Pali Crnogorci, Grci se igrali sa Italijom!

Janis 18 poena za 19 minuta! Sudeći prema igrama četiri reprezentacije prvog dana "Akropolis kupa", organizatori su bili potpuno u pravu što su duel Srbije i Grčke ostavili za sam kraj turnira.  Crna Gora pala u četvrtoj četvrtini protiv Argentine.  Košarkaška reprezentacije Argentine pobedila je Crnu Goru 85:77, u drugom meču na pripremnom turniru u Francuskoj.

Košarka 16.08.2019 | 21:37
Pali Crnogorci, Grci se igrali sa Italijom!
Janis se igrao sa Italijanima, Slukas brine Grke! Košarkaš Fenerbahčea takođe ima problem sa kolenom...

Srbija je "tukla" Tursku sa 15 poena razlike, a Grčka potom Italiju sa 20.

I jedni i drugi mogli su da slave i ubedljivije, ali ovo je ipak pripremni turnir, tokom kog treba odigrati tri utakmice za tri dana, tako da nema potrebe za forsiranjem.

Predvođeni, naravno, Janisom Adetokunbom, koji je za 19 minuta u igri nanizao 18 poena i osam skokova, Grci su deklasirali "azure" rezultatom 83:63 (27:13, 22:15, 16:19, 18:16).

Veteran Jorgos Printezis dao je 12 poena, Nik Kalates je uz 11 poena imao i sedam asistencija, dok je prekaljeni centar Janis Burusis ubacio osam poena i uhvatio čak 17 lopti pod obručima - 15 u fazi odbrane.

Nekompletne Italijane predvodili su Marko Belineli sa 13 i Danijel Heket sa 12 poena. Igrao je i nekada veliki talenat Alesandro Đentile, za 20 minuta postigao je četiri poena, uz šut iz igre 2/9.

Selektor Romeo Saketi na ovom turniru ne može da računa na Danila Galinarija i Luiđija Datomea, dok je Nikolo Meli definitivno otpisan zbog povrede.

Odakle početi? Prvo - Grčka izgleda moćno na parketu sa Janisom Adetokunbom i nije ni čudo što je mnogi vide sa medaljom na predstojećem Svetskom prvenstvu. Drugo, danas je takva Grčka igrala protiv nekompletne Italije kojoj nisu igrali Điđi Datome i Danilo Galinari, pa je zbog toga rezultat od 83:63 malo nerealan. Nije to verovatno odnos snaga u najjačem sastavu i jednih i drugih, a večeras je moglo da bude i dosta ubedljivije za Grke.

I treće, posle povrede Dragana Milosavljavića, sada i Grci imaju razloga za brigu jer je na startu meča Kostas Slukas izašao iz igre, a na klupi su mu stavili led na koleno. Vrlo nezgodna situacija...

O samoj utakmici rezultat ne govori dovoljno jer su Grci bili strašno dominantni. Igrali su pred svojim navijačima, protiv okrnjene Italije, pa se donkle i očekivalo da će biti ovakav ishod.

Adetokunbo je imao nekoliko stvarno dobrih poteza, zakucavanja, blokadi, tranzicije i na kraju je meč završio sa 18 poena i osam skokova. Zanimljivo je da je Janis Buruzis imao čak 17 skokova na ovoj utakmici. Nik Kalates je briljirao, čak je pogađao i za tri poena u seriji, a imao je i dodavanja iza leđa za oduševljenje navijača.

Italija ovakva kakva je bila se oslanjala na Marka Belinelija koji je dao 13 poena, 12 je dodao Danijel Heket, a 11 Pol Biliga.

Kod Grčke su pored Adetokunba dobri bili i Jorgos Printezis sa 12 poena, kao i Kalates i Larencakis sa po 11 datih poena.

Srbija sutra igra protiv Italije, a prekosutra uveče protiv Grčke. Italijani su protivnici Srbije na Mundobasketu  u grupi pa će i sa te strane biti zanimljiv duel sutra. Iako Italija nije u najjačoj postavi u Atini.

Crna Gora pala u četvrtoj četvrtini protiv Argentine. Košarkaška reprezentacije Argentine pobedila je Crnu Goru 85:77, u drugom meču na pripremnom turniru u Francuskoj.

Selektor Crnogoraca Zvezdan Mitrović promešao je sastav u odnosu na prethodni duel, a meč su preskočili Bojan Dubljević i Nikola Ivanović.

Dobro se Crna Gora držala 30 minuta, ali kao i u četvrtak u poslednjem periodu je rival dao veliki broj poena i obezbedio pobjedu.

Petar Popović je jedini igrao preko 30 minuta, a bio je najefikasniji sa 13 poena. Nikola Vučević je uz 11 poena imao devet skokova, a Nemanja Radović uz isti poenterski učinak uhvatio je šest lopti. Po devet poena su ubacili Aleksa Popović, Sead Šehović i Marko Todorović (sedam skokova).

Gabriel Dek bio je najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 23 poena, dok je Fakundo Kampaco imao 21, uz šest skokova i šest asistencija.

U trećem meču u Francuskoj Crna Gora igra u subotu od 18 sati protiv Brazila.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar