Српкиње на корак од Олимпијских игара у Токију!

Одбојкашице Србије забележиле су другу убедљиву победу на интерконтиненталном квалификационом турниру за Олимпијске игре.  Одбојкашице Србије опет силне, слиједи дерби за ОИ! Још једна убједљива побједа српских одбојкашица у квалификацијама за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Остали спортови 04.08.2019 | 14:36
Српкиње на корак од Олимпијских игара у Токију!
Српкиње су савладале Порторико са 3-0 у сетовима (25:14, 25:20, 25:16) и дошле на корак од пласмана у Токио 2020. године.

Оне су Порториканке победиле истим резултатом као и претходно Тајланђанке, а сада их, у недељу од 20.30, очекује дуел са домаћином турнира Пољском за пласман на ОИ.

У првом сету се питање победника није доводило у питање и Српкиње су биле ефикасне од самог старта, али су се ствари закомпликовале у наставку.

Порториканке су пружиле изненађујуће добар отпор и у завршници сета направиле серију којом су од 20:13 дошле до 21:20.

Изабранице Зорана Терзића ипак нису посустале и серијом 4:0 су обезбедиле предност од 2-0, а затим биле силовите у трећем, последњем сету.

Поново најбоља код Српкиња била је Тијана Бошковић са 18 поена, док су Бранкица Михајловић и Стефана Вељковић постигле по осам, један више од Маје Алексић.

На другој страни најефикаснија била је Енрајт, док су Кераме и Викторија постигле по пет.

Само првопласирана екипа у групи избориће директан пласман на Олимпијске игре, док ће остале три имати додатне квалификације. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар