PL: Luka i Palas počeli loše, a tek slijedi pravi Junajted!

Šefild junajted je ostvario pobedu u Premijer ligi na koju čeka 12 godina, a Kristal Palas ni šansu nije stvorio protiv njih. . . Narednog vikenda čeka ih mnogo opasniji "junajted" - Mančester! Zaboravite Barnli i Stouk, Oštrice na britanski pogon su novi hit Premijer lige! Novajlija u eliti već ima četiri boda na kontu posle dva kola i pobede nad Kristal Palasom.

Fudbal 18.08.2019 | 19:25
PL: Luka i Palas počeli loše, a tek slijedi pravi Junajted!
Kristal Palas je odigrao baš loše!

Ekipa menadžera Roja Hodžsona praktično da nije stvorila šansu na gostovanju protiv Šefild junajteda, povratnika u Premijer ligu, kome je pogodak Lundstrama iz 47. minuta bio dovoljan za prvu pobedu u elitnom rangu engleskog fudbala posle 12 godina...

Briga za "orlove" je utoliko veća što narednog vikenda igraju protiv mnogo opasnijeg "junajteda", onog iz Mančestera, a već su više od 180 minuta bez gola.

ŠEFILD JUNAJTED - KRISTAL PALAS 1:0 (0:0)

"Sečiva" su bila nešto opasnija tokom meča na "Bramal lejnu", naročito u prvom poluvremenu, a gol je postignut posle dobrog proboja Frimena po levoj strani.

Ovoga puta nije bilo Van-Bisake koji bi zaustavio igrača u prodoru, golman Guaita je kratko odbio loptu, a Lundstram je natrčao na odbitak za eksploziju oduševljenja navijača koji su u prethodnom kolu remizirali protiv Bornmuta, pa tako već sada imaju četiri boda.

Palas je u prvoj rundi igrao nerešeno protiv Evertona (0:0), koji je imao igrača manje, pa tako neće biti zadovoljan ovakvim početkom sezone.

Luka Milivojević, kapiten Kristal Palasa, odigrao je svih 90 minuta i njemu je verovatno jasno da njegova ekipa ima mnogo nedostataka u ofanzivnom delu terena, a pitanje je šta bi tek usledilo da Vilfrid Zaha nije ostao njihov član.

Mnogi su im predviđali sudbinu Fulama i ekspresnu selidbu u Čempionšip već posle samo jedne sezone u elitnom rangu, ali Oštrice nastavljaju da oduševljavaju barem na početku nove premijerligaške sezone. Nisu se Kris Vajlder i uprava Šefild Junajteda preterano "mangupirali" na transfer pijaci iako su tri puta oborili klupski rekord, a skromni tim koji su sastavili dokopao se danas premijerne pobede.

Posle boda iz Bornmuta na Bramal Lejn je stigla i premijerna "trojka" protiv Kristal Palasa (1:0) sa potpisom Džona Lundstrama. Oni koji igraju fantazi znaju o kome se radi, prirodno defanzivac (jeftin) koji igra u veznom redu i koji je postao prvi fudbaler koji je postigao pogodak u sva četiri ranga engleskog fudbala. 

Sjajno je vezista Oštrica ispratio akciju iz 47. minuta i udarac Luka Frimena koji je golman gostiju Guaita kratko odbio pravo na nogu verovatno omiljenog čoveka mnogih od vas danas. Bio je to i jedan od retkih lepih detalja u inače ne baš preterano lepoj utakmici. Šefild Junajted je bio znatno bolji, odlični napadač Mekgoldrik se ispromašivao u prvih 45 minuta, ali im se to nije na kraju osvetilo.

Inače, Junajted je danas oborio i zanimljiv rekord star sedam godina pošto je njihov trener Vajlder izveo startnih 11 sastavljen isključivo od igrača iz Engleske i Irske. Dakle, bez stranaca jedino što je Bosanac Muhamed Bešić sedeo na klupi za rezerve. Prethodno je to učinio Norič sada već davne 2012.

Kristal Palas i Luka Milivojević su ponovo razočarali. Iako se i "pobunjenik" Vilfrid Zaha vratio u startnih 11, Orlovi su jedva stigli da zaprete mreži domaćina za 90 i kusur minuta, pa je posle uvodnih dva kola jasno da će Kristal Palas imati dosta problema u borbi za opstanak.

Rezultati 2. kola:

subota

Arsenal – Barnli 2:1 (1:1)
/Lakazet 13, Obamejang 64 – Barns 43/

Aston vila – Bornmut 1:2 (0:2)
/Luiz 71 – King pen 2, Vilson 12/

Brajton – Vest Hem 1:1 (0:0)
/Trosar 65 – Ernandez 61/

Everton – Votford 1:0 (1:0)
/Bernard 10/

Norič – Njukasl 3:1 (1:0)
/Puki 32, 63, 75 - Šelvi 90+4/

Sautempton – Liverpul 1:2 (0:1)
/Ings 83 – Mane 45+1, Firmino 71/

Mančester siti - Totenhem 2:2 (2:1)
/Sterling 20, Aguero 35 - Lamela 23, Moura 56/

nedelja

Šefild junajted - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Lindhurst 47/

Čelsi - Lester 17.30

ponedeljak

Vulverhempton - Mančester junajted 21.00

Tabela: Liverpul 6, Arsenal 6, Mančester siti 4, Brajton 4, Totenhem 4, Bornmut 4, Everton 4, Šefild junajted 4, Mančester junajted (-1) 3, Barnli 3, Norič 3, Kristal Palas 1, Lester siti (-1) 1, Vulverhempton (-1) 1, Aston Vila 0, Sautempton 0, Čelsi (-1) 0, Njukasl 0, Votford 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar