Миле даде мало материјала!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦВЕТА

19.08.2019 08:19

УЗЕЛИ СТЕ МИЛИЈАРДЕ ОД АМЕРИКЕ И ЕВРОПЕ А САД НЕЋЕТЕ ДА СЕ СТРАНЦИ МЕШАЈУ УВАШЕ ПОСЛОВЕ. ЛОПОВИ, СРАМ ВАС БИЛО. СВЕ СТЕ УНИШТИЛИ РАТОМ И ПОСЛЕ РАТА ЛОПОВЛУЦИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

19.08.2019 08:39

СТРАНЦИ (???) да не моделирају ниста, реце лик Додо који сваки други дан трци по "мисљење" код Вирмака, руског амбасадора Иванова, Вуцица (раније Тадица), оног замјеника замјенског помоцника помоцног изасланика УСА за Балкан Палмера, СЛУГА интереса ПЕЉЕСАЦ Хрватска..... итд... паметном доста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миxлекс

19.08.2019 09:16

ста си ти радио са Иванцовим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико Никановиц

19.08.2019 09:18

Република Српска на залост нема бољег политицара, цитај успјеснијег, од Додика. Мозе се критиковати за корупцију и за лосу политику у рс али једно му се мора признати, он је једини у рс који другим двјема странама мозе парирати

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.08.2019 10:47

Да, то је све истина, зато је 2005-2010 отворио врата НАТУ и ЕУ, јер човјек зна да је то најбоље за све у држави, а сад се због политчких поена мора ето као држат за руку са мајчицом Русијом. Сви ви знате, да је пут ЕУ-НАТО једини гарант за бољи живот у будућности, али то сами себи не признајете.

Name

ДијаспораРЕ

19.08.2019 10:57

е ако је ДОДИК најуспјеснији политицар у Срба и Српске онда смо стварно НАYЕБАЛИ !!! По твојој тупавој логици доносење ЗАКОНА (еееееј цовјеце ЗАКОНААААА) на нивоу БиХ за улазак у НАТО и ПРЕКЛИЊАЊЕ Алијансе да нас прими у исту 2009.) представља олицење Додиковог "УСПЈЕХА"?? А сто му кумови гемају МИЛИОНЕ ЕВРА од послова по Федерацији и Хрватској, то је исто "ЗАСТИТА" Српске?? Ти мислис да це ИЈЕДАН ЕВРО заврсити у будзету Српске?? За помоц инвалидима, дјеци погинулих, пензионерима????? Де промисли мало ако имас с цим!!

Name

коо

19.08.2019 11:03

А коме он то парира молим те?

Name

Марко

19.08.2019 09:25

Није фер кад то раде Американци и Енглези са Комсицем. Али је у реду кад руси и Иванцов са Додиком. Па немозе увјек по твом Миле. Ти си само трецина предсједниства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.08.2019 09:57

Супљоглава громада која се користи својом масом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

19.08.2019 11:57

којој сувереној дрзави ти прицас то висе невјерују ни дјеца предсколског узраста престани висе замајавати народ због цега је ту охр и инцко ако сте самостални и суверени Ти си добио инструкције са истока они са запада и својом политиком сте довели народ до те фазе да је постао равнодусан према рс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сутрсашња сједница....

19.08.2019 11:57

хттпс://и.рмбл.wс/с8/2/в/Х/X/З/вХXЗа.цаа.2.мп4?фбцлид=ИwАР16qQб60мп7Т0саYпТУ25фхтИЈQСwQ6ВА5НФО2Д7БЦК8канУфУРгВп0В3г

ОДГОВОРИТЕ