Денис Звиздић од данас сједи у двије фотеље

Функцију предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ данас ће у оквиру редовне ротације преузети Денис Звиздић, који је и предсједавајући Савјета министара у техничком мандату.

Босна и Херцеговина 06.08.2019 | 08:53
Денис Звиздић од данас сједи у двије фотеље
Звиздић ће дужност предсједавајућег Представничког дома обављати у наредних осам мјесеци, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

У истом периоду, функцију првог замјеника предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ обављаће Небојша Радмановић, док ће други замјеник предсједавајућег бити Борјана Кришто. 

Звиздић је у јануару изабран у Колегијум Представничког дома парламента.

С обзиром на то да се сваких осам мјесеци врши ротација на мјесту предсједавајућег Представничког дома, Звиздић ће двије функције обављати док не буде формиран нови састав Савјета министара.

Звиздић је недавно изјавио да је ситуација у којој ће бити на челу Савјета министара у техничком мандату и Представничког дома парламента БиХ у складу са законом, те да ће се “све док је тако, понашати у складу са оним што дозвољава Изборни закон”.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

просветитељ

06.08.2019 07:46

Да ли то значи и да ће примати 2 плате?То нам је држава и чудимо се што народ одлази,социјална правда не постоји,што више радиш плата све мања и обрнуто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

06.08.2019 10:13

Пропала бих није држава