Trka kroz Srbiju: Bobo slavio, Salvador siguran na čelu!

Završena kružna poluetapa u Mionici.

Ostali sportovi 02.08.2019 | 08:19
Trka kroz Srbiju: Bobo slavio, Salvador siguran na čelu!
Italijan Rikardo Bobo iz tima "Mito sajkling" pobjednik je kružne poluetape koja je vožena u Mionici, dugoj 95 kilometara.

On je u posljednjim metrima trke odsprintao člana mađarske Panone Danijela Moriča, te klupskog kolegu Stefana Gandina koji se popeo na najniže mjesto pobjedničkog postolja.

Lider u generalnom plasmanu pred posljednju etapu ipak je ostao Italijan Enrko Salvador koji je stigao u galvnoj grupi iako je imao problema tokom trke.

"Nije baš sve išlo glatko, jer sam tokom prvog kruga pao, ali je moja ekipa odradila veliki posao, pa smo brzo stigli grupu. Imam solidnu prednost pred posljednju etapu i nadam se da ćemo odraditi posao do kraja", rekao je Salvador.

On je i vlasnik crvene majice za najboljeg sprintera, koju će pokušati da napadne Bobo, jer je tik iza svog zemljaka.

Odličan dan imao je član ukrajinskog Fereija, Banjalučanin Dušan Kalaba, koji je poslije drugog mjesta na poluetapi na Zlatiboru, sačuvao snagu i za drugi do etape, pa je završio na petom mjestu.

Veliku šansu imao je reprezentativac Srbije Stefan Stefanović, ali mu je ponestalo snage u posljednjem krugu.

On je sa još dvojicom momaka bio u bijegu sedamdesetak kilometara, ali je grupa uspjela da ih uhvati.

Razloga za zadovoljstvo ima i Moren Vermulen, koji je uspio da sačuva i plavu i bijelu majicu, a iako je drugi u generalnom plasmanu sa 15 sekundi zaostatka iza Salvadora, nije preveliki optimista da može napasti žutu majicu. Prioritet mu je, kaže, da sačuva ove koje ima.

Mionica je kao i prošle godine bila odličan domaćin. Mnogo gledalaca bilo je kraj staze, a prvi čovjek opštone Boban Janković istakao da je ovo veliki dan za opštinu i da se nada da će karavan najprestižnije trke u regionu i iduće godine proći kroz ovo lijepo turističko mjesto.

Biciklisti u 13 časova kreću iz Mionice, a poslije 155 kilometara stići će na cilj u Požarevac, gdje će biti dodijeljena priznanja i svečano biti spuštena zavjesa na 59. izdanje trke.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar