Постоје разлози због чега се будите уморни

Ако сте се јутрос пробудили са подочњацима до кољена и имате утисак да вам је потребно још “само 10 минута” сна, онда будите сигурни да не лијежете у кревет на вријеме и да је дошао тренутак да се одрекнете неколико ствари, ако вам је стало да имате миран сан и свјеже лице.

Здравље 11.08.2019 | 13:25
Постоје разлози због чега се будите уморни
С обзиром да живимо у ери која је обиљежена константним стесом, нередовним спавањем и брзом храном, потпуно је јасно зашто се стално осјећамо уморно и неиспавано. Постоји неколико ситница које морате да уклоните и да уведете у свој свакодневни живот како бисте се осјећали свјеже и одморно.

Обезбиједите свом тијелу довољно сна

Осам сати квалитетног сна можете једино себи да обезбиједите ако отпутујете у свијет баршунастих облака и слаткиша, и пољубите јастук прије поноћи.

Одрекните се кафе

Ово је најтежа ставка за све љубитеље црног напитка, али кофеин углавном уноси немир у тијело и подиже притисак. Не чини вам услугу и не држи вас заиста будним, плус, ремети сан.

Шетња у природи

Ово дјелује као научна фантастика ако живите у граду који је препун аутомобила и градског превоза. Пронађите оазу у близини вашег краја и шетајте сваки дан барем пола сата.

Попијте нешто топло 

Шоља чаја ујутру и увече је најбоља опција.

Јастук

Лош јастук или положај тела може бити узрочник бројних проблема. Поред лошег сна, ту су главобоља, болови у кичми и раменима. Дакле, обезбиједите себи добар јастук за добар сан.

Нема телефона прије спавања

Неће вас успавати читање порука или скроловање на друштвеним мрежама прије спавања, учиниће вам контра услугу. Избјегавајте телефон прије него што легнете у кревет.

Температура просторије у којој спавате

Најидеалнија температура просторије у којој спавате треба да буде око 20 степени.

Магнезијум

Постарајте се да на дневном нивоу унесте довољно магнезијума. Уколико нисте у могућности да поједете довољно намирница које садрже овај минерал, онда правац апотека, пише Блиц Жена.

Коментари / 0

Оставите коментар