"Ваљак" стао у Крушевцу, Сума исправио грешке одбране!

Напредак одолео, Партизан одиграо нерешено у Крушевцу пред гостовање Малатији! Фудбалери Напретка и Партизана одиграли су нерешено, 2:2 (2:1) у сусрету четвртог кола Линглонг Суперлиге Србије.  Гледали смо "отворену утакмицу" у Крушевцу и први кикс Партизана у новој сезони пошто је "прешарен састав" црно-белих био ипак недовољан за победу на стадиону "Младост" - који је знао да буде незгодан "ваљку" претходних година.  Опомена пред Малатију: Партизанова одбрана се распала у Крушевцу, Напретку први бод, могло је и више! На стадиону под Багдалом 2:2 уз два гола Игора Ивановића.

Фудбал 11.08.2019 | 22:35
"Ваљак" стао у Крушевцу, Сума исправио грешке одбране!
Партизан је одиграо слабије први део, Крушевљани су то умели да казне и тако стигну до првог бода у овој сезони пошто су поражени у прва три кола.

Саво Милошевић неће бити задовољан бодом, нарочито јер је његов тим имао доста слабости у одбрани, али треба имати у виду и да су црно-бели увелико мислима били у реванш мечу са Малатијом. Били су фаворити у овом дуелу, али то нису оправдали резултатом.

Нападач Крушевљана Игор Ивановић је одиграо сјајно полувреме, просто је био нерешива енигма за одбрану црно-белих током првих 45 минута када је два пута затресао мрежу Владимира Стојковића, а могао је барем још једном.

Напредак је повео у 12. минуту. Ескић и Павићевић су искомбиновали, лопта је дошла до Ивановића који је прецизним ударцем са десетак метара савладао Стојковића.

Свега два минута касније, изједначење. Био је то добар напад Партизана, на правом месту био је Рајко Брежанчић, после дуплог паса са Огњеном Ожеговићем, шутирао је прецизно за 1:1.

Партизан је имао доста проблема позади, Напредак је прилично лако долазио до прилика, а једну такву у 29. минуту претворили су у други гол.

Митар Ћуковић је прошао по левој страни, нико га није блокирао, центрирао је у петерац где се на правом месту нашао Игор Ивановић, није му било тешко да и поред Брежанчића захвати лопту за 2:1.

Било је прилика на обе стране до краја првог дела, пре свега за Ивановића који је могао постићи и хет-трик, али и Зец је могао да савлада Стојковића..

У наставку, Саво Милошевић је покушао одмах да изменама Ивановића и Стевановића и убацивањем Суме и Асана стигне што пре до гола.

Играли су црно-бели ангажованије, притискали су Крушевљане и у 65. минуту стигли до изједначења.

Зоран Тошић је одлично упослио Суму који је кроз шуму ногу нашао пут лопти до мреже за изједначење - 2:2.

У финишу, Партизан је покушао да сломи уморне Крушевљане, ређали су се корнери и полуприлике, домаћи тим се грчевито бранио и одбранио.

Партизан путује у Турску, има предност из првог меча али игра у одбрани је нешто што брине и на шта ће Милошевић свакако обратити пажњу у наредним данима.

Два лица Партизана у размаку од само 72 сата!

"Парни ваљак" деловало је незаустављиво у четвртак увече у Хумској када је постигао три гола против Малатије - и могао још неки - док су у "шареном" саставу, како би се сачували за реванш, имали доста проблема у Крушевцу, посебно са одбраном.

Вујачић и Смиљанић нису успели да "попуне ципеле" Остојића и Шћекића, тако да је Ивановић два пута казнио Партизан у првом полувремену, али црно-бели носе бод из Крушевца.

Резултат је првобитно "поравнао" Брежанчић, који је потом "кикснуо" за друго вођство домаћина, да би у наставку Милошевић ипак морао да уведе Суму који је наставио голгетерску серију и изједначио резултат за први реми Напретка и Партизана у Крушевцу после 18 година.

У односу на меч са Малатијом, у ком је Партизан "плесао", Саво Милошевић направио је велики број промена које су утицале на то да његова екипа изгледа знатно лошије.

То се посебно осетило у одбрани која је имала проблема да на исти начин игра високи пресинг као када су на терену Бојан Остојић и Александар Шћекић, па су играчи Напретка више пута успевали да брзим контрама ухвате последњу линију црно-белих "на спавању".

Талентовани нападач Игор Ивановић то је успео у три наврата, и постигао је два гола у првом полувремену док је последњу шансу послао на трибине, док је једном припретио и Ђуро Зец.

Ивановић је прво побегао Павловићу и лако матирао Стојковића за 1:0 у 11. минуту, да би само три минута касније Брежанчић разменио "дупли пас" са Ожеговићем и поравнао резултат, активан на семафору све до истека пола сата фудбала.

Дуго је трајала акција по левој страни, Ћуковић је подигао лопту, а Брежанчићу је побегао Ивановић и донео другу предност Крушевљанима који су имали више шанси у том делу игре.

