Ко може да заустави Новака? Полуфинале Гаске - Гофан!

Најбољем тенисеру света отворен је пут ка одбрани титуле на турниру у Синсинатију.

Тенис 16.08.2019 | 23:14
Ко може да заустави Новака? Полуфинале Гаске - Гофан!
Рафаел Надал није ни дошао, Доминик Тим се повукао због болести, а Роџер Федерер испао раније него што се очекивало, као и Циципас, Зверев, Нишикори...

Последица свега тога је да међу претендентима на титулу у Синсинатију није остао ниједан играч који "на папиру" може да озбиљно угрози Новака Ђоковића!

Најбољи тенисер света у ноћи између петка и суботе игра четвртфинални меч против Луке Пуја, ког је зимус на Аустралијан опену победио резултатом 6:0, 6:2, 6:2.

У евентуалном полуфиналу чекао би бољег из руског дербија Данил Медведев - Андреј Рубљев, а већ је познато да ће други финалиста бити француски ветеран Ришар Гаске или Белгијанац Давид Гофан.

Гаске је у петак савладао Роберта Баутисту Агута резултатом 7:6 (7:2), 3:6, 6:2, док је Јапанац Јошихито Нишиока, уз Рубљева најпријатније изненађење турнира, предао Гофану меч због тровања храном.

Гаскеу ће то бити прво полуфинале на турнирима "Мастерс 1000" серије после шест година!

Уз дужно поштовање сваком противнику, Новак Ђоковић је велики фаворит за титулу, а ако тај статус и оправда, у недељу увече ће другу годину заредом подићи пехар на мастерсу који је најдуже покушавао да освоји - све до 2018. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар