Dodik: Stranci ne treba da modeliraju sjednice, možda vanredne i ne bude?

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je potpuno nepotrebno i nije fer da bilo ko od stranaca, pa bili to Amerikanci ili Britanci ili bilo ko drugi, modelira karakter sjednice Predsjedništva.

Bosna i Hercegovina 19.08.2019 | 09:06
Dodik: Stranci ne treba da modeliraju sjednice, možda vanredne i ne bude?
"To onda ne govori o suverenoj državi, nego o podaničkoj priči. Iz tog razloga nisam ni prihvatao da razgovaram na tu temu kada je riječ o Godišnjem nacionalnom planu sa bilo kim", rekao je Dodik za "Glas Srpske".

Govoreći o sastanku ambasadora SAD i Velike Britanije u BiH Erikom Nelsonom i Metjuom Fildom sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Кomšićem, Dodik je naglasio da je u redu ako je sastanak organizovan da ambasadori budu informisani.

"U BiH imamo određen broj funkcionera, pogotovo onih u Sarajevu, koji imaju podanički odnos prema strancima koji ide do toga da ih smatraju dijelom političke strukture u BiH. Ja ih ne smatram takvim, ali kao partnere u nekim poslovima saradnje sa zemljama koje predstavljaju ih prihvatam", naveo je Dodik.

On je poručio da stavovi BiH mogu da budu samo oni koji su doneseni konsenzusom.

"Кonsenzus mora postojati, pogotovo o vojnim pitanjima. U tom pogledu ne može niko da favorizuje neko rješenje, osim da bude lično ohrabren ili obeshrabren", kaže Dodik.

Na pitanje da li postoji mogućnost da vanredna sjednica Predsjedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan predsjedavajući Savjeta ministara bude otkazana s obzirom na stavove Кomšića i člana Predsjedništva Šefika Džaferovića, Dodik je rekao da Кomšić komplikuje situaciju.

"Vidjećemo kako će se stvari razvijati. Pred samo održavanje sjednice procijeniću da li ću zadržati svoj prijedlog da vanredna sjednica bude održana", rekao je Dodik.

Кomentarišući pisanje pojedinih medija da bi prije sjednice Predsjedništva BiH mogao ponovo biti održan sastanak lidera stranaka, Dodik je rekao da za takav sastanak nije bilo nikakvih indicija, niti ima potrebe da bude održan. "Ukoliko inicijativa nekog od lidera bude, nije problem da se ponovo sastanemo, ali nikakve inicijative stranaca da sastanak bude održan neću prihvatiti", rekao je Dodik.

On je podsjetio da Кomšić tvrdi da će podržati stavove EU, a da se u BiH čini sve da se stvari dodatno komplikuju, te dodao da će zbog opstrukcija u formiranju vlasti najviše trpjeti evropski put.

Prema Dodikovim riječima, neko je odlučio da je važniji NATO put nego evropski put. "Očito je da se te dvije politike sada sukobljavaju u BiH i vidjećemo kako će se stvari odvijati do 5. septembra, dokle važi sporazum", rekao je Dodik. 

(Srna)

Komentari / 42

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

19.08.2019 07:17

Sta li bi pricao da sii stvarno dosao na vlast regularnim putem,umjesto sto te je VJETAR DONIO

ODGOVORITE
Name

SALE SLOVENAC

19.08.2019 08:10

BAJA PREVISE GLEDAO CRTANI FILM, KALIMERO ' - TO JE NEPRAVDA

Name

kuku meni s'tobom

19.08.2019 08:40

kuku meni s'tobom tako glupim...kako je dosao dosao je ... narod ga bira i drzi na vlasti vec godinama , ili ti mislis da je narod "stoka" ... pa vjerovatno tako mislis dok ne priznajes volju Srpskog naroda ...

Name

Riki

19.08.2019 08:48

Radi ideje o samostalnosti Entiteta, dodo će zrtvovati svakog gradjanima, tog entiteta...

Name

Ceca

19.08.2019 08:49

Dodik je dobio najvise glasova za izbor clana predsjednistva, otkako se bira clan predsjednistva, malo razmislite o tome.Samo nemojte onu suplju o kradji glasova, providni ste.

Name

Gavra

19.08.2019 08:51

Mile, lijekove si zaboravio, hitno je.

Name

Crni djordje

19.08.2019 09:50

Kuku mami tvojoj s tobom, čuj narod ga birao pogotovo U Zvorniku (90 i vise % glasova). Nisi ti kriv, kriva je priroda

Name

blic

19.08.2019 11:07

Dok je Mile do tada je i Republike Srpske!

Name

Nemanja

19.08.2019 11:38

Stanite ljudi. Zar nije Burle prosle sedmice zajedno sa ruskim ambasadorom dao izjavu da su razgovarali o AMP u. Kako to da je danas proti miješanja stranih tiplomata.

Name

RE blic

19.08.2019 11:57

Glup si bezgranično. Šta će biti poslije Mileta. Smak svijeta, da se pripremamo.

Name

Hare

19.08.2019 07:17

Čeka Mile zapovijedi od Vučića

ODGOVORITE
Name

RE KUKU MENI STOBOM

19.08.2019 09:49

TI SI MOZDA MLAD PA NE ZNAS KAKO JE DODIK DOSAO NA VLAST. PREGLEDAJ MALO JUTJUB I VIDI CIJI TRANSPORTER GA JE DOVEO I IZBACIO NIKOLU POPLASENA. TI ,,PODANICKI,, POLITICARI U SARAJEVU NISU POMOCU NATO SNAGA DOSLI NA VLAST VEC LICNO MILORAD DODIK. KO GOD VJERUJE STO ON SAD PRICA U VELIKOJ JE ZABLUDI.

Name

RE CECA

19.08.2019 09:54

TAKO JE ,,NEMOJTE SAMO PRICAT ISTINU,, ,,NEMOJTE GLEDAT SVOJIM OCIMA VEC DODIKOVIM,,. NIJE NAS DOBRI DODIK NIKOM PRIJETIO DA CE OSTAT BEZ POSLA AKO NE GLASA ZA NJEGA. TO JE NAMONTIRANO. NISAM JA DOBIO U TREBINJU 300 MARAKA ZA GLAS VEC MI NEKI MOMCI ONAKO DALI. JEL MOGUCE DA IMA OSOBA KOJE MISLE KAO OVA , CECA,???

Name

re

19.08.2019 07:28

Koji ga đavo dovede u politiku da 15 godina zagorčava život stoci bez dana napredka u RS.

ODGOVORITE
Name

Haha

19.08.2019 07:54

istjeraj medjunarodnu kao i narod tako da sami sebi krojite zakone i radite sta hocete!!normalno ne za narod nego za sebe! koja drskost!!to samo ovdje moze proci kod kupljenib glasaca i nigdje vise!

Name

PIR

19.08.2019 08:14

Bosni je neophodan u cjelosti Prptektorat, sve do momenta uspostavljanja vladavine prava za svakog čovjeka

Name

Za RE

19.08.2019 08:23

Znači narod je za tebe stoka?? Lijepo bogami, lijepo.

Name

re

19.08.2019 09:58

Stoka nego šta dok glasa za kriminalce sa krađom i kupovinom izbora u RS,koji sve ove godine mučnog života i propasti svega u RS, da narod mora i omladina da biježe svaki dan dok oni otimaju zalogaj iz usta svima i stvaraocima RS.

Name

oo7

19.08.2019 07:46

Ja stvarno ne razumijem, da Mile ne razumije, ovdje ce se pitati oni stranci koji su zaustavili rat. Rusi u koje se mile uzda, nista nisu uradili da se rat zavrsi.

ODGOVORITE
Name

ZA HAHA

19.08.2019 09:57

DA. MOZEMO SAMO ZAMISLITI STA BI ON OD NAS RADIO DA NEMA STRANACA. E TEK BI TADA VIDJELI STA JE DIKTATURA.

Name

Marko

19.08.2019 07:48

Nije fer ni da vi politicari vec decenijama gazite ovaj narod raznim porezima akcizama i doprinosima kad su plate i penzije jadno male.Sebi ste zakonima uveli da vam je sve potaman,dobre plate i dnevnice,hrana i pice skoro pa dzaba,vozate se u novim i skupim limuzinama pa i avionoma i helikopterima sa grbace naroda a nista niste pametno doprinjeli da se zivi bolje.Bitno je da je vama i vasim porodicama sve kako treba a narod na cijoj grbaci to sve imate ko sisa.Kad dolazite u politiku i neku funkciju nemate nista a poslije jednog ili vise mandata imate stanove,kuce vile,ustedjevine milione koje vam niko naprovjerava jer drzite u saci i sudstvo i sve ustanove.Niko jos nije odgovarao ni za kakve pronovjere novca a svi znamo da se drzavne pare kradu gdje god se stigne.Zato sto smo i memocni da ista tu promjenimo narod masovno razmislja da se iseli odavde,znate i vi to sve dobro ali gurate do zadnjeg jer licni interes je najbitniji.Boga pitaj sta bi vi sve jos radili da nije tih stranaca.

