Ђорђевић: Будућност Србије - Васа, Николе, Марко...!

Селектор Србије најавио да ће наредну генерацију "орлова" предводити Мицић, Јокић, Милутинов, Гудурић. . .

Кошарка 09.08.2019 | 22:45
Ђорђевић: Будућност Србије - Васа, Николе, Марко...!
Припремајући тим за Светско првенство у Кини (31. август - 15. септембар), селектор српске репрезентације Александар Саша Ђорђевић суочио се са мањим здравственим проблемом Василија Мицића.

Срећом, ударац у мишић у утакмици против Борца из Чачка ипак није дуго удаљио одличног "плеја" од екипе, па се након три дана паузе заједно са Немањом Бјелицом вратио у екипу, спреман да наступи против Литваније у суботу у Штарк арени (21 час, ТВ Арена спорт).

Овог лета, од Мицића се очекује много, пре свега због његове одличне сезоне, у којој је био један од најбољих плејмејкера Европе.

Стога, као и због партија које је Васиљие пружао у Жалгирису у такмичарској 2017/18, није било изненађење да су литвански новинари уочи суботњег дуела посебно питали Ђорђевића да коментарише плејмејкера.

"Сматрам да је његова година са Шарасом (Јасикевичијусом) у Жалгирусу била веома важна, а после ње се у Ефесу доказао на највишем нивоу и то нас радује", изјавио је он.

"Са друге стране, Мицић је имао много утакмица, више од 100 и био је уморан. Његов 'миндсет' (енглески, "стање ума") није био добар, јер се није потпуно опоравио. Дошао је овде, мало сам га 'убио' током припрема, а пре тога је имао неке своје приватне ствари и сви смо га подржали".

Ђорђевић је нагласио да ће Мицић бити један од предводника нове, наредне генерације репрезентације.

"Будућност Србије је у Мицићу, Милутинову, Јокићу, Гудурићу и њихово је да наставе када ветерани Теодосић, Радуљица, Бјелица одлуче да оду, када год то буде", рекао је селектор, подразумевајући Богдановића као играча који је годинама уназад један од носилаца "орлова" и то ће бити још много, много лета.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар