Дошао из Хрватске: Бил Гејтс одмара у Црној Гори

Оснивач Мајкрософта Бил Гејтс са супругом Мелиндом и троје дјеце био је неколико протеклих дана у Црној Гори, углавном на приморју, пише Побједа.

Забава 05.08.2019 | 16:48
Дошао из Хрватске: Бил Гејтс одмара у Црној Гори
Породица америчког магната у Црну Гору је допловила из околине Дубровника 90-метарским бродом за уживање Ладy С.

Брод под заставом Кајманских острва је био усидрен испред Котора и Рисна, а потом код Светог Стефана и у Порто Монтенегру.

Идентитет путника је задржан у тајности до испловљавања из Црне Горе ка Улцињу и даље, куда данас плови.

По наводима листа, Гејтс је у сриједу посјетио сјевер Црне Горе, мост на Ђурђевића на Тари, спуштао се зип-лајном и сплавом низ Тару.

Породица Гејтс је имала телохранитеље, није било могуће прићи им, нити је било допуштено фотографисање, а јахту је пратио мањи брод с хеликоптером на палуби.

Гејтс је, како наводи Побједа, дошао у Црну Гору из Хрватске.

Бил Гејтс (64) богатство је стекао кроз Мицрософт који је највећи глобални произвођач компјутерских оперативних система.

Он је један од највећих филантропа на свијету који сваке године издваја на десетине милиона долара за разне хуманитарне и друге друштвено одговорне активности.

Гејтс, према званичној Форбсовој листи, има лично богатство вриједно 100 милијарди долара, по чему је он други најбогатији човјек на планети, након власника Амазона Џефа Безоса који је „тежак“ 153 милијарде долара.

(Побједа)

Коментари / 0

Оставите коментар