ODGOVORITE
Name

Sydney

19.08.2019 07:49

Zanimljivo da u drzavi koja ima najvecu nezaposlenost u Evropi i medu najnizim standardom u svijetu koji je u ravni africkih plemena sa katastrofalnom saobracajnom infrastukturom zbog koje svake godine gine stotine ljudi .u drzavi koja bez stranih kredita nebi mogla ni 3 mjeseca isplatiti i te takve mizerne plate i penzije da je jedina i najbitnija stvar Nato. Niko ne prica ni o cemu samo hoce li bih u nato ili nece a sto je najvaznije na njenoj teritoriji se vec nalaze nato trupe i o tome koliko ce ih biti u Bih i koliko ce ostati apsolutno ni o cemu niti odlucuje niti moze da odluci sama Bih

ODGOVORITE
Name

Đorđe

19.08.2019 07:51

Važi li Milokrade ovo i za diktatora Orbana. Kojeg si do jučer prozivo da mu je Alija ostavio BiH u amanet. Sada mu kao spodoba, klovn, bedel nekog lika iz Srbije, salutiraš i dočekuješ ga. To nam je "brat Erdogan", Murat junak, a Obilić nije ništa. Ma..š u tri pi..e.... Nakazo ljudska izobličio si se, sram me što sam bi sa tobom na ulici, da skinemo "paljanske Feudalce", koji su danas mahom kod tebe, ako su stari sa tobom su njihova djeca i potomci. Fukare se uvjek zbliže, pa me stra i budućnosti. Zato živimo sada u sadšnjem trenutku....

ODGOVORITE
Name

075

19.08.2019 09:49

Đorđe Erdogan i Turci su sada srpski saveznici jer su i ruski a nama ostalima u BiH je saveznik veliki brat.

Name

ZA DJORDJE

19.08.2019 09:59

SVAKA CAST ZA KOMENTAR.

Name

Osim

19.08.2019 07:55

Ako nije Vigemark.

ODGOVORITE
Name

Koja SIROVINA od predsjednika ,!! Braćo ,!!!!!

19.08.2019 08:02

On stvarno nije normalan , al jos smo gori svi mi pa i mediji koji mu dajemo pažnju na njegove bolesne izjave . Jer se on liječi nad svima nama. Njega treba mediski totalni izolovat i stavit ga u poziciju da je Niko i nista. Ama baš Niko i nista.

ODGOVORITE
Name

Cvv

19.08.2019 08:03

Opće je poznato da konsenzus nema po mnogim pitanjima, i to traje 27-godina, i šta sad trebamo čekati još 30-godina... ne bi li ispala neka prilika za ostvarenje vaših ciljeva.

ODGOVORITE
Name

Горан Сувара

19.08.2019 08:06

nije fer da vi svi zajedno pljačkate ovaj narod .Još 90 tih krenula je pljačka ,šverc ,prodaja teritorije i do dan danas Svi ste u politici od tih 90 ti bez razlike koja stranka s ciljem što više nakrasti Mjenjate samo dresove sa istim ciljem i dok narod ne shvati i sve vas pošalje u pm Ima li iko obraza da kaže dosta nam je Vidi molim te kako interes spaja pa onda se pojavili stvaraoci Republike Srpske pa njihova djeca pa unućad kao očevina je ovo njihova Ja najbolje znam koliko je lopovluk u svima vama imate li išta ljudsko u sebi Šarović obmanjuje , Krajišnik stvaraoc Cicko pregovarač Ivanjič ekspert Sonja tatina cerka , Stanivukovic tatin bogatas ,Vukan potrcko sad tamo sad ovamo ,Spiric preletac prevrtac , Stevandic smece i svi se udružili u takmicenju ko ce vise pokrast Nije borba za vlast nego za pare koje se mogu mažnjavati na vlasti Ima li ijedan politicar da u zadnjih 25 godina nije bio neki k..ac i sada nešto nije fer ma zabijte se u pm

ODGOVORITE
Name

Labud

19.08.2019 08:11

Ali zato kad sastancis i primas upute od Ruskog Ambasdora Ivancova onda je sve kako treba.

ODGOVORITE
Name

Branislav

19.08.2019 08:14

Hajde papci ospite paljbu,jer Vam Mile dade malo materijala!!!!

ODGOVORITE
Name

CVETA

19.08.2019 08:19

UZELI STE MILIJARDE OD AMERIKE I EVROPE A SAD NEĆETE DA SE STRANCI MEŠAJU UVAŠE POSLOVE. LOPOVI, SRAM VAS BILO. SVE STE UNIŠTILI RATOM I POSLE RATA LOPOVLUCIMA.

ODGOVORITE
Name

Dijaspora

19.08.2019 08:39

STRANCI (???) da ne modeliraju nista, rece lik Dodo koji svaki drugi dan trci po "misljenje" kod Virmaka, ruskog ambasadora Ivanova, Vucica (ranije Tadica), onog zamjenika zamjenskog pomocnika pomocnog izaslanika USA za Balkan Palmera, SLUGA interesa PELJESAC Hrvatska..... itd... pametnom dosta

ODGOVORITE
Name

Mixleks

19.08.2019 09:16

sta si ti radio sa Ivancovim?

ODGOVORITE
Name

Niko Nikanovic

19.08.2019 09:18

Republika Srpska na zalost nema boljeg politicara, citaj uspjesnijeg, od Dodika. Moze se kritikovati za korupciju i za losu politiku u rs ali jedno mu se mora priznati, on je jedini u rs koji drugim dvjema stranama moze parirati

ODGOVORITE
Name

re

19.08.2019 10:47

Da, to je sve istina, zato je 2005-2010 otvorio vrata NATU i EU, jer čovjek zna da je to najbolje za sve u državi, a sad se zbog politčkih poena mora eto kao držat za ruku sa majčicom Rusijom. Svi vi znate, da je put EU-NATO jedini garant za bolji život u budućnosti, ali to sami sebi ne priznajete.

Name

DijasporaRE

19.08.2019 10:57

e ako je DODIK najuspjesniji politicar u Srba i Srpske onda smo stvarno NAYEBALI !!! Po tvojoj tupavoj logici donosenje ZAKONA (eeeeej covjece ZAKONAAAAA) na nivou BiH za ulazak u NATO i PREKLINJANJE Alijanse da nas primi u istu 2009.) predstavlja olicenje Dodikovog "USPJEHA"?? A sto mu kumovi gemaju MILIONE EVRA od poslova po Federaciji i Hrvatskoj, to je isto "ZASTITA" Srpske?? Ti mislis da ce IJEDAN EVRO zavrsiti u budzetu Srpske?? Za pomoc invalidima, djeci poginulih, penzionerima????? De promisli malo ako imas s cim!!

Name

koo

19.08.2019 11:03

A kome on to parira molim te?

Name

Marko

19.08.2019 09:25

Nije fer kad to rade Amerikanci i Englezi sa Komsicem. Ali je u redu kad rusi i Ivancov sa Dodikom. Pa nemoze uvjek po tvom Mile. Ti si samo trecina predsjednistva.

ODGOVORITE
Name

borac

19.08.2019 09:57

Supljoglava gromada koja se koristi svojom masom.

ODGOVORITE
Name

O

19.08.2019 11:57

kojoj suverenoj drzavi ti pricas to vise nevjeruju ni djeca predskolskog uzrasta prestani vise zamajavati narod zbog cega je tu ohr i incko ako ste samostalni i suvereni Ti si dobio instrukcije sa istoka oni sa zapada i svojom politikom ste doveli narod do te faze da je postao ravnodusan prema rs!

ODGOVORITE
Name

Sutrsašnja sjednica....

19.08.2019 11:57

https://i.rmbl.ws/s8/2/v/H/X/Z/vHXZa.caa.2.mp4?fbclid=IwAR16qQb60mp7T0saYpTU25fhtIJQSwQ6VA5NFO2D7BCK8kanUfURgVp0V3g

ODGOVORITE