Hvala ti za ljubav, Hari...

A i šta će ti tih 20. 000. 000 kad si ostvario snove! Megvajer odbio mnogo bogatiju ponudu Sitija kako bi ispunio cilj zacrtan u detinjstvu. . .

Fudbal 16.08.2019 | 20:02
Hvala ti za ljubav, Hari...
Mančester Siti i Mančester Junajted vodili su veliku borbu za Harija Megvajera prethodnih meseci, a tek sada, nekoliko nedelja pošto je taj transfer zaključen, saznajemo da Pep Gavrdiola i njegovi Građani zapravo nisu imali nikakve šanse u toj borbi. 

Kako danas javljaju engleski tabloidi najskuplji defanzivac svih vremena (Junajted ga platio 80.000.000 funti) nije nijednog momenta uzimao u razmatranje ponudu Sitija koja je, uzgred rečeno, bila daleko bolja od Junajtedove. Zvuči neverovatno, ali eto ima izuzetaka i u modernom fudbalu kada možemo da govorimo o ljubavi. Megvajer je naime od malena veliki navijač Đavola i iz Lestera je želeo samo na Old Traford. 

Uostalom, o tome najbolje svedoče sledeći podaci: pouzdani štoper odbio je nedeljnu platu od 278.000 funti, koju mu je nudio Siti, a prihvatio Junajtedovih 190.000. Neko će sada možda reći kako i nije neka razlika, šta je "tričavih" 88.000 funti na tako velike cifre, ali kada presaberete koliko je to zapravo manje na petogodišnjem nivou, na koliko je Megvajer i potpisao, onda dolazite do frapantnog podatka - momak se odrekao čak 21.120.000 funti zbog ljubavi prema Mančester Junajtedu.  

Uzimajući u obzir fudbal koji živimo i doba naših savremenika, aktuelnih fudbalskih ultramilionera, gest za svaku pohvalu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar