Đorđević: Budućnost Srbije - Vasa, Nikole, Marko...!

Selektor Srbije najavio da će narednu generaciju "orlova" predvoditi Micić, Jokić, Milutinov, Gudurić. . .

Košarka 09.08.2019 | 22:45
Đorđević: Budućnost Srbije - Vasa, Nikole, Marko...!
Pripremajući tim za Svetsko prvenstvo u Kini (31. avgust - 15. septembar), selektor srpske reprezentacije Aleksandar Saša Đorđević suočio se sa manjim zdravstvenim problemom Vasilija Micića.

Srećom, udarac u mišić u utakmici protiv Borca iz Čačka ipak nije dugo udaljio odličnog "pleja" od ekipe, pa se nakon tri dana pauze zajedno sa Nemanjom Bjelicom vratio u ekipu, spreman da nastupi protiv Litvanije u subotu u Štark areni (21 čas, TV Arena sport).

Ovog leta, od Micića se očekuje mnogo, pre svega zbog njegove odlične sezone, u kojoj je bio jedan od najboljih plejmejkera Evrope.

Stoga, kao i zbog partija koje je Vasiljie pružao u Žalgirisu u takmičarskoj 2017/18, nije bilo iznenađenje da su litvanski novinari uoči subotnjeg duela posebno pitali Đorđevića da komentariše plejmejkera.

"Smatram da je njegova godina sa Šarasom (Jasikevičijusom) u Žalgirusu bila veoma važna, a posle nje se u Efesu dokazao na najvišem nivou i to nas raduje", izjavio je on.

"Sa druge strane, Micić je imao mnogo utakmica, više od 100 i bio je umoran. Njegov 'mindset' (engleski, "stanje uma") nije bio dobar, jer se nije potpuno oporavio. Došao je ovde, malo sam ga 'ubio' tokom priprema, a pre toga je imao neke svoje privatne stvari i svi smo ga podržali".

Đorđević je naglasio da će Micić biti jedan od predvodnika nove, naredne generacije reprezentacije.

"Budućnost Srbije je u Miciću, Milutinovu, Jokiću, Guduriću i njihovo je da nastave kada veterani Teodosić, Raduljica, Bjelica odluče da odu, kada god to bude", rekao je selektor, podrazumevajući Bogdanovića kao igrača koji je godinama unazad jedan od nosilaca "orlova" i to će biti još mnogo, mnogo leta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar