BL: Majstorija, pa glupost Grujića - (k)iks Bajerna!

Prvi put nakon šest godina, Bavarci nisu slavili na otvaranju sezone u Bundesligi! Posle gola - glupost, Grujić poklonio penal Bajernu, šampion izbegao hladan tuš na startu Bundeslige! Srpski vezista nesmotrenim potezom pokvario fenomenalan utisak iz prvih 45 minuta, ali je najavio još bolje partije nego prošle sezone - 2:2.

Fudbal 16.08.2019 | 23:21
BL: Majstorija, pa glupost Grujića - (k)iks Bajerna!
Odličnom partijom i sjajnim golom Marko Grujić je pokazao da će u ovoj sezoni izvesno napraviti dodatni iskorak u svom fudbalskom razvoju, ali srpski reprezentativac je prokockao priliku da bude heroj slavlja Herte nad velikim minhenskim Bajernom i to na Alijanc Areni. Sjajni srpski vezista je napravio pravu glupost u 60. minutu meča, kada je naseo na provokaciju prilikom koškanja sa Levandovskim i povukao ga u šesnaestecu. To je prevejani Poljak iskoristio da sa bele tačle postavi konačan rezultat utakmice - 2:2 (1:2).

Herta se uglavnom branila tokom čitave utakmice, ali je u prvom poluvremenu igrala pametnije od domaćina, čekala je i iskorsitila svoje prilike. Ekipu Anta Čovića nije presekao vodeći gol Levandovskog u 24. minutu nakon odličnog dodavanja Gnabrija. Već 12. minuta kasnije Lukebakio je iskoristio svoj dobar prodor i neodlučnost odbrane domaćina. Snažno je tukao sa 20 metara udaljenosti, a lopta je pogodila u leđa taličnog Ibiševića i završila iza leđa Manuela Nojera.

Koliko je fizički nadmoćan Grujić je pokazao u 38. minutu, kada je izdržao ozbiljan sudar sa Pavaromnakon dodavanja Ibiševića, stigao loptu, pretrčao Nojera i poslao loptu Bajernu. Posledice udarca osetio je tek nako radosti, kada se srušio na zemlji i završio sa nekoliko kopči iznad oka.

Bajern je krenuo na sve ili ništa, a onda se dogodio trenutak kojeg se Grujić neće rado sećati. Dok je lopta bezazleno kružila oko šesnaestarca gostiju srpski vezista i poljski napadač su se gurali na petercu, a onda je Grujić napravio pogrešan potez. Izgubio je živce i povukao Levandovskog na zemlju. Oglasio se VAR i dosuđen je penal, koji je napšadač Bajerna bez problema pretvorio u pogodak.

Do kraja meča se igralo praktično pred jednim golom, ali Bajern osim terenske inicijative nije previše ozbiljno pretio golu Runea Jarstejna. Ekipa Nika Kovača će najviše žaliti za situacijom iz 85. minuta kada je Gnabri snažno gađao, ali je lopta završila iznad Hertinog gola.

Kakav debi hrvatskog stručnjaka Antea Čovića na klupi Herte!

Neprikosnoveni vladar Njemačke u posljednjih sedam sezona, Bajern iz Minhena, remijem je započeo novu sezonu u Bundesligi, te prvi put nakon šest godina, nije slavio na prvenstvenoj premijeri.

Robert Levandovski postigao je dva gola, oborio rekord, ali to nije bilo dovoljno za slavlje protiv gostiju iz Berlina, u čijem timu su najzapaženiji bili Marko Grujić i Vedad Ibišević.

Večeras, na "Alijanc Areni":

BAJERN MINHEN - HERTA 2:2 (1:2)
/Levandovski 24, 60 pen - Lukebakio 36, Grujić 39/

Duel Bajerna i Herte na startu nove sezone Bundeslige donio je okršaj dvije ekipe koje od 2013. godine prvenstvo nisu započele porazom, Bavarci su imali šest uzastopnih pobjeda, a Berlinci pet trijumfa i remi.

Pobjednička serija aktuelnog šampiona tako je prekinuta, dok niz nepobjedivosti Herte i dalje traje.

Ipak, ništa nije nagovještavalo da bi Herta mogla napustiti Minhen neporažena.

Domaći su krenuli furiozno od starta, odoljeli su gosti do polovine prvog poluvremenu, a onda se mreža Runea Jarštajna zatresla.

Nakon par propuštenih prilika, Bavarci su stekli zasluženu prednost, a gol je postigao ko drugi nego Levandovski.

Poljak je iskoristio asistenciju Serža Gnabrija, te pogotkom ušao u istoriju, s obzirom da je postao prvi igrač koji je pet prvenstvenih sezona u nizu protivničku mrežu zatresao već u premijernom meču Bundeslige (tradicionalno u Njemačkoj prvenstvo otvara aktuelni šampion).

Ipak, uslijedila su tri furiozna minuta za goste.

Debitant u timu Herte Dodi Lukebakio, tamo gdje je stao prošle sezone u dresu Fortune, kada je u dva meča čak četiri puta tresao mrežu Bajerna, nastavio je u 36. minutu, kada je iznenadio domaćina, lopta je na putu ka golu rivala pogodila u leđa Vedada Ibiševića, te završila u Nojerovoj mreži.

Nepuna tri minuta kasnije, na semaforu je 1:2.

Ibišević je poslao upotrebljiv pas, Grujić je bio u kontaktu sa Pavarom, uspio da izdrži pritisak, onda predribla i Nojera, za potpuni preokret!

Dobio je Grujić udarac u glavu prilikom prijema lopte, pa je duel nastavio sa nekoliko kopči na arkadi.

Srbin je u nastavku veoma nesmotreno reagovao, u 57. minutu, kada je u svom šesnaestercu, iako je lopta bila prilično daleko, povukao Levandovskog, a nakon reakcije iz VAR sobe, Bajern je dobio poklon penal.

Sjajni Poljak nije propustio priliku za svoj drugi gol i novo izjednačenje na meču, ispostaviće se i konačan rezultat - 2:2.

Od tog trenutka igralo se na jedan gol, ali brojne šanse Bavaraca nisu iskorištene, pa je Herta osvojila veliki bod na startu sezone.

BAJERN MINHEN: Nojer, Kimih, Zile, Pavar, Alaba, Alkantara, Toliso, Miler (85. Sančez), Gnabri (87. Dejvis), Koman, Levandovski. Trener: Niko Kovač.

HERTA: Jarštajn, Mitelštat, Rekik, Štark, Klinter, Darida, Duda (78. Šjelbred), Leki, Lukebakio (68. Zelke), Ibišević (63. Ešvajn). Trener: Ante Čović.

BUNDESLIGA - 1. KOLO:

Bajern Minhen - Herta 2:2 (1:2)
/Levandovski 24, 60 pen - Lukebakio 36, Grujić 39/

U subotu:

Borusija Dortmund - Augzburg (15.30)
Volfsburg - Keln
Verder - Fortuna Diseldorf
Frajburg - Majnc
Borusija Menhengladbah - Šalke (18.30)

U nedjelju:

Ajntraht - Hofenhajm (15.30)
Union Berlin - RB Lajpcig (18.00)

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar