Došao iz Hrvatske: Bil Gejts odmara u Crnoj Gori

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts sa suprugom Melindom i troje djece bio je nekoliko proteklih dana u Crnoj Gori, uglavnom na primorju, piše Pobjeda.

Zabava 05.08.2019 | 16:48
Došao iz Hrvatske: Bil Gejts odmara u Crnoj Gori
Porodica američkog magnata u Crnu Goru je doplovila iz okoline Dubrovnika 90-metarskim brodom za uživanje Lady S.

Brod pod zastavom Kajmanskih ostrva je bio usidren ispred Kotora i Risna, a potom kod Svetog Stefana i u Porto Montenegru.

Identitet putnika je zadržan u tajnosti do isplovljavanja iz Crne Gore ka Ulcinju i dalje, kuda danas plovi.

Po navodima lista, Gejts je u srijedu posjetio sjever Crne Gore, most na Đurđevića na Tari, spuštao se zip-lajnom i splavom niz Taru.

Porodica Gejts je imala telohranitelje, nije bilo moguće prići im, niti je bilo dopušteno fotografisanje, a jahtu je pratio manji brod s helikopterom na palubi.

Gejts je, kako navodi Pobjeda, došao u Crnu Goru iz Hrvatske.

Bil Gejts (64) bogatstvo je stekao kroz Microsoft koji je najveći globalni proizvođač kompjuterskih operativnih sistema.

On je jedan od najvećih filantropa na svijetu koji svake godine izdvaja na desetine miliona dolara za razne humanitarne i druge društveno odgovorne aktivnosti.

Gejts, prema zvaničnoj Forbsovoj listi, ima lično bogatstvo vrijedno 100 milijardi dolara, po čemu je on drugi najbogatiji čovjek na planeti, nakon vlasnika Amazona Džefa Bezosa koji je „težak“ 153 milijarde dolara.

(Pobjeda)

Komentari / 0

Ostavite komentar