Трка кроз Србију: Бобо славио, Салвадор сигуран на челу!

Завршена кружна полуетапа у Мионици.

Остали спортови 02.08.2019 | 08:19
Трка кроз Србију: Бобо славио, Салвадор сигуран на челу!
Италијан Рикардо Бобо из тима "Мито сајклинг" побједник је кружне полуетапе која је вожена у Мионици, дугој 95 километара.

Он је у посљедњим метрима трке одспринтао члана мађарске Паноне Данијела Морича, те клупског колегу Стефана Гандина који се попео на најниже мјесто побједничког постоља.

Лидер у генералном пласману пред посљедњу етапу ипак је остао Италијан Енрко Салвадор који је стигао у галвној групи иако је имао проблема током трке.

"Није баш све ишло глатко, јер сам током првог круга пао, али је моја екипа одрадила велики посао, па смо брзо стигли групу. Имам солидну предност пред посљедњу етапу и надам се да ћемо одрадити посао до краја", рекао је Салвадор.

Он је и власник црвене мајице за најбољег спринтера, коју ће покушати да нападне Бобо, јер је тик иза свог земљака.

Одличан дан имао је члан украјинског Фереија, Бањалучанин Душан Калаба, који је послије другог мјеста на полуетапи на Златибору, сачувао снагу и за други до етапе, па је завршио на петом мјесту.

Велику шансу имао је репрезентативац Србије Стефан Стефановић, али му је понестало снаге у посљедњем кругу.

Он је са још двојицом момака био у бијегу седамдесетак километара, али је група успјела да их ухвати.

Разлога за задовољство има и Морен Вермулен, који је успио да сачува и плаву и бијелу мајицу, а иако је други у генералном пласману са 15 секунди заостатка иза Салвадора, није превелики оптимиста да може напасти жуту мајицу. Приоритет му је, каже, да сачува ове које има.

Мионица је као и прошле године била одличан домаћин. Много гледалаца било је крај стазе, а први човјек општоне Бобан Јанковић истакао да је ово велики дан за општину и да се нада да ће караван најпрестижније трке у региону и идуће године проћи кроз ово лијепо туристичко мјесто.

Бициклисти у 13 часова крећу из Мионице, а послије 155 километара стићи ће на циљ у Пожаревац, гдје ће бити додијељена признања и свечано бити спуштена завјеса на 59. издање трке.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар