Autoput za Novaka do finala Sinsinatija!

Sledeći protivnik Luka Puj. . .

Tenis 16.08.2019 | 15:17
Autoput za Novaka do finala Sinsinatija!
Nakon jučerašnjeg poraza Rodžera Federera od Andreja Rubljova, čini se da Novak Đoković neće imati apsolutno nikakvih problema da se domogne plasmana u još jedno finale Sinsinatija. No ipak, treba ići korak po korak. Večerašnje četvrtfinale nosi susret sa Lukom Pujom, francuskim teniserom koji je od Novaka izgubio i na ovogodišnjem Australijan Openu u tri seta.

Što se Puja tiče, on je među najboljih osam došao nakon pobede protiv Karena Hačanova u tri seta, 2:1 (6:7:, 6:4, 6:2), a prethodno je eliminisao „dva Denisa“, Šapovalova i Kudlu u dva seta. Trenutno se nalazi na 31. mestu na ATP listi i turnir u Sinsinatiju mu je poslužio da konačno popravi formu i napravi dobar rezultat.

Zanimljivo, najbolje plasirani teniser pored Đokovića koji je trenutno preostao u glavnom žrebu je Danil Medvedev iz Rusije, trenutno osmi na ATP listi. Eventualni okršaj sa njim, Novak bi mogao da ima u polufinalu, pod uslovom da Medvedev slavi u "sveruskom" okršaju protiv Andreja Rubljova, koji će svakako želeti da dođe do još jednog iznenađenja.

Njih dvojica su se do sada samo jednom sastala u zvaničnom meču, a kao bolji pre tri godine u Budimpešti izašao je Medvedev u dva seta.

U drugoj polovini žreba, ovogodišnji polufinalista Vimbldona, Roberto Bautista Agut, imaće priliku da ponovo uđe među četiri najbolja, ako večeras savlada Rišara Gaskea. Sa njim u poslednje vreme nema apsolutno nikakvih problema, a pobedio ga je i pre samo sedam dana u Montrealu rezultatom 2:0 (7:5, 7:5).

Za kraj, jedno od većih iznenađenja dosadašnjeg toka turnira, japanski teniser Jošihito Nišioka, pokušaće da preko Davida Gofana obezbedi plasman u polufinale i tako sebi obezbedi popriličan skok na najnovijoj ATP listi. Trenutno se nalazi na 77. mestu, ali bi prolaskom među četiri najbolja u Sinsinatiju sigurno došao blizu najboljih 50.

Dva tenisera sastala su se početkom meseca na turniru serije ATP 500 u Vašingtonu, a kao pobednik izašao je upravo japanski teniser i to nakon tri seta i velike drame u poslednjem u kojem je igran taj-brejk, 2:1 (6:7, 6:2, 7:6).

Izvor: mozzartsprt

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar