Škripi saradnja Tužilaštva i MUP-a?!

Zaoštreni odnosi između Okružnog tužilaštva i Policije i dalje traju. Stihijski rat ne prestaje, žalbe jednih na druge su konstantne, tvrde izvori BN TV koji su dobro upućeni u sva dešavanja na relaciji Tužilaštvo – MUP. Navode da MUP odbija da izvršava naredbe Tužilaštva i da je odnos pojedinih policijskih službenika krajnje neprofesionalan.

Republika Srpska 02.08.2019 | 19:58
Škripi saradnja Tužilaštva i MUP-a?!
Direktor Policije, pred kamerama, tvrdi da je saradnja dobra. Međutim, razgovori zbog problema koji su isplivali na površinu - tek slijede.



"To što se desilo na području Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, to ćemo rješavati. Razgovaraću sa glavnim okružnim i republičkim tužiocem, i to su određene nesuglasice, ali to ne smije da utiče na rasvjetljavanje krivičnog djela koje nije riješeno", kaže Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske.

Sukob je počeo kada je Okružno tužilaštvo, odnosno tužilac Tatjana Ninković, donijela naredbu o obustavi istrage protiv dvojice osumnjičenih za ubistvo Bojana Koprene iz Banjaluke.



MUP je tvrdio da je pronašao dokaze o ubicama, a Tužilaštvo je izdalo naredbu da se inspektori, za koje se sumnja da su iznudili dokaze, dovedu na prepoznavanje. Iz MUP-a su to odbili.

Darko Ćulum je protiv Tatjane Ninković podnio prijavu disciplinskom tužiocu VSTS-a BIH. I Slučaj "Dragičević" je pokazao da je po pitanju 'zadesa' bilo različitih tumačenja Tužilaštva i MUP-a. Opozicija tvrdi da su mnoge optužnice pale upravo zbog međusobnih sukoba jednih i drugih.

"Tu postoje apsolutne nesuglasice, ono što ja znam. Pogledajte samo koliko je optužnica odbačeno, gdje i slijepac zna da je počinjen kriminal", kaže Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 



Da saradnja između tužilaštva i policije nije na najboljem nivou, potvrđuje i nedavna izjava ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da se javno zalaže za donošenje zakonskog akta koji će policiji omogućiti prigovor na obustavljanje istrage, ako su prikupljeni dokazi za dalje procesuiranje. Lukač je na taj način, prema mišljenju mnogih, potvrdio da MUP ni dalje neće da postupa po naredbama Tužilaštva.



BN TV

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Лука

02.08.2019 18:20

Ko je ubio Davida, Milana, Nikolu i ostale? Dok se vi svadjate, porodice ne mogu doci do istine i pravde! Sram vas bilo, da li se u ovakvoj RS-oj moze rijesiti ijedno krivicno djelo, da li ce ikada iko odgovarati za nerad, skrivanje ubica, kriminalaca itd.?

ODGOVORITE
Name

Stana

02.08.2019 19:45

A koliko je montiranih opptuznica podignuto, Ninkoviceva to dobro zna

Name

re

03.08.2019 07:46

I tako od 1991....

Name

Razdruživač

02.08.2019 18:31

Srpska treba što prije da vrati tužilačko-pravosudnu vlast u svoju nadleežnost i da iste uredi modernim propisima.Ovakvo stanje je neodrživo.

ODGOVORITE
Name

Re

02.08.2019 21:18

Nema Srpske. Ima samo Miloradov privatni posjed.

Name

Haos je na pomolu...

02.08.2019 18:53

Nesto veliko iz brda se valja. Tutnji..sve blize i blize. Narode spremite se!

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

02.08.2019 19:32

Ni jedni ni drugi ne rade u službi građana, već u službi politike. Sram ih bilo, a mi ih plaćamo da rade protiv nas.

ODGOVORITE
Name

Stvarnost

02.08.2019 19:39

Najbolji, najiskreniji su ginuli, dosta otislo zgadjeno, vecina zbunjena svakodnevnom agonijom. U tuzilastvu streberi i kompleksasi, u policiji sirovine i psihopate, u vrhu vlasti prevaranti i olos.Cast izuzecima.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

02.08.2019 19:43

Tužilaštvo i MUP kao da igraju tenis, prebacuju odgovornost jedni drugima, a mi ih posmatramo kao publika, okrećemo glavom lijevo pa desno, i tako u nedogled.

ODGOVORITE
Name

Razvaljena drzava i drustvo u cjelini

03.08.2019 07:28

To je samo jos jedna njihova predstava, a zajednicki udruzenim snagama rade betakonje a u interesu kriminalne mafije kojoj i pripadaju.

Name

Noćna ptica

02.08.2019 20:11

Škripi njima u glavi, dok narod razmišlja kako da sastavi kraj sa krajem oni se ponašaju kao da im je Republika Srpska cacevina. Sramno.

ODGOVORITE
Name

Galeb

02.08.2019 21:42

Kriminalci poceli glodanje izmedju sebe ode vlast u prdekanu.

ODGOVORITE
Name

borac

03.08.2019 03:48

Sve je to korumpirana banda.

ODGOVORITE
Name

Stana

03.08.2019 05:15

U tuzilastvu se podizu optuznice gdje nema krivicnog djela , a obustavljaju istrage da se kriminal zataska.

ODGOVORITE
Name

Sicilija

03.08.2019 05:38

Neda škripi ta saradnja nego je ona potpuno zarđala. Lukač se oteo kontroli. Ima naoružanu muriju i u njoj grupu obijesnih bandita koji su zbog privilegija koje im je omogucio spremni za njega sve. Jasno vam je zasto tapkaju u mjestu istrage. Zašto nema kazne za izjesnog pandura Miloša koji maltretira Ivana Begića i preti Jeleni Trivic. Zašto istraga o ubistvu Davida i brojnih drugih Davida tapka u mjestu. Sve dok mafija ima državu tako ce biti.

ODGOVORITE
Name

Umrezeno

03.08.2019 07:22

Niista tu neskripi, sve je to osmisljena manipulacija. Savrseno dobro funkcionisu i obavljaju zasto su i postavljeni od strane mafijaske vlasti.

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

03.08.2019 20:48

Na istom su oni zadatku. A to je zaštita korumpiranih političara i biznismena, tajkuna i tajkunluka, reketaša i reketašenja, uzgajivača hobotnica, zloupotreba vlasti i ovlasti, tendera i javnih nabavku, budžeta i javnih fondova, teških oblika privrednog i finansijskog kriminala, zločinačkih udruženja i isto takvih poduhvata apropo korupcije i navednih inkriminacija. Obaška komplikovana ubistva, zagonetne sačekuše naravno, kontroverzni naručioci, isto takvi motivi. Ta spona funkcioniše, to su slike za uspavanu javnost, Čuda neviđena se događaju u mračnim i smradnim kanalima i katakombama na relaciji policija-tužilaštvo-sudovi, plus advokati. Ni međugorska čuda do koljena im nisu.

ODGOVORITE