Посебно "бурно" на стадиону "под Багдалом" било је на истеку првог дела када је Ивановић промашио велику шансу, а потом Зец кренуо у контру у којој га је зауставио Павловић, за шта су домаћи тражили једанаестерац, али по мишљењу судије Широког то је био чист старт.

Већ на паузи Милошевић је у игру увео Асана и Суму, уместо Стевановића и Ивановића, а омалени фудбалер из Гвинеје своју серију голова наставио је у 66. минуту на пас Тошића.

Домаћи фудбалери су се потпуно повукли, нису имали свежине за контре, а Партизан је покушавао да дође до гола за потпуни преокрет у Крушевцу, али упркос иницијативи није било прилике која је озбиљно уздрмала голмана Милошевића.

Против Малатије нас је Партизан импресионирао брзином. У Крушевцу је пак Напредак учинио да Партизанова игра на тренутке заличи на успорени снимак. Барем у одбрани, која се после само једног гола у прве четири утакмице у сезони под Багдалом примила два за пола сата, а могла је још толико до краја полувремена. Срећом по црно-беле, Напредак није у потпуности материјализовао одличну игру у уводних 45 минута, да би у наставку остао без снаге и дозволио Саву Милошевићу да искористи разлику у квалитету на клупи и изменама преокрене околности у своју корист. Што је опет било довољно "само" за 2:2.

Одлука Партизановог стручног штаба да три дана после меча у трећем колу квалификацијама за Лигу Европе на терен пошаље комбинован састав, са изузетком Бојана Остојића који није ни могао да игра, жестоко се обила о главу Милошевићу и његовим сарадницима, а сигурно је одјекнула и у Турској, јер је Малатија од Напретка могла да види где је београдски тим најрањивији.

Одговор је – у транзицији. Игор Ивановић, чија пируета поред Милана Смиљанића са једног ранијег меча и даље краси Твитер профил навијача Напретка, још једном је био кобан по црно-беле. С тим да је овог пута мучио дефанзивце гостујућег тима. Све скупа, велико упозорење за Партизан пред реванш са Малатијом, без обзира на два гола предности из првог меча са Турцима. У Крушевцу се јасно видело колико у ствари Остојић чини бољим Страхињу Павловића. Видело се и колико је Шћекић, иако није  играч кога је уживање гледати, значајан шраф у разарању противничке игре још пре но што се дође до опасне зони.

Свака част и Напретку што је сваку прилику користио да и са по петорицом играча крене у брзу транзицију, али то не мења утисак да су Саша Здјелар и Милан Смиљанић превише често остављали саиграче из последње линије да се бројчано једнаки боре са брзим офанзивцима Напретка. Игор Ивановић је ривалима вадио душу на памук. Већ у 11. минуту побегао је Павловићу за вођство од 1:0, у 29. минуту је био бржи и од Рајка Брежанчића, мада ту део кривице иде и на рачун Немање Милетића, који је оставио превише простора Митру Ћуковићу да савије кифлу на петерац.

Много гора ствар од та два гола у мрежи Владимира Стојковића је утисак да су црно-бели могли да у првих 45 минута приме бар још два. Убитачна транзиција изабраника Предрага Рогана кад крену у напред правила је огромне проблеме гостима. Недостајало је вероватно и свежине Партизану, али она не би смела да буде изговор тиму који се нада да ће целу јесен играти у ритму четвртак-недеља. Чињеница је уосталом да у првом полувремену Павловић и Милетић, па у мањој мери и Здјелар, нису могли да се препознају. Као да то нису били исти они играчи који су Малатију везали у чвор.

Није било сјајно ни на другој страни, Огњен Ожеговић је био најконкретнији, он је уосталом дуплим пасом и дозволио Рајку Брежанчићу да у 14. минуту погоди за 1:1. Чинило се тада да ће црно-бели брзо ствари поставити на своје место.

Испоставило се међутим да је Напредак тек хватао залет. И да су Ивановић у 41. и Ђуро Зец у 44. минуту – тада су домаћи тражили и пенал због Павловићевог старта са леђа, али је судија Зоран Широкипроценио да је Партизанов штопер прво стигао до лопте - били мало концетрисанији могло је све да буде готово већ на полувремену.

Кад већ није, Саво Милошевић је добио прилику да реагује изменама. Филип Стевановић и Ђорђе Ивановић свакако нису приказали много, па су место уступили Такуми Асану и Сејдуби Суми. И опет није ишло тако лако. Напредак се повукао још ближе голману Марку Милошевићу. Али је полако губио снагу, самим тим и концентрацију.

У 66. минуту стиже казна. Асано, Здјелар, па Тошић до Сејдубе Суме, који је сам пред Милошевићеми користи још једну прилику да покаже да је после две године ниподоштавања дочекао својих пет минута и улогу вероватно најбитнијег Милошевићевог играча.

Истовремено, успео је Партизан да анестезира противничке контре, мада је то делом била и последица умора домаћег тима. Напредак је и у прва три кола оставио утисак екипе која нема снаге за 90 минута озбиљног фудбала. И како је време одмицало све су теже тркачки парирали ривалу. Партизан га је појео на физичком плану.

На играчком је ипак Напредак добро стајао и мада су црно-бели полако сужавали обруч око противничког казненог простора нису успевали да пронађу пут до победничког гола, па пољуљаног самопоздања иду на реванш са Малатијом. Мада је можда овај шамар стигао у најбољем могућем тренутку. И да играчи схвате да ништа још нису урадили. А и да се разбију неке илузије у стручном штабу. Јер ипак нису сви исти. Па и ако сви носе исти црно-бели дрес.

НАПРЕДАК – ПАРТИЗАН 2:2 (2:1)
/Ивановић 11, 29 - Брежанчић 14, Сума 66/

Стадион: Младост
Судија: Зоран Широки

Напредак (4-2-3-1): Милошевић – Спремо, Пајовић, Миловановић, Ћуковић – Ожеговић (од 53. Ђорић), Бјелош - Ескић (од 73. Десанчић), Зец, Ивановић (од 89. Обрадовић) – Павићевић.

Партизан (4-2-3-1): Стојковић – Милетић, Вујачић, С. Павловић, Брежанчић – Смиљанић (од 67. Л. Павловић), Здјелар – Тошић, Ивановић (од 46. Сума), Стевановић (од 46. Асано) – Ожеговић

Пази, Воша гази: "Покер" у Сурдулици и прво место! Наредног викенда окршај две првопласиране екипе Линглонг Суперлиге - Војводине и ТСЦ-а из Бачке Тополе.

Војводина је стигла на прву позицију и не пушта је!

Екипа тренера Ненада Лалатовића на идеалан начин почела је нову сезону у Суперлиги и у прва четири кола уписала је исто толико победа, а да се налази у сјајној форми потврдила је на тешком гостовању у Сурдулици где су постигли чак четири поготка.

Све је било решено у уводних пола сата меча када су Езе, Гемовић и Матић у "таласима" тресли мрежу Костића, да би у другом полувремену победу потврдио млади Зукић.

Већ наредног викенда у Новом Саду чека нас "војвођански дерби" за прву позицију на табели пошто ће Војводина угостити ТСЦ из Бачке Тополе, новајлију у Линглонг Суперлиги, који такође има максималан учинак, али нешто слабију гол-разлику.

РАДНИК - ВОЈВОДИНА 0:4 (0:3)
/Езе 17, Гемовић 19, Матић 26, Зукић 83/

Занимљиво је да је Војводина у четири недеље новог шампионата ВЕЋ уписала више победа него за читаво пролеће у Суперлиги, па је са Ненадом Лалатовићем, као и у претходном мандату, одлично "ушла" у сезону...

Овога пута у тиму није било повређеног Ђуричина, стрелца на оба претходна меча, али су га одменили Езе, који подсећа на "старе дане", односно новајлија из Мачве - Гемовић.

Серију голова наставио је и Бојан Матић у 26. минуту, што му је четврти у сезони 2019/20, тако да дели прву позицију листе стрелаца са Стефаном Михајловићем из Радничког. У наставку су шансу добила три "драгуља" Војводине: Зукић, Нешковић и Кокир, а овога пута се Зукић уписао у стрелце, док је против Рада то учинио Нешковић - стрелац два гола.

Што се тиче Кокира, који је дошао из Партизана, за њега је ово био деби.

У другом мечу у истом термину Спартак је славио против Пролетера (1:0) у Новом Саду, па тако тим са Слане Баре остаје при дну табеле.

Резултати 4. кола:

ТСЦ - Чукарички 1:0 (0:0)
/Милићевић 54/

Јавор - Мачва 3:1 (1:0)
/Петковић 39п, 54, Кувељић 58 - Колаковић 52аг/

Рад - Инђија 1:0 (0:0)
/Трифуновић 85/

Раднички Ниш - Вождовац 2:1 (1:0)
/Михајловић 34, Јирка 74 - Јевтић 52/

недеља

Напредак - Партизан 2:2 (2:1)
/Ивановић 11, 30 - Брежанчић 14, Сума 66/

Пролетер - Спартак 0:1 (0:1)
/Денковић 45п/

Радник - Војводина 0:4 (0:3)
/Езе 17, Гемовић 19, Матић 26, Зукић 83/

одиграно у петак

Црвена звезда - Младост 2:0 (2:0)
/Вулић 4, Јевтовић 46/

Табела: Војводина 12, ТСЦ 12, Црвена звезда (-1) 9, Раднички 9, Партизан (-1) 7, Чукарички (-1) 6, Спартак 6, Инђија 4, Младост 4, Радник 3, Јавор (-1) 3, Рад (-1) 3, Пролетер 2, Вождовац (-1) 1, Мачва 1, Напредак 1 бод.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар