LE: Ispali prvak Poljske i Videoton! Partizan na Turke!

Čuka bi išla u Grčku. . .  Loše evropsko ljeto ekipe koja je nedavno ostvarila veliki rezultat.  Nikolićev MOL ispao od autsajdera iz Lihtenštajna! Pobjednik Kupa Lihtenštajna, ekipa Vaduca napravila senzaciju eliminisavši mađarski MOL poslije produžetaka. Marko Šćepović propustio priliku da riješi utakmicu deset minuta prije kraja, a domaći su to kaznili.  Partizan ipak čekaju TURCI: Malatija izbacila Olimpiju! Posle velike borbe u Ljubljani, gost prošao u 3. kolo, gde će čekati beogradske crno-bele.

Fudbal 01.08.2019 | 22:30
LE: Ispali prvak Poljske i Videoton! Partizan na Turke!
Prošle sezone, fudbaleri Pjasta ispisali su istoriju svog kluba i poljskog fudbala, jer su prekinuli trogodišnju dominaciju Legije i postali šampioni.

Mjesec i po kasnije, oni su počeli evro-epizodu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a završili je u drugoj rundi trke za Ligu Evrope.

Nakon što su u borbi za Ligu šampiona dramatično ispali u dvomeču protiv BATE Borisova (koji se u srijedu takođe preselio u trku za LE), Pjast je u četvrtak okončao evropsku sezonu neslavno.

Na gostovanju Rigi, Pjast je izgubio 2:1 i s obzirom na to da je ukupan rezultat dvomeča bio 4:4, plasman u sljedeću rundu izborio je letonski prvak.

Istovremeno, Legija je ne previše slavno prošla u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. U prvom meču je savladala finskog predstavnika KuPS, a u revanšu je odigrala 0:0 u gostima i ušla u sljedeće kolo, gdje je čeka grčki predstavnik, Atromitos.

Kada smo kod Grčke, u četvrtak je postalo poznato da bi Aris bi bio rival Čuke da je u srijedu napravila podvig i eliminisala Molde. Tim iz Soluna savladao je AEL u Limasolu i trijumfom 1:0 ušao u dvomeč protiv Norvežana.

Nikolićev MOL ispao od autsajdera iz Lihtenštajna! Pobjednik Kupa Lihtenštajna, ekipa Vaduca napravila senzaciju eliminisavši mađarski MOL poslije produžetaka. Marko Šćepović propustio priliku da riješi utakmicu deset minuta prije kraja, a domaći su to kaznili.

Mađarski MOL prošle sezone domogao se grupne faze Lige Evrope gdje je igrao sa PAOK-om, BATE  Borisovim i Čelsijem, kojem su čak uzeli i bod, a ove sezone ekipa Marka Nikolića doživjela je potpuni debakl u Evropi.

Vicešampion Mađarske eliminisan je od Vaduca,ekipe iz Lihtenštajna koja inače igra drugu švajcarsku ligu.

Vaduc je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope izborio osvojivši nacionalni kup, a onda priredio pravu senzaciju, pošto je nakon Zete, eliminisao i ekipu MOL.

Fudbaleri iz Lihtenštajna nadoknadili su 0:1 iz prvog duela u Mađarskoj, a potom u produžecima stigli do trijumfa 2:0 kojim su izjednačili najveći uspjeh u istoriji – plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

VADUC - MOL 2:0 (1:0) poslije produžetka, prvi meč 0:1
/Gajić 61 penal, Kulibali 100/

Nakon blijedog izdanja u Mađarskoj, ekipa srpskog stručnjaka pružila je jednako lošu  igru i u prvih 45 minuta duela i uglavnom prijetila iz prekida. Najbolju priliku u prvom dijelu propustio je Marko Šćepović, kada je za trenutak zakasnio na dubinsko ubacivanje, pa je golman domaćih Benjamin Bihel pravovremenom intervencijom spasio svoj gol.

Ni Vaduc nije briljirao, ali je u 61. minutu uspio da  stigne do vođstva poslije jedanaesterca koji je u pogodak pretvorio iskusni Milan Gajić.

Nekadašnji fudbaler Napretka iz Kruševca, koji gotovo cijelu karijeru nastupa u Švajcarskoj poslao je Kovačika u jednu, a loptu u drugu za vođstvo 2:0.

Tek nakon toga MOL je krenuo nešto ofanzivnije, ali problem su mu pravili konstantni i brzi kontranapadi domaćih.

Mogli su Mađari deset minuta prije kraja regularnog dijela do pogotka kojim bi izborili plasman u naredno kolo, ali je ponovo zakazao Šćepović.

Srpski centarfor povukao je loptu dobro iz sredine ušao u šesnaesterac, ali mu je Bihel odbranio zicer.

Autsajderi iz Lihtenštajna izborili su produžetke, a onda još jednom šokirali Mađare.

Tačno u 100. minutu susreta sjevnula je kontra Vaduca,  Muhamed Kulibali vukao je loptu po desnoj strani, a onda rutinski poslao loptu u mrežu za velikih 2:0 i tako zapečatio sudbinu ekipe Marka Nikolića

Veliki doprinos istorijskoj pobjedi Vaduca dao je golman Bihel koji je u samom finišu odbranio stopostotnu šansu Arminu Hodžiću.

Vaduc će u 3. Kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv pobjednika duela između Ajntrahta iz Frankfurta i estonske Flore.

Partizan ipak čekaju TURCI: Malatija izbacila Olimpiju! Posle velike borbe u Ljubljani, gost prošao u 3. kolo, gde će čekati beogradske crno-bele.

Iako je Olimpija došla u Ljubljanu iz Turske sa prednošću gola u gostima (2:2), ipak nije uspela da napravi iznenađenje i da izbori svoj dvomeč protiv Partizana.

Malatija je pobedila na stadionu u Stožicama i golom Makedonca Adisa Jahovića opravdala ulogu favorita u borbenom i na momente "prljavom" meču na stadionu "Stožice".

Olimpija - Malatija 0:1 (0:0)

Centaršut poznatog rezerviste Gokana Torea (bivšeg igrača Bešiktaša i Vest Hema) pogodio je u 77. minutu metu na ivici peterca, gde je Jahović bio spreman da rutinski pošalje loptu u mrežu, za trijumf i plasman svog tima.

Ljubljančani su bili borbeni, u drugom delu meča su možda oštećeni i za jedanaesterac, ali je Malatija imala kontrolu dok se meč bližio kraju i dok joj je bio potreban gol.

Uostalom, turski predstavnik je i "na papiru" kvalitetniji rival, ali je lider slovenačkog prvenstva video svoju šansu u činjenici da je Malatija prošle nedelje odigrala prvi takmičarski meč i tu okolnost je umalo iskoristio.

Tako je Partizan za vreme svog meča protiv Konas Kija u Humskoj saznao da ga definitivno čeka put u Tursku.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar