Transfer-mag je sujevjeran - nije mu dosta 13 pojačanja!

Ramon Monći krenuo po 14. pojačanje za totalnu rekonstrukciju tima sa "Pishuana“.

Fudbal 04.08.2019 | 19:21
Transfer-mag je sujevjeran - nije mu dosta 13 pojačanja!
Sevilja je najaktivniji klub na tržištu ovog leta.

Oni su dosad doveli 13 igrača od čega samo jednog na pozajmicu – Serhio Regilon iz Real Madrida – ali ne planiraju da stanu. Sledeće mesto za popunjavanje na njihovom spisku jeste pozicija krilnog napadača, a oni već na umu imaju dva fudbalera.

Naime, prema navodima medija sa Pirinejskog poluostrva, Monći želi da dovede Rafinju iz Sporting Lisabona ili Stivena Bergvajna iz PSV-a.

U pitanju su sva veoma perspektivna fudbalera, Brazilac koji nastupa za portugalskog giganta ima 22 godine, dok reprezentativac Holandije ima 21.

Ipak, posao oko njihovog dolaska u Andaluziju neće teći glatko kao dosadašnje aktivnosti Sevilje u ovom prelaznom roku. Dva kluba ne žele da prodaju svoje fudbalere, "zacepili“ su visoku cenu, ali "transfer-mag“ iz Španije ne odustaje.

Lisabonski tim, prema pisanju lista "O Žogo“, za krilnog fudbalera traži 30 miliona evra. On je u klubu proveo tek jednu sezonu, nakon što je stigao iz Vitorije Gimaraeš pružao je dobre partije, pa klub želi da zaradi što više može na njemu.

Pored toga, Brazilac ima i otpusnu klauzulu u iznosu od 60 miliona evra, ali to Andalužani svakako neće platiti. Njih je navodno i ova ponuda pokolebala, ali znajući istoriju poslovanja Monćija, pokušaće da preokrene situaciju u svoju korist.

U pregovorima koji se odigravaju nešto severnije u Evropi, PSV je još "tvrđi“ u stavovima oko svog fudbalera. Oni ne žele da ga daju za manje od 40 miliona evra, to je donja granica, a bez te ponude, holandski mediji tvrde, neće ni ući u dalje razmatranje potencijalnog transfera.

Dva tima su već sarađivala tokom ove pijace, u Španiju je iz Ajndhovena otišao napadač Luk de Jong, pa čelnici ekipe iz Primere veruju da mogu da nastave dobru saradnju sa Holanđanima.

Čini se da bi Sevilja radije dovela Bergvajna, on je igrač koji je već zabeležio nastupe za reprezentaciju, a i bolje bi se uklopio u sistem Đulena Lopetegija, ali ukoliko ne budu uspeli da smanje svotu obeštećenja, jasno je da će se okrenuti Rafinji.

Ekipa sa "Ramon Sančes Pishuana“ je ovog leta potrošila preko 110 miliona evra, ali nije izdvojila više od 25 za transfer jednog igrača.

Upravo toliko je plaćen Žil Kunde, koji je stigao iz Bordoa, a pored njega se među 13 pojačanja nalaze i: Diego Karlos (Nant), Munas Dabur (Salcburg), Lukas Okampos (Olimpik Marsej), Đoan Đordan (Eibar), Luk de Jong (PSV), Oliver Tores (Porto), Maks Veber (Ajaks), Fernando (Galatasaraj), Jan Bris (Almerija), Nemanja Gudelj (Gvangžu Evergrande), Brajan Hil (Sevilja Atletiko) i Serhio Regilon (Real Madrid, pozajmica).

Monći se silovito vratio na mesto uspeha, 13 pojačanja u jednom prelaznom roku znače da će silovito krenuti u borbu za povratak mesta u Ligi šampiona.

Potencijalni 14. posao znači da su u Sevilji možda i pomalo sujeverni, u svakom slučaju pokazali su spremnost za trgovinu, a uskoro ćemo videti i kako će rekonstruisana ekipa izgledati na delu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar