БЛ: Мајсторија, па глупост Грујића - (к)икс Бајерна!

Први пут након шест година, Баварци нису славили на отварању сезоне у Бундеслиги! После гола - глупост, Грујић поклонио пенал Бајерну, шампион избегао хладан туш на старту Бундеслиге! Српски везиста несмотреним потезом покварио феноменалан утисак из првих 45 минута, али је најавио још боље партије него прошле сезоне - 2:2.

Фудбал 16.08.2019 | 23:21
БЛ: Мајсторија, па глупост Грујића - (к)икс Бајерна!
Одличном партијом и сјајним голом Марко Грујић је показао да ће у овој сезони извесно направити додатни искорак у свом фудбалском развоју, али српски репрезентативац је прокоцкао прилику да буде херој славља Херте над великим минхенским Бајерном и то на Алијанц Арени. Сјајни српски везиста је направио праву глупост у 60. минуту меча, када је насео на провокацију приликом кошкања са Левандовским и повукао га у шеснаестецу. То је превејани Пољак искористио да са беле тачле постави коначан резултат утакмице - 2:2 (1:2).

Херта се углавном бранила током читаве утакмице, али је у првом полувремену играла паметније од домаћина, чекала је и искорситила своје прилике. Екипу Анта Човића није пресекао водећи гол Левандовског у 24. минуту након одличног додавања Гнабрија. Већ 12. минута касније Лукебакио је искористио свој добар продор и неодлучност одбране домаћина. Снажно је тукао са 20 метара удаљености, а лопта је погодила у леђа таличног Ибишевића и завршила иза леђа Мануела Нојера.

Колико је физички надмоћан Грујић је показао у 38. минуту, када је издржао озбиљан судар са Паваромнакон додавања Ибишевића, стигао лопту, претрчао Нојера и послао лопту Бајерну. Последице ударца осетио је тек нако радости, када се срушио на земљи и завршио са неколико копчи изнад ока.

Бајерн је кренуо на све или ништа, а онда се догодио тренутак којег се Грујић неће радо сећати. Док је лопта безазлено кружила око шеснаестарца гостију српски везиста и пољски нападач су се гурали на петерцу, а онда је Грујић направио погрешан потез. Изгубио је живце и повукао Левандовског на земљу. Огласио се ВАР и досуђен је пенал, који је напшадач Бајерна без проблема претворио у погодак.

До краја меча се играло практично пред једним голом, али Бајерн осим теренске иницијативе није превише озбиљно претио голу Рунеа Јарстејна. Екипа Ника Ковача ће највише жалити за ситуацијом из 85. минута када је Гнабри снажно гађао, али је лопта завршила изнад Хертиног гола.

Какав деби хрватског стручњака Антеа Човића на клупи Херте!

Неприкосновени владар Њемачке у посљедњих седам сезона, Бајерн из Минхена, ремијем је започео нову сезону у Бундеслиги, те први пут након шест година, није славио на првенственој премијери.

Роберт Левандовски постигао је два гола, оборио рекорд, али то није било довољно за славље против гостију из Берлина, у чијем тиму су најзапаженији били Марко Грујић и Ведад Ибишевић.

Вечерас, на "Алијанц Арени":

БАЈЕРН МИНХЕН - ХЕРТА 2:2 (1:2)
/Левандовски 24, 60 пен - Лукебакио 36, Грујић 39/

Дуел Бајерна и Херте на старту нове сезоне Бундеслиге донио је окршај двије екипе које од 2013. године првенство нису започеле поразом, Баварци су имали шест узастопних побједа, а Берлинци пет тријумфа и реми.

Побједничка серија актуелног шампиона тако је прекинута, док низ непобједивости Херте и даље траје.

Ипак, ништа није наговјештавало да би Херта могла напустити Минхен непоражена.

Домаћи су кренули фуриозно од старта, одољели су гости до половине првог полувремену, а онда се мрежа Рунеа Јарштајна затресла.

Након пар пропуштених прилика, Баварци су стекли заслужену предност, а гол је постигао ко други него Левандовски.

Пољак је искористио асистенцију Сержа Гнабрија, те поготком ушао у историју, с обзиром да је постао први играч који је пет првенствених сезона у низу противничку мрежу затресао већ у премијерном мечу Бундеслиге (традиционално у Њемачкој првенство отвара актуелни шампион).

Ипак, услиједила су три фуриозна минута за госте.

Дебитант у тиму Херте Доди Лукебакио, тамо гдје је стао прошле сезоне у дресу Фортуне, када је у два меча чак четири пута тресао мрежу Бајерна, наставио је у 36. минуту, када је изненадио домаћина, лопта је на путу ка голу ривала погодила у леђа Ведада Ибишевића, те завршила у Нојеровој мрежи.

Непуна три минута касније, на семафору је 1:2.

Ибишевић је послао употребљив пас, Грујић је био у контакту са Паваром, успио да издржи притисак, онда предрибла и Нојера, за потпуни преокрет!

Добио је Грујић ударац у главу приликом пријема лопте, па је дуел наставио са неколико копчи на аркади.

Србин је у наставку веома несмотрено реаговао, у 57. минуту, када је у свом шеснаестерцу, иако је лопта била прилично далеко, повукао Левандовског, а након реакције из ВАР собе, Бајерн је добио поклон пенал.

Сјајни Пољак није пропустио прилику за свој други гол и ново изједначење на мечу, испоставиће се и коначан резултат - 2:2.

Од тог тренутка играло се на један гол, али бројне шансе Бавараца нису искориштене, па је Херта освојила велики бод на старту сезоне.

БАЈЕРН МИНХЕН: Нојер, Кимих, Зиле, Павар, Алаба, Алкантара, Толисо, Милер (85. Санчез), Гнабри (87. Дејвис), Коман, Левандовски. Тренер: Нико Ковач.

ХЕРТА: Јарштајн, Мителштат, Рекик, Штарк, Клинтер, Дарида, Дуда (78. Шјелбред), Леки, Лукебакио (68. Зелке), Ибишевић (63. Ешвајн). Тренер: Анте Човић.

БУНДЕСЛИГА - 1. КОЛО:

Бајерн Минхен - Херта 2:2 (1:2)
/Левандовски 24, 60 пен - Лукебакио 36, Грујић 39/

У суботу:

Борусија Дортмунд - Аугзбург (15.30)
Волфсбург - Келн
Вердер - Фортуна Диселдорф
Фрајбург - Мајнц
Борусија Менхенгладбах - Шалке (18.30)

У недјељу:

Ајнтрахт - Хофенхајм (15.30)
Унион Берлин - РБ Лајпциг (18.00)

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар