Аутопут за Новака до финала Синсинатија!

Следећи противник Лука Пуј. . .

Тенис 16.08.2019 | 15:17
Аутопут за Новака до финала Синсинатија!
Након јучерашњег пораза Роџера Федерера од Андреја Рубљова, чини се да Новак Ђоковић неће имати апсолутно никаквих проблема да се домогне пласмана у још једно финале Синсинатија. Но ипак, треба ићи корак по корак. Вечерашње четвртфинале носи сусрет са Луком Пујом, француским тенисером који је од Новака изгубио и на овогодишњем Аустралијан Опену у три сета.

Што се Пуја тиче, он је међу најбољих осам дошао након победе против Карена Хачанова у три сета, 2:1 (6:7:, 6:4, 6:2), а претходно је елиминисао „два Дениса“, Шаповалова и Кудлу у два сета. Тренутно се налази на 31. месту на АТП листи и турнир у Синсинатију му је послужио да коначно поправи форму и направи добар резултат.

Занимљиво, најбоље пласирани тенисер поред Ђоковића који је тренутно преостао у главном жребу је Данил Медведев из Русије, тренутно осми на АТП листи. Евентуални окршај са њим, Новак би могао да има у полуфиналу, под условом да Медведев слави у "сверуском" окршају против Андреја Рубљова, који ће свакако желети да дође до још једног изненађења.

Њих двојица су се до сада само једном састала у званичном мечу, а као бољи пре три године у Будимпешти изашао је Медведев у два сета.

У другој половини жреба, овогодишњи полуфиналиста Вимблдона, Роберто Баутиста Агут, имаће прилику да поново уђе међу четири најбоља, ако вечерас савлада Ришара Гаскеа. Са њим у последње време нема апсолутно никаквих проблема, а победио га је и пре само седам дана у Монтреалу резултатом 2:0 (7:5, 7:5).

За крај, једно од већих изненађења досадашњег тока турнира, јапански тенисер Јошихито Нишиока, покушаће да преко Давида Гофана обезбеди пласман у полуфинале и тако себи обезбеди поприличан скок на најновијој АТП листи. Тренутно се налази на 77. месту, али би проласком међу четири најбоља у Синсинатију сигурно дошао близу најбољих 50.

Два тенисера састала су се почетком месеца на турниру серије АТП 500 у Вашингтону, а као победник изашао је управо јапански тенисер и то након три сета и велике драме у последњем у којем је игран тај-брејк, 2:1 (6:7, 6:2, 7:6).

Извор: моззартспрт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар