Denis Zvizdić od danas sjedi u dvije fotelje

Funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas će u okviru redovne rotacije preuzeti Denis Zvizdić, koji je i predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu.

Bosna i Hercegovina 06.08.2019 | 08:53
Denis Zvizdić od danas sjedi u dvije fotelje
Zvizdić će dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma obavljati u narednih osam mjeseci, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

U istom periodu, funkciju prvog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH obavljaće Nebojša Radmanović, dok će drugi zamjenik predsjedavajućeg biti Borjana Krišto. 

Zvizdić je u januaru izabran u Kolegijum Predstavničkog doma parlamenta.

S obzirom na to da se svakih osam mjeseci vrši rotacija na mjestu predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Zvizdić će dvije funkcije obavljati dok ne bude formiran novi sastav Savjeta ministara.

Zvizdić je nedavno izjavio da je situacija u kojoj će biti na čelu Savjeta ministara u tehničkom mandatu i Predstavničkog doma parlamenta BiH u skladu sa zakonom, te da će se “sve dok je tako, ponašati u skladu sa onim što dozvoljava Izborni zakon”.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

prosvetitelj

06.08.2019 09:46

Da li to znači i da će primati 2 plate?To nam je država i čudimo se što narod odlazi,socijalna pravda ne postoji,što više radiš plata sve manja i obrnuto.

ODGOVORITE
Name

Горан

06.08.2019 12:13

Пропала бих није држава