Шкрипи сарадња Тужилаштва и МУП-а?!

Заоштрени односи између Окружног тужилаштва и Полиције и даље трају. Стихијски рат не престаје, жалбе једних на друге су константне, тврде извори БН ТВ који су добро упућени у сва дешавања на релацији Тужилаштво – МУП. Наводе да МУП одбија да извршава наредбе Тужилаштва и да је однос појединих полицијских службеника крајње непрофесионалан.

Република Српска 02.08.2019 | 19:58
Шкрипи сарадња Тужилаштва и МУП-а?!
Директор Полиције, пред камерама, тврди да је сарадња добра. Међутим, разговори због проблема који су испливали на површину - тек слиједе.



"То што се десило на подручју Окружног јавног тужилаштва Бањалука, то ћемо рјешавати. Разговараћу са главним окружним и републичким тужиоцем, и то су одређене несугласице, али то не смије да утиче на расвјетљавање кривичног дјела које није ријешено", каже Дарко Ћулум, директор Полиције Републике Српске.

Сукоб је почео када је Окружно тужилаштво, односно тужилац Татјана Нинковић, донијела наредбу о обустави истраге против двојице осумњичених за убиство Бојана Копрене из Бањалуке.



МУП је тврдио да је пронашао доказе о убицама, а Тужилаштво је издало наредбу да се инспектори, за које се сумња да су изнудили доказе, доведу на препознавање. Из МУП-а су то одбили.

Дарко Ћулум је против Татјане Нинковић поднио пријаву дисциплинском тужиоцу ВСТС-а БИХ. И Случај "Драгичевић" је показао да је по питању 'задеса' било различитих тумачења Тужилаштва и МУП-а. Опозиција тврди да су многе оптужнице пале управо због међусобних сукоба једних и других.

"Ту постоје апсолутне несугласице, оно што ја знам. Погледајте само колико је оптужница одбачено, гдје и слијепац зна да је почињен криминал", каже Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске. 



Да сарадња између тужилаштва и полиције није на најбољем нивоу, потврђује и недавна изјава министра унутрашњих послова Драгана Лукача да се јавно залаже за доношење законског акта који ће полицији омогућити приговор на обустављање истраге, ако су прикупљени докази за даље процесуирање. Лукач је на тај начин, према мишљењу многих, потврдио да МУП ни даље неће да поступа по наредбама Тужилаштва.



БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Лука

02.08.2019 18:20

Ко је убио Давида, Милана, Николу и остале? Док се ви свадјате, породице не могу доци до истине и правде! Срам вас било, да ли се у оваквој РС-ој мозе ријесити иједно кривицно дјело, да ли це икада ико одговарати за нерад, скривање убица, криминалаца итд.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стана

02.08.2019 19:45

А колико је монтираних опптузница подигнуто, Нинковицева то добро зна

Name

ре

03.08.2019 07:46

И тако од 1991....

Name

Раздруживач

02.08.2019 18:31

Српска треба што прије да врати тужилачко-правосудну власт у своју надлеежност и да исте уреди модерним прописима.Овакво стање је неодрживо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.08.2019 21:18

Нема Српске. Има само Милорадов приватни посјед.

Name

Хаос је на помолу...

02.08.2019 18:53

Несто велико из брда се ваља. Тутњи..све близе и близе. Народе спремите се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

02.08.2019 19:32

Ни једни ни други не раде у служби грађана, већ у служби политике. Срам их било, а ми их плаћамо да раде против нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварност

02.08.2019 19:39

Најбољи, најискренији су гинули, доста отисло згадјено, вецина збуњена свакодневном агонијом. У тузиластву стребери и комплексаси, у полицији сировине и психопате, у врху власти преваранти и олос.Цаст изузецима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

02.08.2019 19:43

Тужилаштво и МУП као да играју тенис, пребацују одговорност једни другима, а ми их посматрамо као публика, окрећемо главом лијево па десно, и тако у недоглед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разваљена дрзава и друство у цјелини

03.08.2019 07:28

То је само јос једна њихова представа, а заједницки удрузеним снагама раде бетакоње а у интересу криминалне мафије којој и припадају.

Name

Ноћна птица

02.08.2019 20:11

Шкрипи њима у глави, док народ размишља како да састави крај са крајем они се понашају као да им је Република Српска цацевина. Срамно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

02.08.2019 21:42

Криминалци поцели глодање измедју себе оде власт у прдекану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

03.08.2019 03:48

Све је то корумпирана банда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стана

03.08.2019 05:15

У тузиластву се подизу оптузнице гдје нема кривицног дјела , а обустављају истраге да се криминал затаска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сицилија

03.08.2019 05:38

Неда шкрипи та сарадња него је она потпуно зарђала. Лукач се отео контроли. Има наоружану мурију и у њој групу обијесних бандита који су због привилегија које им је омогуцио спремни за њега све. Јасно вам је засто тапкају у мјесту истраге. Зашто нема казне за изјесног пандура Милоша који малтретира Ивана Бегића и прети Јелени Тривиц. Зашто истрага о убиству Давида и бројних других Давида тапка у мјесту. Све док мафија има државу тако це бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Умрезено

03.08.2019 07:22

Нииста ту нескрипи, све је то осмисљена манипулација. Саврсено добро функционису и обављају засто су и постављени од стране мафијаске власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

03.08.2019 20:48

На истом су они задатку. А то је заштита корумпираних политичара и бизнисмена, тајкуна и тајкунлука, рекеташа и рекеташења, узгајивача хоботница, злоупотреба власти и овласти, тендера и јавних набавку, буџета и јавних фондова, тешких облика привредног и финансијског криминала, злочиначких удружења и исто таквих подухвата апропо корупције и наведних инкриминација. Обашка компликована убиства, загонетне сачекуше наравно, контроверзни наручиоци, исто такви мотиви. Та спона функционише, то су слике за успавану јавност, Чуда невиђена се догађају у мрачним и смрадним каналима и катакомбама на релацији полиција-тужилаштво-судови, плус адвокати. Ни међугорска чуда до кољена им нису.

ОДГОВОРИТЕ