Хвала ти за љубав, Хари...

А и шта ће ти тих 20. 000. 000 кад си остварио снове! Мегвајер одбио много богатију понуду Ситија како би испунио циљ зацртан у детињству. . .

Фудбал 16.08.2019 | 20:02
Хвала ти за љубав, Хари...
Манчестер Сити и Манчестер Јунајтед водили су велику борбу за Харија Мегвајера претходних месеци, а тек сада, неколико недеља пошто је тај трансфер закључен, сазнајемо да Пеп Гаврдиола и његови Грађани заправо нису имали никакве шансе у тој борби. 

Како данас јављају енглески таблоиди најскупљи дефанзивац свих времена (Јунајтед га платио 80.000.000 фунти) није ниједног момента узимао у разматрање понуду Ситија која је, узгред речено, била далеко боља од Јунајтедове. Звучи невероватно, али ето има изузетака и у модерном фудбалу када можемо да говоримо о љубави. Мегвајер је наиме од малена велики навијач Ђавола и из Лестера је желео само на Олд Трафорд. 

Уосталом, о томе најбоље сведоче следећи подаци: поуздани штопер одбио је недељну плату од 278.000 фунти, коју му је нудио Сити, а прихватио Јунајтедових 190.000. Неко ће сада можда рећи како и није нека разлика, шта је "тричавих" 88.000 фунти на тако велике цифре, али када пресаберете колико је то заправо мање на петогодишњем нивоу, на колико је Мегвајер и потписао, онда долазите до фрапантног податка - момак се одрекао чак 21.120.000 фунти због љубави према Манчестер Јунајтеду.  

Узимајући у обзир фудбал који живимо и доба наших савременика, актуелних фудбалских ултрамилионера, гест за сваку похвалу. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар