Трансфер-маг је сујевјеран - није му доста 13 појачања!

Рамон Монћи кренуо по 14. појачање за тоталну реконструкцију тима са "Писхуана“.

Фудбал 04.08.2019 | 19:21
Трансфер-маг је сујевјеран - није му доста 13 појачања!
Севиља је најактивнији клуб на тржишту овог лета.

Они су досад довели 13 играча од чега само једног на позајмицу – Серхио Регилон из Реал Мадрида – али не планирају да стану. Следеће место за попуњавање на њиховом списку јесте позиција крилног нападача, а они већ на уму имају два фудбалера.

Наиме, према наводима медија са Пиринејског полуострва, Монћи жели да доведе Рафињу из Спортинг Лисабона или Стивена Бергвајна из ПСВ-а.

У питању су сва веома перспективна фудбалера, Бразилац који наступа за португалског гиганта има 22 године, док репрезентативац Холандије има 21.

Ипак, посао око њиховог доласка у Андалузију неће тећи глатко као досадашње активности Севиље у овом прелазном року. Два клуба не желе да продају своје фудбалере, "зацепили“ су високу цену, али "трансфер-маг“ из Шпаније не одустаје.

Лисабонски тим, према писању листа "О Жого“, за крилног фудбалера тражи 30 милиона евра. Он је у клубу провео тек једну сезону, након што је стигао из Виторије Гимараеш пружао је добре партије, па клуб жели да заради што више може на њему.

Поред тога, Бразилац има и отпусну клаузулу у износу од 60 милиона евра, али то Андалужани свакако неће платити. Њих је наводно и ова понуда поколебала, али знајући историју пословања Монћија, покушаће да преокрене ситуацију у своју корист.

У преговорима који се одигравају нешто северније у Европи, ПСВ је још "тврђи“ у ставовима око свог фудбалера. Они не желе да га дају за мање од 40 милиона евра, то је доња граница, а без те понуде, холандски медији тврде, неће ни ући у даље разматрање потенцијалног трансфера.

Два тима су већ сарађивала током ове пијаце, у Шпанију је из Ајндховена отишао нападач Лук де Јонг, па челници екипе из Примере верују да могу да наставе добру сарадњу са Холанђанима.

Чини се да би Севиља радије довела Бергвајна, он је играч који је већ забележио наступе за репрезентацију, а и боље би се уклопио у систем Ђулена Лопетегија, али уколико не буду успели да смање своту обештећења, јасно је да ће се окренути Рафињи.

Екипа са "Рамон Санчес Писхуана“ је овог лета потрошила преко 110 милиона евра, али није издвојила више од 25 за трансфер једног играча.

Управо толико је плаћен Жил Кунде, који је стигао из Бордоа, а поред њега се међу 13 појачања налазе и: Диего Карлос (Нант), Мунас Дабур (Салцбург), Лукас Окампос (Олимпик Марсеј), Ђоан Ђордан (Еибар), Лук де Јонг (ПСВ), Оливер Торес (Порто), Макс Вебер (Ајакс), Фернандо (Галатасарај), Јан Брис (Алмерија), Немања Гудељ (Гвангжу Евергранде), Брајан Хил (Севиља Атлетико) и Серхио Регилон (Реал Мадрид, позајмица).

Монћи се силовито вратио на место успеха, 13 појачања у једном прелазном року значе да ће силовито кренути у борбу за повратак места у Лиги шампиона.

Потенцијални 14. посао значи да су у Севиљи можда и помало сујеверни, у сваком случају показали су спремност за трговину, а ускоро ћемо видети и како ће реконструисана екипа изгледати на делу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар