ПЛ: Лука и Палас почели лоше, а тек слиједи прави Јунајтед!

Шефилд јунајтед је остварио победу у Премијер лиги на коју чека 12 година, а Кристал Палас ни шансу није створио против њих. . . Наредног викенда чека их много опаснији "јунајтед" - Манчестер! Заборавите Барнли и Стоук, Оштрице на британски погон су нови хит Премијер лиге! Новајлија у елити већ има четири бода на конту после два кола и победе над Кристал Паласом.

Фудбал 18.08.2019 | 19:25
ПЛ: Лука и Палас почели лоше, а тек слиједи прави Јунајтед!
Кристал Палас је одиграо баш лоше!

Екипа менаџера Роја Хоџсона практично да није створила шансу на гостовању против Шефилд јунајтеда, повратника у Премијер лигу, коме је погодак Лундстрама из 47. минута био довољан за прву победу у елитном рангу енглеског фудбала после 12 година...

Брига за "орлове" је утолико већа што наредног викенда играју против много опаснијег "јунајтеда", оног из Манчестера, а већ су више од 180 минута без гола.

ШЕФИЛД ЈУНАЈТЕД - КРИСТАЛ ПАЛАС 1:0 (0:0)

"Сечива" су била нешто опаснија током меча на "Брамал лејну", нарочито у првом полувремену, а гол је постигнут после доброг пробоја Фримена по левој страни.

Овога пута није било Ван-Бисаке који би зауставио играча у продору, голман Гуаита је кратко одбио лопту, а Лундстрам је натрчао на одбитак за експлозију одушевљења навијача који су у претходном колу ремизирали против Борнмута, па тако већ сада имају четири бода.

Палас је у првој рунди играо нерешено против Евертона (0:0), који је имао играча мање, па тако неће бити задовољан оваквим почетком сезоне.

Лука Миливојевић, капитен Кристал Паласа, одиграо је свих 90 минута и њему је вероватно јасно да његова екипа има много недостатака у офанзивном делу терена, а питање је шта би тек уследило да Вилфрид Заха није остао њихов члан.

Многи су им предвиђали судбину Фулама и експресну селидбу у Чемпионшип већ после само једне сезоне у елитном рангу, али Оштрице настављају да одушевљавају барем на почетку нове премијерлигашке сезоне. Нису се Крис Вајлдер и управа Шефилд Јунајтеда претерано "мангупирали" на трансфер пијаци иако су три пута оборили клупски рекорд, а скромни тим који су саставили докопао се данас премијерне победе.

После бода из Борнмута на Брамал Лејн је стигла и премијерна "тројка" против Кристал Паласа (1:0) са потписом Џона Лундстрама. Они који играју фантази знају о коме се ради, природно дефанзивац (јефтин) који игра у везном реду и који је постао први фудбалер који је постигао погодак у сва четири ранга енглеског фудбала. 

Сјајно је везиста Оштрица испратио акцију из 47. минута и ударац Лука Фримена који је голман гостију Гуаита кратко одбио право на ногу вероватно омиљеног човека многих од вас данас. Био је то и један од ретких лепих детаља у иначе не баш претерано лепој утакмици. Шефилд Јунајтед је био знатно бољи, одлични нападач Мекголдрик се испромашивао у првих 45 минута, али им се то није на крају осветило.

Иначе, Јунајтед је данас оборио и занимљив рекорд стар седам година пошто је њихов тренер Вајлдер извео стартних 11 састављен искључиво од играча из Енглеске и Ирске. Дакле, без странаца једино што је Босанац Мухамед Бешић седео на клупи за резерве. Претходно је то учинио Норич сада већ давне 2012.

Кристал Палас и Лука Миливојевић су поново разочарали. Иако се и "побуњеник" Вилфрид Заха вратио у стартних 11, Орлови су једва стигли да запрете мрежи домаћина за 90 и кусур минута, па је после уводних два кола јасно да ће Кристал Палас имати доста проблема у борби за опстанак.

Резултати 2. кола:

субота

Арсенал – Барнли 2:1 (1:1)
/Лаказет 13, Обамејанг 64 – Барнс 43/

Астон вила – Борнмут 1:2 (0:2)
/Луиз 71 – Кинг пен 2, Вилсон 12/

Брајтон – Вест Хем 1:1 (0:0)
/Тросар 65 – Ернандез 61/

Евертон – Вотфорд 1:0 (1:0)
/Бернард 10/

Норич – Њукасл 3:1 (1:0)
/Пуки 32, 63, 75 - Шелви 90+4/

Саутемптон – Ливерпул 1:2 (0:1)
/Ингс 83 – Мане 45+1, Фирмино 71/

Манчестер сити - Тотенхем 2:2 (2:1)
/Стерлинг 20, Агуеро 35 - Ламела 23, Моура 56/

недеља

Шефилд јунајтед - Кристал Палас 1:0 (0:0)
/Линдхурст 47/

Челси - Лестер 17.30

понедељак

Вулверхемптон - Манчестер јунајтед 21.00

Табела: Ливерпул 6, Арсенал 6, Манчестер сити 4, Брајтон 4, Тотенхем 4, Борнмут 4, Евертон 4, Шефилд јунајтед 4, Манчестер јунајтед (-1) 3, Барнли 3, Норич 3, Кристал Палас 1, Лестер сити (-1) 1, Вулверхемптон (-1) 1, Астон Вила 0, Саутемптон 0, Челси (-1) 0, Њукасл 0, Вотфорд 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар