ЛЕ: Испали првак Пољске и Видеотон! Партизан на Турке!

Чука би ишла у Грчку. . .  Лоше европско љето екипе која је недавно остварила велики резултат.  Николићев МОЛ испао од аутсајдера из Лихтенштајна! Побједник Купа Лихтенштајна, екипа Вадуца направила сензацију елиминисавши мађарски МОЛ послије продужетака. Марко Шћеповић пропустио прилику да ријеши утакмицу десет минута прије краја, а домаћи су то казнили.  Партизан ипак чекају ТУРЦИ: Малатија избацила Олимпију! После велике борбе у Љубљани, гост прошао у 3. коло, где ће чекати београдске црно-беле.

Фудбал 01.08.2019 | 22:30
ЛЕ: Испали првак Пољске и Видеотон! Партизан на Турке!
Прошле сезоне, фудбалери Пјаста исписали су историју свог клуба и пољског фудбала, јер су прекинули трогодишњу доминацију Легије и постали шампиони.

Мјесец и по касније, они су почели евро-епизоду у првом колу квалификација за Лигу шампиона, а завршили је у другој рунди трке за Лигу Европе.

Након што су у борби за Лигу шампиона драматично испали у двомечу против БАТЕ Борисова (који се у сриједу такође преселио у трку за ЛЕ), Пјаст је у четвртак окончао европску сезону неславно.

На гостовању Риги, Пјаст је изгубио 2:1 и с обзиром на то да је укупан резултат двомеча био 4:4, пласман у сљедећу рунду изборио је летонски првак.

Истовремено, Легија је не превише славно прошла у 3. коло квалификација за Лигу Европе. У првом мечу је савладала финског представника КуПС, а у реваншу је одиграла 0:0 у гостима и ушла у сљедеће коло, гдје је чека грчки представник, Атромитос.

Када смо код Грчке, у четвртак је постало познато да би Арис би био ривал Чуке да је у сриједу направила подвиг и елиминисала Молде. Тим из Солуна савладао је АЕЛ у Лимасолу и тријумфом 1:0 ушао у двомеч против Норвежана.

Николићев МОЛ испао од аутсајдера из Лихтенштајна! Побједник Купа Лихтенштајна, екипа Вадуца направила сензацију елиминисавши мађарски МОЛ послије продужетака. Марко Шћеповић пропустио прилику да ријеши утакмицу десет минута прије краја, а домаћи су то казнили.

Мађарски МОЛ прошле сезоне домогао се групне фазе Лиге Европе гдје је играо са ПАОК-ом, БАТЕ  Борисовим и Челсијем, којем су чак узели и бод, а ове сезоне екипа Марка Николића доживјела је потпуни дебакл у Европи.

Вицешампион Мађарске елиминисан је од Вадуца,екипе из Лихтенштајна која иначе игра другу швајцарску лигу.

Вадуц је пласман у квалификације за Лигу Европе изборио освојивши национални куп, а онда приредио праву сензацију, пошто је након Зете, елиминисао и екипу МОЛ.

Фудбалери из Лихтенштајна надокнадили су 0:1 из првог дуела у Мађарској, а потом у продужецима стигли до тријумфа 2:0 којим су изједначили највећи успјех у историји – пласман у треће коло квалификација за Лигу Европе.

ВАДУЦ - МОЛ 2:0 (1:0) послије продужетка, први меч 0:1
/Гајић 61 пенал, Кулибали 100/

Након блиједог издања у Мађарској, екипа српског стручњака пружила је једнако лошу  игру и у првих 45 минута дуела и углавном пријетила из прекида. Најбољу прилику у првом дијелу пропустио је Марко Шћеповић, када је за тренутак закаснио на дубинско убацивање, па је голман домаћих Бењамин Бихел правовременом интервенцијом спасио свој гол.

Ни Вадуц није бриљирао, али је у 61. минуту успио да  стигне до вођства послије једанаестерца који је у погодак претворио искусни Милан Гајић.

Некадашњи фудбалер Напретка из Крушевца, који готово цијелу каријеру наступа у Швајцарској послао је Ковачика у једну, а лопту у другу за вођство 2:0.

Тек након тога МОЛ је кренуо нешто офанзивније, али проблем су му правили константни и брзи контранапади домаћих.

Могли су Мађари десет минута прије краја регуларног дијела до поготка којим би изборили пласман у наредно коло, али је поново заказао Шћеповић.

Српски центарфор повукао је лопту добро из средине ушао у шеснаестерац, али му је Бихел одбранио зицер.

Аутсајдери из Лихтенштајна изборили су продужетке, а онда још једном шокирали Мађаре.

Тачно у 100. минуту сусрета сјевнула је контра Вадуца,  Мухамед Кулибали вукао је лопту по десној страни, а онда рутински послао лопту у мрежу за великих 2:0 и тако запечатио судбину екипе Марка Николића

Велики допринос историјској побједи Вадуца дао је голман Бихел који је у самом финишу одбранио стопостотну шансу Армину Хоџићу.

Вадуц ће у 3. Колу квалификација за Лигу Европе играти против побједника дуела између Ајнтрахта из Франкфурта и естонске Флоре.

Партизан ипак чекају ТУРЦИ: Малатија избацила Олимпију! После велике борбе у Љубљани, гост прошао у 3. коло, где ће чекати београдске црно-беле.

Иако је Олимпија дошла у Љубљану из Турске са предношћу гола у гостима (2:2), ипак није успела да направи изненађење и да избори свој двомеч против Партизана.

Малатија је победила на стадиону у Стожицама и голом Македонца Адиса Јаховића оправдала улогу фаворита у борбеном и на моменте "прљавом" мечу на стадиону "Стожице".

Олимпија - Малатија 0:1 (0:0)

Центаршут познатог резервисте Гокана Тореа (бившег играча Бешикташа и Вест Хема) погодио је у 77. минуту мету на ивици петерца, где је Јаховић био спреман да рутински пошаље лопту у мрежу, за тријумф и пласман свог тима.

Љубљанчани су били борбени, у другом делу меча су можда оштећени и за једанаестерац, али је Малатија имала контролу док се меч ближио крају и док јој је био потребан гол.

Уосталом, турски представник је и "на папиру" квалитетнији ривал, али је лидер словеначког првенства видео своју шансу у чињеници да је Малатија прошле недеље одиграла први такмичарски меч и ту околност је умало искористио.

Тако је Партизан за време свог меча против Конас Кија у Хумској сазнао да га дефинитивно чека пут у Турску.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар