Penali na "Olimpiku": Luku Jovića neće gol, pa neće!

Roma bolja od Reala posle penala, Jović odigrao celo drugo poluvreme.  Fudbaleri Reala i Rome odigrali su prijateljski meč na stadionu "Olimpiko", a posle 2:2 u regularnom delu Roma je slavila na penale sa 5:4.  Igrao je dobro u Salcburgu, lopta nije htela u gol. Igrao je dobro i u Rimu, opet isto. Ali, Real je večeras završio sa prijateljskim utakmicama i sada sledi ono pravo. Srećno, Luka.  

Fudbal 11.08.2019 | 23:15
Penali na "Olimpiku": Luku Jovića neće gol, pa neće!
Više sumnji, no optimizma: Roma zabrinula Realove navijače pred početak Primere, Jović još čeka prvenac... Posle penala pobeda Vučice.

Reprezentativac Srbije Luka Jović dobio je šansu u drugom poluvremenu ali nije uspeo da postigne gol.

Inače, sva četiri gola postignuta su u prvom poluvremenu, a poveli su Španci.

Modrić je odlično u 16. minutu asistirao Marselu, Brazilac je bio precizan i mreža Italijana se zatresla.

Roma je u 34. minutu uspela da izjednači. Zaniolo je odlično prošao, sjajno je proigrao Perotija, a Argentincu nije bilo teško da zatrese mrežu kraljevskog kluba.

U 39. minutu, Real je opet stekao prednost i to tako što je Marselo bio u ulozi asistenta. Centrirao je pred gol, kazemiro je odlično skočio i udarcem glavom posleo loptu iza leđa u mrežu Rome.

Samo što su krenuli sa centra, Rimljani su izjednačili. Edin Džeko je bio neumoljiv za 2:2.

Na kraju kada su odlučivali penali u poslednjoj petoj seriji Spinacola je bio precizan, a Marselo je uzdrmao prečku, pa je Roma tako slavila.

Četiri gola, mnoštvo lijepih poteza i prilika, mogli su da vide gledaoci na rimskom "Olimpiku", koji su sa uživanjem ispratili remi u prijateljskom susretu Rome i Real Madrida 2:2 (2:2).

Ali, sve to u prvom poluvremenu, dok je u nastavku ritam splasnuo, pa se mreže nisu tresle.

Dva puta su Madriđani vodili, prvo preko Marsela, a zatim i Kazemira, ali se "vučica" u oba navrata brzo uspjela vratiti.

Na 1:1 izjednačio je Dijego Peroti, da bi drugi gol Romi donio Edin Džeko, koji je osim ovog pogotka imao još nekoliko dobrih šansi, ali je Tibo Kurtoa većinom uspijevao zaustaviti njegove udarce.

Nastojali su Paolo Fonseka i Zinedin Zidan da isprobaju sve igrače na koje računaju, tako da je mnoštvo izmjena u drugom poluvremenu doprinijelo tome da izostanu tečnost u igri obje ekipe i žestok tempo, koji su bili prisutni tokom prvih 45 minuta.

Minutažu tokom cijelog drugog poluvremena u timu iz Madrida dobio je i Luka Jović, ali srpski napadač nije dobio mnogo upotrebljivih lopti, tako da je i dalje bez gola u dresu "kraljevskog" kluba.

Naravno, osim onih na treninzima.

Imao je jednu dobru šansu nakon asistencije Gareta Bejla, ali je njegov šut odbranio Pau Lopez.

Po završetku regularnih 90 minuta, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a spretniji su bili domaći igrači i slavili 5:4.

Real Madrid sezonu u Primeri počinje narednog vikenda gostovanjem u Vigu protiv Selte, dok će Roma imati sedmicu više da se pripremi za početak Serije A i domaću utakmicu sa Đenovom.



Prijateljske su utakmice tu da bi se ekipe uigravale, rezultat nije najbitniji. Međutim, nije rezultat ono što brine navijače madridskog Reala koliko bled utisak sa dosadašnjeg toka priprema, zaključnog sa večerašnjim porazom od Rome, istina tek u penal seriji – 4:5. Regularni tok utakmice završen je rezultatom 2:2.

Neko bi čak rekao da Real ima za čim da žali, pošto je preko Marsela i Kazemira dva puta stizao do gola prednosti, ali ako smo došli do toga da Kraljevski klub treba da se poredi sa Romom – onda to i nije baš pohvalno za Madriđane.

Strelci za Vučicu bili su Dijego Peroti i Edin Džeko, koji je zaigrao uprkos medijskim spekulacijama da je tražio da ne bude u timu zbog želje da se preseli u tabor Intera. Luka Jović je počeo na klupi, ali je u nastavku dobio šansu umesto Naća, dok je Aleksandar Kolarov odigrao svih 90 minuta za Romu, koja posle svega može da bude zadovoljnija ishodom meča.

Uostalom, najviše pohvala španskih medija dobio je Tibo Kurtoa, a to nije prizor na koji bi u Madridu mogli da se naviknu. Karim Benzema i Eden Azar odsečeni od ostatka ekipa, a i jedan od drugog. Nešto opasniji bio je Real kad je u drugom poluvremenu Jović ušao u igru i Real zaigrao sa dva napadača, ali je odbrana tada trpela, a ni pre toga nije ulivala previše sampouzdanja. Objektivno, Roma je bila bliže pobedničkom golu, mada je Jović je u finišu imao dve solidne situacije, ali nije uspeo, pa još čeka prvenac u Realovom dresu.

A već u subotu – Selta na Balaidosu. Nema više šale. Sad se svaka greška plaća.

Roma: Lopez – Florenci (od 63. Spinacola), Facio, Žezus, Kolarov – Pelegrini (od 63. Dijavara), Kristante – Under, Zaniolo (od 76. Antonući), Peroti (od 67. Klajvert) – Džeko (od 76. Šik).

Real Madrid: Kurtoa – Militao, Varan, Naćo (od 46. Jović) – Karvahal (od 61. Odriozola), Modrić, Kasemiro (od 46. Kros), Valverde (od 46. Vinisijus), Marselo – Azar (od 71. Isko) – Benzema (od 61. Bejl).

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar