Повријеђено 18 миграната: Шта каже полиција

Након инцидента на граници Хрватске и Босне и Херцеговине у којем је повријеђено 18 миграната огласили су се из Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске, тачније хрватске граничне полиције.

Регион 07.08.2019 | 20:00
Повријеђено 18 миграната: Шта каже полиција
"Јуче између 20 и 21 сат полицијски службеници на заштити државне границе ПУ карловачке су на подручју Бухача затекли у одвојеним групама укупно 18 пунољетних мушких особа у покушају незаконитог преласка државне границе, који су од те намјере одвраћени. Након неког времена споменуте особе су на подручју БиХ затекли и службеници Граничне полиције БИХ, који су контактирали дежурног шефа смјене ПГП Цетинград и о наведеноме га извијестили", наводе из МУП-а РХ, пренос Клиx.

Истичу да према до сада прикупљеним сазнањима, приликом одвраћања полицијски службеници нису употријебили средстава присиле према особама затеченим у покушају незаконитог преласка државне границе.

"Нити су на особама биле видљиве повреде нити је ико затражио лијечничку помоћ, а нити је о наводним повредама извијестила Гранична полиција БиХ приликом међусобног контакта. Као и у свим случајевима оваквих навода о поступању полиције, Министарство унутарњих послова ће детаљно испитати истинитост навода о повредама особа, као и истинитост навода о употреби средстава присиле", саопштено је из хрватске полиције.

Министарство унутрашњих послова Унско-санског кантона и Гранична полиција БиХ данас су потврдили инцидент, али нису жељели давати никакве детаљније информације.

У случај који се односи на 18 миграната укључило се и Тужилаштво БиХ из којег су потврдили како заједно с агенцијама за провођење закона подузимају активности како би се утврдиле све околности догађаја те да више информација не могу давати.

Још од раније бх власти, али и свјетски медији, тврде како полиција Републике Хрватске туче и враћа мигранте на територију Босне и Херцеговине.

(Независне)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ицх бин

07.08.2019 19:08

Мени је искрено зао ових људи,бар би ми требали да имамо разумијевања за њих,не тако давно смо и ми,као и они,били излозени наметнутом рату,и ми смо,као и они,морали да напустамо своје и куце и одлазимо којекуде,у неизвјесност.И нисмо ми као земља њихова зеља и циљ,они би на запад,у бољи и сигурнији зивот,а ми смо им наметнути као и они нама,мозда и висе него они нама.И зато молим,апелујем,да показемо мало људскости,емпатије,према тим људима,и помогнемо им у овим,за њих,теским тренутцима,није толико теско понекад бити и цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папагено

07.08.2019 19:48

Нажалост ми јако брзо заборављамо нашу прошлаост, па понављамо исте гешке јако често. Управо це то цијелу бившу државу и оно што је настало од ње одвести у пропаст. Свака подршка твом апелу!

Name

Патофна

08.08.2019 13:29

Бас си модеран. Пробај ти негде отици без идентификационих докумената.

Name

Пепи

07.08.2019 19:23

Јадни људи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

07.08.2019 19:31

Пуна подрска хрватским полицајцима на застити своје дрзаве Не разумијем засто та багра не иде у саудијску арабију вец у мрске хрисцанске дрзаве у којома после тразе своја серијатска права и обицаје.Ста би било са хрватским туризмом када би се та руља населила по парковима и одмаралистима на јадрану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папа

07.08.2019 21:17

Засто мрске хрисцанске земље, унисте домове тих људи док уводе своју демократију, а нису спремне дати смјестај тим људима.

Name

Цхристиан Сwеден

07.08.2019 22:33

Пуна подрска ХР полицији на застити граница

Name

Мик дез

07.08.2019 20:27

Ста је ту ново илегално их пребацују у БиХ током ноци то сви знају али се о том цути....а да их туку туку то су и они сами потврдили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре

07.08.2019 21:22

Овом приликом свака част Хр граничарима, тако се чува граница... зна се гдје се може прећи државна граница а не преко шума и ливада. Орбан је Бог за те ствари а не као ови ,,наши" што гледају како да муљну који еуро...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

08.08.2019 10:11

Ако имају новац,полиција це их превести даље,није проблем!