Postoje razlozi zbog čega se budite umorni

Ako ste se jutros probudili sa podočnjacima do koljena i imate utisak da vam je potrebno još “samo 10 minuta” sna, onda budite sigurni da ne liježete u krevet na vrijeme i da je došao trenutak da se odreknete nekoliko stvari, ako vam je stalo da imate miran san i svježe lice.

Zdravlje 11.08.2019 | 13:25
Postoje razlozi zbog čega se budite umorni
S obzirom da živimo u eri koja je obilježena konstantnim stesom, neredovnim spavanjem i brzom hranom, potpuno je jasno zašto se stalno osjećamo umorno i neispavano. Postoji nekoliko sitnica koje morate da uklonite i da uvedete u svoj svakodnevni život kako biste se osjećali svježe i odmorno.

Obezbijedite svom tijelu dovoljno sna

Osam sati kvalitetnog sna možete jedino sebi da obezbijedite ako otputujete u svijet baršunastih oblaka i slatkiša, i poljubite jastuk prije ponoći.

Odreknite se kafe

Ovo je najteža stavka za sve ljubitelje crnog napitka, ali kofein uglavnom unosi nemir u tijelo i podiže pritisak. Ne čini vam uslugu i ne drži vas zaista budnim, plus, remeti san.

Šetnja u prirodi

Ovo djeluje kao naučna fantastika ako živite u gradu koji je prepun automobila i gradskog prevoza. Pronađite oazu u blizini vašeg kraja i šetajte svaki dan barem pola sata.

Popijte nešto toplo 

Šolja čaja ujutru i uveče je najbolja opcija.

Jastuk

Loš jastuk ili položaj tela može biti uzročnik brojnih problema. Pored lošeg sna, tu su glavobolja, bolovi u kičmi i ramenima. Dakle, obezbijedite sebi dobar jastuk za dobar san.

Nema telefona prije spavanja

Neće vas uspavati čitanje poruka ili skrolovanje na društvenim mrežama prije spavanja, učiniće vam kontra uslugu. Izbjegavajte telefon prije nego što legnete u krevet.

Temperatura prostorije u kojoj spavate

Najidealnija temperatura prostorije u kojoj spavate treba da bude oko 20 stepeni.

Magnezijum

Postarajte se da na dnevnom nivou uneste dovoljno magnezijuma. Ukoliko niste u mogućnosti da pojedete dovoljno namirnica koje sadrže ovaj mineral, onda pravac apoteka, piše Blic Žena.

Komentari / 0

Ostavite komentar