"Valjak" stao u Kruševcu, Suma ispravio greške odbrane!

Napredak odoleo, Partizan odigrao nerešeno u Kruševcu pred gostovanje Malatiji! Fudbaleri Napretka i Partizana odigrali su nerešeno, 2:2 (2:1) u susretu četvrtog kola Linglong Superlige Srbije.  Gledali smo "otvorenu utakmicu" u Kruševcu i prvi kiks Partizana u novoj sezoni pošto je "prešaren sastav" crno-belih bio ipak nedovoljan za pobedu na stadionu "Mladost" - koji je znao da bude nezgodan "valjku" prethodnih godina.  Opomena pred Malatiju: Partizanova odbrana se raspala u Kruševcu, Napretku prvi bod, moglo je i više! Na stadionu pod Bagdalom 2:2 uz dva gola Igora Ivanovića.

Fudbal 11.08.2019 | 22:35
"Valjak" stao u Kruševcu, Suma ispravio greške odbrane!
Partizan je odigrao slabije prvi deo, Kruševljani su to umeli da kazne i tako stignu do prvog boda u ovoj sezoni pošto su poraženi u prva tri kola.

Savo Milošević neće biti zadovoljan bodom, naročito jer je njegov tim imao dosta slabosti u odbrani, ali treba imati u vidu i da su crno-beli uveliko mislima bili u revanš meču sa Malatijom. Bili su favoriti u ovom duelu, ali to nisu opravdali rezultatom.

Napadač Kruševljana Igor Ivanović je odigrao sjajno poluvreme, prosto je bio nerešiva enigma za odbranu crno-belih tokom prvih 45 minuta kada je dva puta zatresao mrežu Vladimira Stojkovića, a mogao je barem još jednom.

Napredak je poveo u 12. minutu. Eskić i Pavićević su iskombinovali, lopta je došla do Ivanovića koji je preciznim udarcem sa desetak metara savladao Stojkovića.

Svega dva minuta kasnije, izjednačenje. Bio je to dobar napad Partizana, na pravom mestu bio je Rajko Brežančić, posle duplog pasa sa Ognjenom Ožegovićem, šutirao je precizno za 1:1.

Partizan je imao dosta problema pozadi, Napredak je prilično lako dolazio do prilika, a jednu takvu u 29. minutu pretvorili su u drugi gol.

Mitar Ćuković je prošao po levoj strani, niko ga nije blokirao, centrirao je u peterac gde se na pravom mestu našao Igor Ivanović, nije mu bilo teško da i pored Brežančića zahvati loptu za 2:1.

Bilo je prilika na obe strane do kraja prvog dela, pre svega za Ivanovića koji je mogao postići i het-trik, ali i Zec je mogao da savlada Stojkovića..

U nastavku, Savo Milošević je pokušao odmah da izmenama Ivanovića i Stevanovića i ubacivanjem Sume i Asana stigne što pre do gola.

Igrali su crno-beli angažovanije, pritiskali su Kruševljane i u 65. minutu stigli do izjednačenja.

Zoran Tošić je odlično uposlio Sumu koji je kroz šumu nogu našao put lopti do mreže za izjednačenje - 2:2.

U finišu, Partizan je pokušao da slomi umorne Kruševljane, ređali su se korneri i poluprilike, domaći tim se grčevito branio i odbranio.

Partizan putuje u Tursku, ima prednost iz prvog meča ali igra u odbrani je nešto što brine i na šta će Milošević svakako obratiti pažnju u narednim danima.

Dva lica Partizana u razmaku od samo 72 sata!

"Parni valjak" delovalo je nezaustavljivo u četvrtak uveče u Humskoj kada je postigao tri gola protiv Malatije - i mogao još neki - dok su u "šarenom" sastavu, kako bi se sačuvali za revanš, imali dosta problema u Kruševcu, posebno sa odbranom.

Vujačić i Smiljanić nisu uspeli da "popune cipele" Ostojića i Šćekića, tako da je Ivanović dva puta kaznio Partizan u prvom poluvremenu, ali crno-beli nose bod iz Kruševca.

Rezultat je prvobitno "poravnao" Brežančić, koji je potom "kiksnuo" za drugo vođstvo domaćina, da bi u nastavku Milošević ipak morao da uvede Sumu koji je nastavio golgetersku seriju i izjednačio rezultat za prvi remi Napretka i Partizana u Kruševcu posle 18 godina.

U odnosu na meč sa Malatijom, u kom je Partizan "plesao", Savo Milošević napravio je veliki broj promena koje su uticale na to da njegova ekipa izgleda znatno lošije.

To se posebno osetilo u odbrani koja je imala problema da na isti način igra visoki presing kao kada su na terenu Bojan Ostojić i Aleksandar Šćekić, pa su igrači Napretka više puta uspevali da brzim kontrama uhvate poslednju liniju crno-belih "na spavanju".

Talentovani napadač Igor Ivanović to je uspeo u tri navrata, i postigao je dva gola u prvom poluvremenu dok je poslednju šansu poslao na tribine, dok je jednom pripretio i Đuro Zec.

Ivanović je prvo pobegao Pavloviću i lako matirao Stojkovića za 1:0 u 11. minutu, da bi samo tri minuta kasnije Brežančić razmenio "dupli pas" sa Ožegovićem i poravnao rezultat, aktivan na semaforu sve do isteka pola sata fudbala.

Dugo je trajala akcija po levoj strani, Ćuković je podigao loptu, a Brežančiću je pobegao Ivanović i doneo drugu prednost Kruševljanima koji su imali više šansi u tom delu igre.

Posebno "burno" na stadionu "pod Bagdalom" bilo je na isteku prvog dela kada je Ivanović promašio veliku šansu, a potom Zec krenuo u kontru u kojoj ga je zaustavio Pavlović, za šta su domaći tražili jedanaesterac, ali po mišljenju sudije Širokog to je bio čist start.

Već na pauzi Milošević je u igru uveo Asana i Sumu, umesto Stevanovića i Ivanovića, a omaleni fudbaler iz Gvineje svoju seriju golova nastavio je u 66. minutu na pas Tošića.

Domaći fudbaleri su se potpuno povukli, nisu imali svežine za kontre, a Partizan je pokušavao da dođe do gola za potpuni preokret u Kruševcu, ali uprkos inicijativi nije bilo prilike koja je ozbiljno uzdrmala golmana Miloševića.

Protiv Malatije nas je Partizan impresionirao brzinom. U Kruševcu je pak Napredak učinio da Partizanova igra na trenutke zaliči na usporeni snimak. Barem u odbrani, koja se posle samo jednog gola u prve četiri utakmice u sezoni pod Bagdalom primila dva za pola sata, a mogla je još toliko do kraja poluvremena. Srećom po crno-bele, Napredak nije u potpunosti materijalizovao odličnu igru u uvodnih 45 minuta, da bi u nastavku ostao bez snage i dozvolio Savu Miloševiću da iskoristi razliku u kvalitetu na klupi i izmenama preokrene okolnosti u svoju korist. Što je opet bilo dovoljno "samo" za 2:2.

Odluka Partizanovog stručnog štaba da tri dana posle meča u trećem kolu kvalifikacijama za Ligu Evrope na teren pošalje kombinovan sastav, sa izuzetkom Bojana Ostojića koji nije ni mogao da igra, žestoko se obila o glavu Miloševiću i njegovim saradnicima, a sigurno je odjeknula i u Turskoj, jer je Malatija od Napretka mogla da vidi gde je beogradski tim najranjiviji.

Odgovor je – u tranziciji. Igor Ivanović, čija pirueta pored Milana Smiljanića sa jednog ranijeg meča i dalje krasi Tviter profil navijača Napretka, još jednom je bio koban po crno-bele. S tim da je ovog puta mučio defanzivce gostujućeg tima. Sve skupa, veliko upozorenje za Partizan pred revanš sa Malatijom, bez obzira na dva gola prednosti iz prvog meča sa Turcima. U Kruševcu se jasno videlo koliko u stvari Ostojić čini boljim Strahinju Pavlovića. Videlo se i koliko je Šćekić, iako nije  igrač koga je uživanje gledati, značajan šraf u razaranju protivničke igre još pre no što se dođe do opasne zoni.

Svaka čast i Napretku što je svaku priliku koristio da i sa po petoricom igrača krene u brzu tranziciju, ali to ne menja utisak da su Saša Zdjelar i Milan Smiljanić previše često ostavljali saigrače iz poslednje linije da se brojčano jednaki bore sa brzim ofanzivcima Napretka. Igor Ivanović je rivalima vadio dušu na pamuk. Već u 11. minutu pobegao je Pavloviću za vođstvo od 1:0, u 29. minutu je bio brži i od Rajka Brežančića, mada tu deo krivice ide i na račun Nemanje Miletića, koji je ostavio previše prostora Mitru Ćukoviću da savije kiflu na peterac.

Mnogo gora stvar od ta dva gola u mreži Vladimira Stojkovića je utisak da su crno-beli mogli da u prvih 45 minuta prime bar još dva. Ubitačna tranzicija izabranika Predraga Rogana kad krenu u napred pravila je ogromne probleme gostima. Nedostajalo je verovatno i svežine Partizanu, ali ona ne bi smela da bude izgovor timu koji se nada da će celu jesen igrati u ritmu četvrtak-nedelja. Činjenica je uostalom da u prvom poluvremenu Pavlović i Miletić, pa u manjoj meri i Zdjelar, nisu mogli da se prepoznaju. Kao da to nisu bili isti oni igrači koji su Malatiju vezali u čvor.

Nije bilo sjajno ni na drugoj strani, Ognjen Ožegović je bio najkonkretniji, on je uostalom duplim pasom i dozvolio Rajku Brežančiću da u 14. minutu pogodi za 1:1. Činilo se tada da će crno-beli brzo stvari postaviti na svoje mesto.

Ispostavilo se međutim da je Napredak tek hvatao zalet. I da su Ivanović u 41. i Đuro Zec u 44. minutu – tada su domaći tražili i penal zbog Pavlovićevog starta sa leđa, ali je sudija Zoran Širokiprocenio da je Partizanov štoper prvo stigao do lopte - bili malo koncetrisaniji moglo je sve da bude gotovo već na poluvremenu.

Kad već nije, Savo Milošević je dobio priliku da reaguje izmenama. Filip Stevanović i Đorđe Ivanović svakako nisu prikazali mnogo, pa su mesto ustupili Takumi Asanu i Sejdubi Sumi. I opet nije išlo tako lako. Napredak se povukao još bliže golmanu Marku Miloševiću. Ali je polako gubio snagu, samim tim i koncentraciju.

U 66. minutu stiže kazna. Asano, Zdjelar, pa Tošić do Sejdube Sume, koji je sam pred Miloševićemi koristi još jednu priliku da pokaže da je posle dve godine nipodoštavanja dočekao svojih pet minuta i ulogu verovatno najbitnijeg Miloševićevog igrača.

Istovremeno, uspeo je Partizan da anestezira protivničke kontre, mada je to delom bila i posledica umora domaćeg tima. Napredak je i u prva tri kola ostavio utisak ekipe koja nema snage za 90 minuta ozbiljnog fudbala. I kako je vreme odmicalo sve su teže trkački parirali rivalu. Partizan ga je pojeo na fizičkom planu.

Na igračkom je ipak Napredak dobro stajao i mada su crno-beli polako sužavali obruč oko protivničkog kaznenog prostora nisu uspevali da pronađu put do pobedničkog gola, pa poljuljanog samopozdanja idu na revanš sa Malatijom. Mada je možda ovaj šamar stigao u najboljem mogućem trenutku. I da igrači shvate da ništa još nisu uradili. A i da se razbiju neke iluzije u stručnom štabu. Jer ipak nisu svi isti. Pa i ako svi nose isti crno-beli dres.

NAPREDAK – PARTIZAN 2:2 (2:1)
/Ivanović 11, 29 - Brežančić 14, Suma 66/

Stadion: Mladost
Sudija: Zoran Široki

Napredak (4-2-3-1): Milošević – Spremo, Pajović, Milovanović, Ćuković – Ožegović (od 53. Đorić), Bjeloš - Eskić (od 73. Desančić), Zec, Ivanović (od 89. Obradović) – Pavićević.

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić – Smiljanić (od 67. L. Pavlović), Zdjelar – Tošić, Ivanović (od 46. Suma), Stevanović (od 46. Asano) – Ožegović

Pazi, Voša gazi: "Poker" u Surdulici i prvo mesto! Narednog vikenda okršaj dve prvoplasirane ekipe Linglong Superlige - Vojvodine i TSC-a iz Bačke Topole.

Vojvodina je stigla na prvu poziciju i ne pušta je!

Ekipa trenera Nenada Lalatovića na idealan način počela je novu sezonu u Superligi i u prva četiri kola upisala je isto toliko pobeda, a da se nalazi u sjajnoj formi potvrdila je na teškom gostovanju u Surdulici gde su postigli čak četiri pogotka.

Sve je bilo rešeno u uvodnih pola sata meča kada su Eze, Gemović i Matić u "talasima" tresli mrežu Kostića, da bi u drugom poluvremenu pobedu potvrdio mladi Zukić.

Već narednog vikenda u Novom Sadu čeka nas "vojvođanski derbi" za prvu poziciju na tabeli pošto će Vojvodina ugostiti TSC iz Bačke Topole, novajliju u Linglong Superligi, koji takođe ima maksimalan učinak, ali nešto slabiju gol-razliku.

RADNIK - VOJVODINA 0:4 (0:3)
/Eze 17, Gemović 19, Matić 26, Zukić 83/

Zanimljivo je da je Vojvodina u četiri nedelje novog šampionata VEĆ upisala više pobeda nego za čitavo proleće u Superligi, pa je sa Nenadom Lalatovićem, kao i u prethodnom mandatu, odlično "ušla" u sezonu...

Ovoga puta u timu nije bilo povređenog Đuričina, strelca na oba prethodna meča, ali su ga odmenili Eze, koji podseća na "stare dane", odnosno novajlija iz Mačve - Gemović.

Seriju golova nastavio je i Bojan Matić u 26. minutu, što mu je četvrti u sezoni 2019/20, tako da deli prvu poziciju liste strelaca sa Stefanom Mihajlovićem iz Radničkog. U nastavku su šansu dobila tri "dragulja" Vojvodine: Zukić, Nešković i Kokir, a ovoga puta se Zukić upisao u strelce, dok je protiv Rada to učinio Nešković - strelac dva gola.

Što se tiče Kokira, koji je došao iz Partizana, za njega je ovo bio debi.

U drugom meču u istom terminu Spartak je slavio protiv Proletera (1:0) u Novom Sadu, pa tako tim sa Slane Bare ostaje pri dnu tabele.

Rezultati 4. kola:

TSC - Čukarički 1:0 (0:0)
/Milićević 54/

Javor - Mačva 3:1 (1:0)
/Petković 39p, 54, Kuveljić 58 - Kolaković 52ag/

Rad - Inđija 1:0 (0:0)
/Trifunović 85/

Radnički Niš - Voždovac 2:1 (1:0)
/Mihajlović 34, Jirka 74 - Jevtić 52/

nedelja

Napredak - Partizan 2:2 (2:1)
/Ivanović 11, 30 - Brežančić 14, Suma 66/

Proleter - Spartak 0:1 (0:1)
/Denković 45p/

Radnik - Vojvodina 0:4 (0:3)
/Eze 17, Gemović 19, Matić 26, Zukić 83/

odigrano u petak

Crvena zvezda - Mladost 2:0 (2:0)
/Vulić 4, Jevtović 46/

Tabela: Vojvodina 12, TSC 12, Crvena zvezda (-1) 9, Radnički 9, Partizan (-1) 7, Čukarički (-1) 6, Spartak 6, Inđija 4, Mladost 4, Radnik 3, Javor (-1) 3, Rad (-1) 3, Proleter 2, Voždovac (-1) 1, Mačva 1, Napredak 1 bod.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar