Партизанов коефицијент: И мач над главом и лијепа шанса!

Први од свих услова да до тог мача не дође јесте елиминација Молдеа. . .

Фудбал 16.08.2019 | 23:01
Партизанов коефицијент: И мач над главом и лијепа шанса!
Минималним поразом синоћ у Турској Партизан се пласирао у плеј-оф за Лигу Европе и имаће лепу прилику да преко Молдеа стигне до групне фазе. Велика би то ствар била за клупску касу, али и за клупски коефицијент који ће ускоро бити на великом удару. 

О чему се ради? Писали смо претходних дана, помињући Црвену звезду у овом контексту, да црно-бели имају проблем што им 2021. из обрачуна испада великих 6,00 бодова зарађених у сезони 2015/16, када су играли групну фазу Лиге Европе и остварили три победе. Из тог разлога ове би морали да зараде бар приближно како их не би задесио озбиљан пад. 

Проласком у плеј-оф квалификација за Лигу Европе црно-бели су осигурали 2,50 бодова. Сам улазак у групну фазу неће значити превише, јер су за ученике ЛЕ загарантована 3,00 бода, међутим тек у групи постоје озбиљне могућности за поправљање салда. Свака победа доноси два бода, а сваки реми - један. Теоретски гледано, с обзиром да ће Партизан сигурно бити у трећем шеширу на жребу, могло би да се догоди да за ривала добије један тим значајно слабијег рејтинга, попут Диделанжа или Александрије. Дупла победа - и ето нова четири бода. Плус она три загарантована, то је 7,00. Учинак који гантује миран сан.

Е сад, лако је овако калкулисати, црно-бели прво треба да прођу Норвежане...

Ова сезона врло је важна Партизану и ако ствари сагледамо дугорочно. Након те сезоне 2015/16. из обрачуна му испада једна врло лоша (0,50), па би две везане "јаке" сезоне у Европи могле да значе и скок на УЕФА ранг листи. Дакле, колико год изгледало да црно-белима виси мач над главом, ту је и реална могућност да се у најмању руку задрже постојеће позиције.

Али о том потом. Прво да се прође Молде, да би уопште могло да се размишља о неким наредним добрим "бербама"...    

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар