Partizanov koeficijent: I mač nad glavom i lijepa šansa!

Prvi od svih uslova da do tog mača ne dođe jeste eliminacija Moldea. . .

Fudbal 16.08.2019 | 23:01
Partizanov koeficijent: I mač nad glavom i lijepa šansa!
Minimalnim porazom sinoć u Turskoj Partizan se plasirao u plej-of za Ligu Evrope i imaće lepu priliku da preko Moldea stigne do grupne faze. Velika bi to stvar bila za klupsku kasu, ali i za klupski koeficijent koji će uskoro biti na velikom udaru. 

O čemu se radi? Pisali smo prethodnih dana, pominjući Crvenu zvezdu u ovom kontekstu, da crno-beli imaju problem što im 2021. iz obračuna ispada velikih 6,00 bodova zarađenih u sezoni 2015/16, kada su igrali grupnu fazu Lige Evrope i ostvarili tri pobede. Iz tog razloga ove bi morali da zarade bar približno kako ih ne bi zadesio ozbiljan pad. 

Prolaskom u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope crno-beli su osigurali 2,50 bodova. Sam ulazak u grupnu fazu neće značiti previše, jer su za učenike LE zagarantovana 3,00 boda, međutim tek u grupi postoje ozbiljne mogućnosti za popravljanje salda. Svaka pobeda donosi dva boda, a svaki remi - jedan. Teoretski gledano, s obzirom da će Partizan sigurno biti u trećem šeširu na žrebu, moglo bi da se dogodi da za rivala dobije jedan tim značajno slabijeg rejtinga, poput Didelanža ili Aleksandrije. Dupla pobeda - i eto nova četiri boda. Plus ona tri zagarantovana, to je 7,00. Učinak koji gantuje miran san.

E sad, lako je ovako kalkulisati, crno-beli prvo treba da prođu Norvežane...

Ova sezona vrlo je važna Partizanu i ako stvari sagledamo dugoročno. Nakon te sezone 2015/16. iz obračuna mu ispada jedna vrlo loša (0,50), pa bi dve vezane "jake" sezone u Evropi mogle da znače i skok na UEFA rang listi. Dakle, koliko god izgledalo da crno-belima visi mač nad glavom, tu je i realna mogućnost da se u najmanju ruku zadrže postojeće pozicije.

Ali o tom potom. Prvo da se prođe Molde, da bi uopšte moglo da se razmišlja o nekim narednim dobrim "berbama"...    

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar