Đorđević okuplja cio tim...

Najavio kada dolazi Jokić. . .  Selektor će u Beogradu imati na raspolaganju i NBA zvezdu, a Bogdanović će ući u "pun" trening.

Košarka 08.08.2019 | 12:45
Đorđević okuplja cio tim...
Posle trijumfa protiv Finske u Zrenjaninu, selektor Aleksandar Saša Đorđević upozorio je igrače da neće dopustiti opuštanje, a potom govorio i o onima koji nisu nastupili.

Javnost najviše interesuje kada će se priključiti Nikola Jokić, koji u Zrenjaninu jedini nije bio u dvorani.

"Jokić se priključuje u četvrtak, prema planu", odgovorio je Đorđević.

Među igračima koji nisu nastupili bili su i Nemanja Bjelica i Vasilije Micić. Oni su presedeli meč zbog zdravstvenih razloga.

"Micić je dobio udarac na prvoj utakmici u Čačku. Uradio je analize koje kažu da je sve u redu, odigrao je malo bolje na treningu, 'prokrvario' je taj udarac. Nadam se da će moći normalnije da trenira od četvrtka. Potrebno mu je i te kako da trenira, jer i na Kopaoniku nije sve vreme trenirao".

''Bjelica je dobio injekcije, oseća se bolje, ima blokadu u vratu, što mu se drugi put dešava u reprezentaciji. Nadam se da će i on koliko od sutra biti na terenu. Daćemo mu malo vremena, uradio je na Kopaoniku sa nama dobar period priprema, sve što je mogao, shodno ugovoru i NBA pravilima".

Takođe, pored klupe sedeli su i bekovi, Bogdan Bogdanović i Marko Gudurić.

"Gudurić je odradio jedan trening, Bogdanović isto, i on je imao svoje ugovorne NBA obaveze. Tek od četvrtka će Bogdanović biti sa nama, jer je Košarkaški savez Srbije uspeo da obezbedi neophodan novac za osiguranje. Stvarno čestitam čelnim ljudima u Savezu, nije uopšte mali novac u pitanju. Predsednik KSS Predrag Danilović i generalni sekretar Dejan Tomašević su svakodnevno bili u kontaktu sa ljudima iz FIBA i NBA i tražili rešenje. On će od sutra biti u 'ful' programu sa nama", najavio je "Sale Nacionale".

Dakle, Đorđević će u subotnjoj proveri protiv Litvanije (21 čas, Štark arena), imati na raspolaganju kompletan tim za Svetsko prvenstvo (31. avgust - 15. septembar).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar