Ko može da zaustavi Novaka? Polufinale Gaske - Gofan!

Najboljem teniseru sveta otvoren je put ka odbrani titule na turniru u Sinsinatiju.

Tenis 16.08.2019 | 23:14
Ko može da zaustavi Novaka? Polufinale Gaske - Gofan!
Rafael Nadal nije ni došao, Dominik Tim se povukao zbog bolesti, a Rodžer Federer ispao ranije nego što se očekivalo, kao i Cicipas, Zverev, Nišikori...

Posledica svega toga je da među pretendentima na titulu u Sinsinatiju nije ostao nijedan igrač koji "na papiru" može da ozbiljno ugrozi Novaka Đokovića!

Najbolji teniser sveta u noći između petka i subote igra četvrtfinalni meč protiv Luke Puja, kog je zimus na Australijan openu pobedio rezultatom 6:0, 6:2, 6:2.

U eventualnom polufinalu čekao bi boljeg iz ruskog derbija Danil Medvedev - Andrej Rubljev, a već je poznato da će drugi finalista biti francuski veteran Rišar Gaske ili Belgijanac David Gofan.

Gaske je u petak savladao Roberta Bautistu Aguta rezultatom 7:6 (7:2), 3:6, 6:2, dok je Japanac Jošihito Nišioka, uz Rubljeva najprijatnije iznenađenje turnira, predao Gofanu meč zbog trovanja hranom.

Gaskeu će to biti prvo polufinale na turnirima "Masters 1000" serije posle šest godina!

Uz dužno poštovanje svakom protivniku, Novak Đoković je veliki favorit za titulu, a ako taj status i opravda, u nedelju uveče će drugu godinu zaredom podići pehar na mastersu koji je najduže pokušavao da osvoji - sve do 2018. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar