Пенали на "Олимпику": Луку Јовића неће гол, па неће!

Рома боља од Реала после пенала, Јовић одиграо цело друго полувреме.  Фудбалери Реала и Роме одиграли су пријатељски меч на стадиону "Олимпико", а после 2:2 у регуларном делу Рома је славила на пенале са 5:4.  Играо је добро у Салцбургу, лопта није хтела у гол. Играо је добро и у Риму, опет исто. Али, Реал је вечерас завршио са пријатељским утакмицама и сада следи оно право. Срећно, Лука.  

Фудбал 11.08.2019 | 23:15
Пенали на "Олимпику": Луку Јовића неће гол, па неће!
Више сумњи, но оптимизма: Рома забринула Реалове навијаче пред почетак Примере, Јовић још чека првенац... После пенала победа Вучице.

Репрезентативац Србије Лука Јовић добио је шансу у другом полувремену али није успео да постигне гол.

Иначе, сва четири гола постигнута су у првом полувремену, а повели су Шпанци.

Модрић је одлично у 16. минуту асистирао Марселу, Бразилац је био прецизан и мрежа Италијана се затресла.

Рома је у 34. минуту успела да изједначи. Заниоло је одлично прошао, сјајно је проиграо Перотија, а Аргентинцу није било тешко да затресе мрежу краљевског клуба.

У 39. минуту, Реал је опет стекао предност и то тако што је Марсело био у улози асистента. Центрирао је пред гол, каземиро је одлично скочио и ударцем главом послео лопту иза леђа у мрежу Роме.

Само што су кренули са центра, Римљани су изједначили. Един Џеко је био неумољив за 2:2.

На крају када су одлучивали пенали у последњој петој серији Спинацола је био прецизан, а Марсело је уздрмао пречку, па је Рома тако славила.

Четири гола, мноштво лијепих потеза и прилика, могли су да виде гледаоци на римском "Олимпику", који су са уживањем испратили реми у пријатељском сусрету Роме и Реал Мадрида 2:2 (2:2).

Али, све то у првом полувремену, док је у наставку ритам спласнуо, па се мреже нису тресле.

Два пута су Мадриђани водили, прво преко Марсела, а затим и Каземира, али се "вучица" у оба наврата брзо успјела вратити.

На 1:1 изједначио је Дијего Пероти, да би други гол Роми донио Един Џеко, који је осим овог поготка имао још неколико добрих шанси, али је Тибо Куртоа већином успијевао зауставити његове ударце.

Настојали су Паоло Фонсека и Зинедин Зидан да испробају све играче на које рачунају, тако да је мноштво измјена у другом полувремену допринијело томе да изостану течност у игри обје екипе и жесток темпо, који су били присутни током првих 45 минута.

Минутажу током цијелог другог полувремена у тиму из Мадрида добио је и Лука Јовић, али српски нападач није добио много употребљивих лопти, тако да је и даље без гола у дресу "краљевског" клуба.

Наравно, осим оних на тренинзима.

Имао је једну добру шансу након асистенције Гарета Бејла, али је његов шут одбранио Пау Лопез.

По завршетку регуларних 90 минута, приступило се извођењу једанаестераца, а спретнији су били домаћи играчи и славили 5:4.

Реал Мадрид сезону у Примери почиње наредног викенда гостовањем у Вигу против Селте, док ће Рома имати седмицу више да се припреми за почетак Серије А и домаћу утакмицу са Ђеновом.



Пријатељске су утакмице ту да би се екипе уигравале, резултат није најбитнији. Међутим, није резултат оно што брине навијаче мадридског Реала колико блед утисак са досадашњег тока припрема, закључног са вечерашњим поразом од Роме, истина тек у пенал серији – 4:5. Регуларни ток утакмице завршен је резултатом 2:2.

Неко би чак рекао да Реал има за чим да жали, пошто је преко Марсела и Каземира два пута стизао до гола предности, али ако смо дошли до тога да Краљевски клуб треба да се пореди са Ромом – онда то и није баш похвално за Мадриђане.

Стрелци за Вучицу били су Дијего Пероти и Един Џеко, који је заиграо упркос медијским спекулацијама да је тражио да не буде у тиму због жеље да се пресели у табор Интера. Лука Јовић је почео на клупи, али је у наставку добио шансу уместо Наћа, док је Александар Коларов одиграо свих 90 минута за Рому, која после свега може да буде задовољнија исходом меча.

Уосталом, највише похвала шпанских медија добио је Тибо Куртоа, а то није призор на који би у Мадриду могли да се навикну. Карим Бензема и Еден Азар одсечени од остатка екипа, а и један од другог. Нешто опаснији био је Реал кад је у другом полувремену Јовић ушао у игру и Реал заиграо са два нападача, али је одбрана тада трпела, а ни пре тога није уливала превише сампоуздања. Објективно, Рома је била ближе победничком голу, мада је Јовић је у финишу имао две солидне ситуације, али није успео, па још чека првенац у Реаловом дресу.

А већ у суботу – Селта на Балаидосу. Нема више шале. Сад се свака грешка плаћа.

Рома: Лопез – Флоренци (од 63. Спинацола), Фацио, Жезус, Коларов – Пелегрини (од 63. Дијавара), Кристанте – Ундер, Заниоло (од 76. Антонући), Пероти (од 67. Клајверт) – Џеко (од 76. Шик).

Реал Мадрид: Куртоа – Милитао, Варан, Наћо (од 46. Јовић) – Карвахал (од 61. Одриозола), Модрић, Касемиро (од 46. Крос), Валверде (од 46. Винисијус), Марсело – Азар (од 71. Иско) – Бензема (од 61. Бејл).

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар