Пали Црногорци, Грци се играли са Италијом!

Јанис 18 поена за 19 минута! Судећи према играма четири репрезентације првог дана "Акрополис купа", организатори су били потпуно у праву што су дуел Србије и Грчке оставили за сам крај турнира.  Црна Гора пала у четвртој четвртини против Аргентине.  Кошаркашка репрезентације Аргентине победила је Црну Гору 85:77, у другом мечу на припремном турниру у Француској.

Кошарка 16.08.2019 | 21:37
Пали Црногорци, Грци се играли са Италијом!
Јанис се играо са Италијанима, Слукас брине Грке! Кошаркаш Фенербахчеа такође има проблем са коленом...

Србија је "тукла" Турску са 15 поена разлике, а Грчка потом Италију са 20.

И једни и други могли су да славе и убедљивије, али ово је ипак припремни турнир, током ког треба одиграти три утакмице за три дана, тако да нема потребе за форсирањем.

Предвођени, наравно, Јанисом Адетокунбом, који је за 19 минута у игри нанизао 18 поена и осам скокова, Грци су декласирали "азуре" резултатом 83:63 (27:13, 22:15, 16:19, 18:16).

Ветеран Јоргос Принтезис дао је 12 поена, Ник Калатес је уз 11 поена имао и седам асистенција, док је прекаљени центар Јанис Бурусис убацио осам поена и ухватио чак 17 лопти под обручима - 15 у фази одбране.

Некомплетне Италијане предводили су Марко Белинели са 13 и Данијел Хекет са 12 поена. Играо је и некада велики таленат Алесандро Ђентиле, за 20 минута постигао је четири поена, уз шут из игре 2/9.

Селектор Ромео Сакети на овом турниру не може да рачуна на Данила Галинарија и Луиђија Датомеа, док је Николо Мели дефинитивно отписан због повреде.

Одакле почети? Прво - Грчка изгледа моћно на паркету са Јанисом Адетокунбом и није ни чудо што је многи виде са медаљом на предстојећем Светском првенству. Друго, данас је таква Грчка играла против некомплетне Италије којој нису играли Ђиђи Датоме и Данило Галинари, па је због тога резултат од 83:63 мало нереалан. Није то вероватно однос снага у најјачем саставу и једних и других, а вечерас је могло да буде и доста убедљивије за Грке.

И треће, после повреде Драгана Милосављавића, сада и Грци имају разлога за бригу јер је на старту меча Костас Слукас изашао из игре, а на клупи су му ставили лед на колено. Врло незгодна ситуација...

О самој утакмици резултат не говори довољно јер су Грци били страшно доминантни. Играли су пред својим навијачима, против окрњене Италије, па се донкле и очекивало да ће бити овакав исход.

Адетокунбо је имао неколико стварно добрих потеза, закуцавања, блокади, транзиције и на крају је меч завршио са 18 поена и осам скокова. Занимљиво је да је Јанис Бурузис имао чак 17 скокова на овој утакмици. Ник Калатес је бриљирао, чак је погађао и за три поена у серији, а имао је и додавања иза леђа за одушевљење навијача.

Италија оваква каква је била се ослањала на Марка Белинелија који је дао 13 поена, 12 је додао Данијел Хекет, а 11 Пол Билига.

Код Грчке су поред Адетокунба добри били и Јоргос Принтезис са 12 поена, као и Калатес и Ларенцакис са по 11 датих поена.

Србија сутра игра против Италије, а прекосутра увече против Грчке. Италијани су противници Србије на Мундобаскету  у групи па ће и са те стране бити занимљив дуел сутра. Иако Италија није у најјачој постави у Атини.

Црна Гора пала у четвртој четвртини против Аргентине. Кошаркашка репрезентације Аргентине победила је Црну Гору 85:77, у другом мечу на припремном турниру у Француској.

Селектор Црногораца Звездан Митровић промешао је састав у односу на претходни дуел, а меч су прескочили Бојан Дубљевић и Никола Ивановић.

Добро се Црна Гора држала 30 минута, али као и у четвртак у последњем периоду је ривал дао велики број поена и обезбедио побједу.

Петар Поповић је једини играо преко 30 минута, а био је најефикаснији са 13 поена. Никола Вучевић је уз 11 поена имао девет скокова, а Немања Радовић уз исти поентерски учинак ухватио је шест лопти. По девет поена су убацили Алекса Поповић, Сеад Шеховић и Марко Тодоровић (седам скокова).

Габриел Дек био је најефикаснији у победничком саставу са 23 поена, док је Факундо Кампацо имао 21, уз шест скокова и шест асистенција.

У трећем мечу у Француској Црна Гора игра у суботу од 18 сати против Бразила.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар