Радуљица: Радимо посао, ми и они, видећемо ко је бољи!

"Орлови" у добром расположењу отишли на "Акрополис куп", где ће од петка до недеље имати нове јаке провере у сусрет Светском купу у Кини.

Кошарка 15.08.2019 | 20:02
Радуљица: Радимо посао, ми и они, видећемо ко је бољи!
Финци су савладани убедљиво, а затим Литванци два пута, у неизвесним завршницама.

Репрезентација Србије наговестила је већ на почетку припремног периода велике домете на Мундобаскету у Кини. Јокић, Богдановић и Бјелица су лидери и главни креатори, Јовић и Мицић одлично мењају Теодосића, Симоновић, Милосављевић и Гудурић "кидају" одбрану...

Мирослав Радуљица још "хвата залет", али је у Каунасу у дуелима са Јонасом Валанчунасом показао да када је потпуно фокусиран, може равноправно да се носи и са реномираним НБА центрима.

Искусна "петица" овог викенда ће поново заиграти у дворани ОАКА, коју добро познаје из времена када је под вођством селектора Александра Ђорђевића наступао за Панатинаикос.

На реду су још три квалитетне припремне утакмице, све против учесника Мундобаскета - Турске (петак, 17.00), Италије (субота, 17.00) и домаћина Грчке (недеља, 19.30), уз директне преносе на ТВ Арена спорт.

"Гледамо само себе. Радићемо свој посао, ривали нека раде свој, па ћемо да видимо ко је бољи. Биће ово добре провере, а и моћи ћемо да видимо Италијане, противнике у групи у Кини, иако је ово само турнир", рекао је Радуљица за сајт КСС.

Освајач три сребра са сениорским националним тимом (ЕП 2009, СП 2014, ОИ 2016) најавио је игру пуним интензитетом, као против Литванаца.

"Покушавамо да напредујемо кроз сваку утакмицу, а да ли је ривал Италија, Турска или Грчка, није нам битно. Турнир јесте јак и интересантан, лично увек волим да играм 'Акрополис куп', тако да очекујем одличне утакмице, које ће највише нама користити".

ГРЦИ "ПРЕЦРТАЛИ" ДВОЈИЦУ

Селектор Грчке Танасис Скортопулос свео је круг кандидата за Мундобаскет на 14 играча, предвођених МВП-јем НБА лиге Јанисом Адетокунбом. У четвртак је саопштио да се захвалио на сарадњи беку Вангелису Манцарису и крилу Костасу Адетокунбу.

Селектор је оценио да у Атину идемо "у добром тренутку", премда некомплетни, пошто се осим Милоша Теодосића ван строја налази и Владимир Лучић.

"Све противнике изузетно респектујемо. Ово је јак турнир, као што су биле и утакмице са Литванијом. Циљ нам је да пробамо да се спремимо за Светско првенство кроз мечеве са што јачим противницима", јасан је Ђорђевић.

Како је већ рекао, времена за тренинг нема пуно, јер је репрезентација ушла у ритам играња утакмица и честих путовања из града у град.

"Момци добро раде, имамо још простора за побољшања. Нисмо дуго заједно, а то је оно што ми тренери увек највише тражимо, јер је уиграност јако, јако битна за форму", додао је Ђорђевић.

Практично одмах по повратку из Атине, у уторак 20. августа, предвиђен је лет за Кину, где ће од 23. до 27. августа Србија играти последњи турнир пред почетак Светског купа, утакмицом против Анголе 31. августа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар