Ђорђевић окупља цио тим...

Најавио када долази Јокић. . .  Селектор ће у Београду имати на располагању и НБА звезду, а Богдановић ће ући у "пун" тренинг.

Кошарка 08.08.2019 | 12:45
Ђорђевић окупља цио тим...
После тријумфа против Финске у Зрењанину, селектор Александар Саша Ђорђевић упозорио је играче да неће допустити опуштање, а потом говорио и о онима који нису наступили.

Јавност највише интересује када ће се прикључити Никола Јокић, који у Зрењанину једини није био у дворани.

"Јокић се прикључује у четвртак, према плану", одговорио је Ђорђевић.

Међу играчима који нису наступили били су и Немања Бјелица и Василије Мицић. Они су преседели меч због здравствених разлога.

"Мицић је добио ударац на првој утакмици у Чачку. Урадио је анализе које кажу да је све у реду, одиграо је мало боље на тренингу, 'прокрварио' је тај ударац. Надам се да ће моћи нормалније да тренира од четвртка. Потребно му је и те како да тренира, јер и на Копаонику није све време тренирао".

''Бјелица је добио ињекције, осећа се боље, има блокаду у врату, што му се други пут дешава у репрезентацији. Надам се да ће и он колико од сутра бити на терену. Даћемо му мало времена, урадио је на Копаонику са нама добар период припрема, све што је могао, сходно уговору и НБА правилима".

Такође, поред клупе седели су и бекови, Богдан Богдановић и Марко Гудурић.

"Гудурић је одрадио један тренинг, Богдановић исто, и он је имао своје уговорне НБА обавезе. Тек од четвртка ће Богдановић бити са нама, јер је Кошаркашки савез Србије успео да обезбеди неопходан новац за осигурање. Стварно честитам челним људима у Савезу, није уопште мали новац у питању. Председник КСС Предраг Даниловић и генерални секретар Дејан Томашевић су свакодневно били у контакту са људима из ФИБА и НБА и тражили решење. Он ће од сутра бити у 'фул' програму са нама", најавио је "Сале Национале".

Дакле, Ђорђевић ће у суботњој провери против Литваније (21 час, Штарк арена), имати на располагању комплетан тим за Светско првенство (31. август - 15. септембар).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар