Невесињу поново обећана стара обећања

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће Влада наставити улагати у Невесиње и да ће ускоро бити реконструисан магистрални пут према Мостару и потписан уговор са извођачем радова за историјски пројекат изградње хидроелектране Дабар.

Република Српска 11.08.2019 | 08:20
Невесињу поново обећана стара обећања
Вишковић је послије састанка са руководством општине Невесиње и представницима политичких странака рекао је да је разговарано о пројектима у цијелој Херцеговини, те нагласио да је Влада Републике Српске на челу са СНСД у посљедње четири године уложила више него што је Невесиње добило од турске владавине до данас.

– Овдје су рађени пројекти који су били стогодишњи захтјеви становиштва. Прије неколико мјесеци урађено је резервно снабдијевање електричном енергијом преко далековода Невесиње-Гацко. Знамо да је Невесиње у фебруару више дана било без струје и то се више неће догађати – нагласио је Вишковић и додао да је Невесиње прошле године, уз помоћ Владе, добило и нови водовод.

Вишковић је нагласио да очекује да ће прије нове године бити потписан уговор са извођачем радова за изградњу хидроелектране Дабар у систему Горњи хоризонти.

– Била је процедура избора извођача радова, имали смо три извођача и било је жалби на ту процедуру. Комисија за жалбе одбацила је жалбу, сад су остала два извођача и, према информацијама којима располажемо, мислимо да ће доћи до договора између та два понуђача и да ћемо веома брзо бити у позицији да потпишемо уговор – рекао је Вишковић.

Вишковић је објаснио да ће хидроелектрана Дабар бити грађена по принципу кључ у руке.

Премијер Српске је оцијенио да ће коначно Херцеговина и Република Српска добити велики енергетски објекат који ће имати огроман значај.

Он је рекао да ће ускоро бити урађена санација постојећег путног правца од Невесиња према Мостару до границе са Федерацијом БиХ у дужини од 12 километара што ће коштати неколико милиона КМ.

– У склопу изналажења најбољег рјешења радиће се и пројекат да видимо које би било најбоље рјешење, јер има приче да се ради тунел или нека друга варијанта. Морамо да видимо шта каже струка, колико то кошта и одакле ћемо обезбиједити средства – рекао је Вишковић.

Он је додао да је то пројекат о којем ће Влада Српске разговарати са општином Невесиње и другим заинтересованим општинама.

Вишковић је додао да је на састанку у Невесињу ставио до знања да је први приоритет Херцеговине пут од Тјентишта према Броду на Дрини, те да након тога може доћи на ред изналажење новог рјешења за путни правац према Мостару.



Премијер Републике Српске Радован Вишковић отворио је синоћ 144. Невесињску олимпијаду чији ће централни дио бити одржан данас на Братачком лугу код Невесиња.

(БН/Срна)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Дарwилл

11.08.2019 06:32

Видите ли Ви како се дочекују ови наши "моћници"? Овако се није ни Тито дочекивао. У мојој општини када долази премијер, Жељка , Миле, па чак и неки неважни министар, ништа не ради од државних предузећа и институција. Све их истјерају на улицу, односно пред општину и ту сатима стоје и чекају док не стигне тај дуго чекани и вољени предсједник, премијер или министар. Да само видите како се тада обуку поједине "госпође", како поједина господа" навлаче одијела и кравате. Као у филму "Три карте за Холивуд". А начелник је као Бранислав Лечић из тог филма. Умјесто да се залуђени народ маши лопата и ту багру не растјера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

11.08.2019 09:52

ЗАБОРАВИО СИ НАЈВАЗНИЈЕ. СВЕ ЈЕ ТО ТАКЦНО АЛИ НАМА ОБИЦНИМ ЉУДИМА ТАЈ ДАН БУДЕ ПОСЕБНО ТЕЗАК. ВЕЦИНА УЛИЦА БУДЕ БЛОКИРАНА ,БЕЗБРОЈ ПАТРОЛА ПОЛИЦИЈЕ КОЈИ ТЕ САМО ПОЗУРУЈУ И ТЈЕРАЈУ КАО ДА ЈЕ РАТНО СТАЊЕ. ТАЈ ДАН НИСТА У ГРАДУ НЕМОЗЕС НОРМАЛНО ЗАВРСИТ.

Name

Дадо

11.08.2019 11:50

Прица цовјек о путевима, а вјероватно долетио хеликоптером. Колико морас бити без морала па давати овакве изјаве то је за проуцавање. Па због цега народ бјези из Невесиња? Лосе се зиви пријатељу лосе. Просетај мало Невесињем па цес видјети инфраструктуру.

Name

Обецање

11.08.2019 06:36

Првих 10 обецања најтезе пада, послије вец иде лаксе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

11.08.2019 06:38

Обећање лудом радовање. Невесињци не вјерују у празне приче. Значи они не припадају тој групи гдје их ви покушавате смјестити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари невесињац

11.08.2019 06:42

Е ово је пресло сваку мјеру Како их висе није срамота да лазу овај јадни народ Они улозили висе него све од турског доба па само да казем да су у истом дану седамдесих година отворене три фабрике у невесињу да је Невесиње имало неколике хиљаде радника у производњи а колико их сада ради засто невесињци иду у западну херцеговину на дневницу засто нам млади сколовани људи неце да се врацају засто цијеле породице одлаз е које то дипломе имају људи Који су на функцијама Ово је стварно људи дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

11.08.2019 09:14

И треба да вас лажу кад сте дебили. Па још и гласате за њих.

Name

Ре

11.08.2019 09:26

Обећање лудом радовање, а паметни одоше у бијели свијет.

Name

Земљак

11.08.2019 10:42

Е мој земљаче, тако вам и треба кад гласате за лопове и кримосе!!!!!

Name

Невесиње

11.08.2019 11:47

И СДС ЈЕ УВИЈЕК ДО ПОСЛЕДЊИХ ИЗБОРА БИО НА ВЛАСТИ...СТА СУ УРАДИЛИ. .НИСТА..СВЕ УГАСЕНО У ВЛАДАВИНИ СДСа..ТО ВИСЕ НИКО НИКАДА НЕ ПОПРАВИ ..НАРОД ОДЛАЗИ.. СКОЛЕ И СЕЛА У НЕВЕСИЊУ СЕ ГАСЕ...ТАКО ИСТО И НЕВЕСИЊЕ ПОЛАКО ТОНЕ.. СВАК ГДЈЕ МОЗЕ ОТИЦИ ИДЕ И НЕ ВРАЦА СЕ...ЈЕДНИ ДРУГЕ КРИВЕ А КРИВИ СВИ ОД КРАЈА РАТА НА ОВАМО..СВИ КОЈИ СУ БИЛИ НА ВЛАСТИ ОД КРАЈА РАТА ГЛЕДАЛИ САМО..ИСКЉУЦИВО И САМО СВОЈ ЛИЦНИ ИНТЕРЕС....

Name

Да

11.08.2019 07:41

Цим су послали Висковица,од тога нема ниста,зали бозе горива и троска !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шофер

11.08.2019 07:53

Хахахаха ма тако и треба, само ролај укруг испразне прице и обецања,увијек се упецамо! Ма ми смо најјаци народ на свијету, нема вецих будала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вели

11.08.2019 07:54

Влада под снсд је уложила у Невесиње за цетири године више него од Турског вакта до сада, а и покрадено више него од Турског вакта до сада.Ни ријеци о корупцији и криминалу, ни ријеци о хапшењу лопова снсд, сви добри и паметни кипи памет има је и виска. Сто ли нема правих страних инвеститора? Сто ли нас такви заобилазе? Шта то њих спречава да инвестирају у РС, па и у БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

11.08.2019 07:57

Изјавити да је Влада Републике Српске на челу са СНСД у посљедње четри године уложила више него што је Невесиње добило од турске владавине до данас је више него срамно. То могу рећи само људи који немају своју памет и врднују само оно што су они урадили. Мога је казати и шта су ефекти њихове владавине, ако зна. Колико се школа угасило, колико интелектуалаца и других људи за сва времена напустило Невесиње, колико се дјеце родило и колико је пораст лоповлука. Њима одговара да се што више новаца уложи, јер је то постао механизам личног богаћења. Са таквима све брже пропадама и близу смо провалије из које неће бити излаза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

11.08.2019 11:51

Исти су сви сто се тице Невесиња...Све их знам тако да се кривица само пребацује..Невесиње прелијепо мјесто које полако нестаје заххваљујуци политици и људима у власти у њему који су сви само гледали лицни интерес ..

Name

Били власт или не

11.08.2019 21:27

Мафијаска власт 21 годину угњетава опстине,преко својих инсталираних пљацкаса.

Name

Борац Нњ.

11.08.2019 08:01

Дезеттери се богате И бахате по царсији.борци кулуце да презиве,то је слика Невесиња некада славног.То је истина ,а све остало сарене лазе,И обецања.Народа никада мање,најамбици по Мостару И Габели,.Пусто ли цес бити Невесиње славно,рададнице Српства,колијевко лава.....Дезертери И њохова дјеца коло воде,све наопако И понизавајице.То ке слика Невесиња данас

ОДГОВОРИТЕ
Name

деспот

11.08.2019 12:27

Дезертери и улизице воде главну ријеч у странкама, у Невесињу је то још горе. Храбри борци Невесињске бригаде и њихова дјеца надниче за сићу по Мостару и западној Херцеговини а у државним фирмама и установама плату примају дезертери и њихова дјеца и дјеца свештеника која су рат провела у Њемачкој.

Name

Салаука

11.08.2019 08:07

Оцито по старом обецању и старој политици, развлаци докле мозес, па по фотографији се види да је тако док се рукује гледа у земљу ( крије очи )

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

11.08.2019 08:19

МА НАПРАВИТЕ ИМ КОЈИ КРУЖНИ ТОК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.08.2019 09:27

Не треба кружни ток, народу се и онако занебесало.

Name

Херцеговац

11.08.2019 10:13

Невесиње пропао град... Једни поцели пропаст други наставили..Никад мање народа у њему...Никаква перспектива за младе... Спасава се ко мозе...Стање никад горе..без назнаке побољсања...И то сто се направи то су који километар пута или неки крузни ток..мостиц неки...Прије је била церемонија отварања пута 30-40 километара..а данас 30-40 метара...Е такво је стање пропадања..

ОДГОВОРИТЕ
Name

деспот

11.08.2019 12:13

Херцеговац у праву си, обе политичке гарнитуре су залудиле храбра Невесињце и од њи направиле послушну гласачку машину. Приоритет Херцеговине је осим правца Тјентиште - Фоча пројектовање и изградња магистралног пута Љубиње-Берковићи-Невесиње и преко Морина и Улога до Калиновика. Начелник Невесиња послушни Авдаловић гура у први план и одмах модернизацију пута према Мостару из разлога да му је супруга,иначе докторица, напустила болницу у Невесињу и прешла у хрватску болчницу у Мострару лакше путује до новог радног мјеста. Огроман новац грађана Српске уложен у госпођино школовање и спацијализацију улудо је бачен и сада њено скупо плаћено школовање и стечено знање користе Хрвати Херцеговине.

Name

Невввввв

11.08.2019 12:00

Е мој Висковицу..Невесиње је свима вама задња рупа на свирали...СДС владао толико година ниста за Невесиње нису урадили..све распродали и унистили..Ни један инвеститор није досао ни улозио ниста вец су сваког отјерали...СНСД висе досао на сврсен цин...вец ако мозес Висковицу улази несто јер ти је последњи моменат да Невесиње не нестане ... Само неки веци погон то мјесто мозе да спаси.. Људи добри вредни радили би и волели бити у свом Невесињу да не иду трбухом за крухом....Ако мозес помози јер задњи су моменти...да Невесиње не постане мјесто пензионера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

11.08.2019 12:16

Куда ли је дошао! Могао је из Калиновика преко 35 км макадама, или Коњица макадамом од 30 км, преко Билеће, Пекушићевим асфалтом, или преко Гацка или Мостара асфалтом који су гори од макадама. Водовод има воду која није за пиће, сви Невесињци купују воду или носају са извора. Не знам гдје су то уложили, јер народ масовно иде у кулук у западну Херцеговину. Болницу којом су се до сада хвалили је направио "Американац" из Невесиња Г-дин Михајло Лабало кога су сада заборавили. Улица коју већ мјесецима асфалтирају вјероватно чека изборе да се заврши и свечано отвори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

11.08.2019 17:39

Висковиц ову своју гарнитуру на власти пореди са турском окупацијом. Има смисла. Не зна се ко је висе уназадио Херцеговину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колико му воља

11.08.2019 20:56

Сто неце обецавати, нема одговорности као ни образа.

ОДГОВОРИТЕ