Raduljica: Radimo posao, mi i oni, videćemo ko je bolji!

"Orlovi" u dobrom raspoloženju otišli na "Akropolis kup", gde će od petka do nedelje imati nove jake provere u susret Svetskom kupu u Kini.

Košarka 15.08.2019 | 20:02
Raduljica: Radimo posao, mi i oni, videćemo ko je bolji!
Finci su savladani ubedljivo, a zatim Litvanci dva puta, u neizvesnim završnicama.

Reprezentacija Srbije nagovestila je već na početku pripremnog perioda velike domete na Mundobasketu u Kini. Jokić, Bogdanović i Bjelica su lideri i glavni kreatori, Jović i Micić odlično menjaju Teodosića, Simonović, Milosavljević i Gudurić "kidaju" odbranu...

Miroslav Raduljica još "hvata zalet", ali je u Kaunasu u duelima sa Jonasom Valančunasom pokazao da kada je potpuno fokusiran, može ravnopravno da se nosi i sa renomiranim NBA centrima.

Iskusna "petica" ovog vikenda će ponovo zaigrati u dvorani OAKA, koju dobro poznaje iz vremena kada je pod vođstvom selektora Aleksandra Đorđevića nastupao za Panatinaikos.

Na redu su još tri kvalitetne pripremne utakmice, sve protiv učesnika Mundobasketa - Turske (petak, 17.00), Italije (subota, 17.00) i domaćina Grčke (nedelja, 19.30), uz direktne prenose na TV Arena sport.

"Gledamo samo sebe. Radićemo svoj posao, rivali neka rade svoj, pa ćemo da vidimo ko je bolji. Biće ovo dobre provere, a i moći ćemo da vidimo Italijane, protivnike u grupi u Kini, iako je ovo samo turnir", rekao je Raduljica za sajt KSS.

Osvajač tri srebra sa seniorskim nacionalnim timom (EP 2009, SP 2014, OI 2016) najavio je igru punim intenzitetom, kao protiv Litvanaca.

"Pokušavamo da napredujemo kroz svaku utakmicu, a da li je rival Italija, Turska ili Grčka, nije nam bitno. Turnir jeste jak i interesantan, lično uvek volim da igram 'Akropolis kup', tako da očekujem odlične utakmice, koje će najviše nama koristiti".

GRCI "PRECRTALI" DVOJICU

Selektor Grčke Tanasis Skortopulos sveo je krug kandidata za Mundobasket na 14 igrača, predvođenih MVP-jem NBA lige Janisom Adetokunbom. U četvrtak je saopštio da se zahvalio na saradnji beku Vangelisu Mancarisu i krilu Kostasu Adetokunbu.

Selektor je ocenio da u Atinu idemo "u dobrom trenutku", premda nekompletni, pošto se osim Miloša Teodosića van stroja nalazi i Vladimir Lučić.

"Sve protivnike izuzetno respektujemo. Ovo je jak turnir, kao što su bile i utakmice sa Litvanijom. Cilj nam je da probamo da se spremimo za Svetsko prvenstvo kroz mečeve sa što jačim protivnicima", jasan je Đorđević.

Kako je već rekao, vremena za trening nema puno, jer je reprezentacija ušla u ritam igranja utakmica i čestih putovanja iz grada u grad.

"Momci dobro rade, imamo još prostora za poboljšanja. Nismo dugo zajedno, a to je ono što mi treneri uvek najviše tražimo, jer je uigranost jako, jako bitna za formu", dodao je Đorđević.

Praktično odmah po povratku iz Atine, u utorak 20. avgusta, predviđen je let za Kinu, gde će od 23. do 27. avgusta Srbija igrati poslednji turnir pred početak Svetskog kupa, utakmicom protiv Angole 31. avgusta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar