ЛЕ: Фешта у Мостару - Зрињски елиминисао Утрехт!

Иако су на стадиону "Под Бијелим бријегом" губили након несрећно примљеног гола, "племићи" успјели да се врате преко Ирфана Хаџића, а онда у продужецима голом Станише Мандића изборе пласман у треће коло квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 01.08.2019 | 22:08
ЛЕ: Фешта у Мостару - Зрињски елиминисао Утрехт!
Историјско вече за Зрињски и бх. фудбал - Мостарци су у трећем колу квалификација за Лигу Европе!

Послије 1:1 у гостима против Утрехта, "племићи" су пред 6.000 својих навијача на стадиону "Под Бијелим бријегом" након продужетака славили 2:1 (у регуларних 90 минута било 1:1) и елиминисали фаворизовани холандски тим.

ЗРИЊСКИ - УТРЕХТ 2:1 (0:1)
/Хаџић 65, Мандић 111 - Густафсон 45+1/

Мостарци су преплашено ушли у меч и препустили теренску иницијативу гостима, али одбрана Зрињског добро је заустављала све атаке фудбалера Утрехта, који, истина, нису били превише опасни.

Покушавали су Холанђани, кружили око шеснаестерца Зрињског, али нису успјели пронаћи пут до противничке мреже.

Ипак, у надокнади првог полувремена су повели и стекли резултат који их води даље.

Неспретно је реаговао капитен Зрињског Слободан Јаковљевић, скривио прекршај на 20-ак метара од свог гола, а из тог прекида Утрехт је повео.

Симон Густафсон извео је слободан ударац, Иван Бркић лоше је интервенисао, лопта му је прошла и кроз руке и кроз ноге и завршила у мрежи Зрињског.

Ипак, тренер Мостараца Хари Вукас успио је дићи своју екипу у наставку, те је Зрињски у другом полувремену заиграо знатно боље.

Имали су домаћи неколико добрих прилика, а онда је сјајни Ирфан Хаџић у 65. минуту вратио ствари на почетак.

Била је то феноменална акција, коју је започео Станиша Мандић, Адван Кадушић упутио је идеалан центаршут, а некадашњи нападач бијељинског Радника феноменално затресао мрежу Давида Јенсена.

Зрињски је био конкретнији и у наставку меча, али до краја регуларних 90 минута мреже се нису тресле и услиједило је додатних 30 минута.

Ношени громогласном подршком И у продужецима су мостарски "црвено-бијели" били бољи, Утрехт је пао, што су домаћи искористили у 111. минуту и стигли до велике побједе, највеће у историји мостарског клуба.

Чудна ситуација претходила је голу. Дамир Шовшић је центрирао, дефанзивац Утрехта Вилем Јансен у жељи да отклони опасност неспретно је реаговао и погодио пречку. Лет лопте изненадио је голмана Јенсена, што је искористио Мандић да му се пришуња, одузме лопту и погоди за велико славље на трибинама стадиона "Под Бијелим бријегом".

До краја меча одбијени су сви напади холандског тима и Зрињски је тријумфално окончао сјајних 210 минута.

У трећем колу квалификација, Зрињски ће играти против Малмеа, који је у два сусрета елиминисао Домжале (2:2, 3:2).

Први меч биће одигран у Шведској 8. августа, а реванш седам дана касније на "Пецари" у Широком Бријегу, с обзиром да мостарски стадион не задовољава ригорозне УЕФА стандарде за одигравање треће рунде квалификација.

ЗРИЊСКИ: Бркић, Чирјак (58. Чурјурић), Хаџић (103. Лендрић), Шовшић, Барбарић, Ругашевић, Јаковљевић, Рустемовић (78. Пезер), Мандић, Кадушић, Говедарица (87. Тичиновић). Тренер: Хари Вукас.

УТРЕХТ: Јенсен, Гувара, Махер, Керк (106. Емануелсон), Густафсон, Бергстрем, Јансен, Клаибер (87. Трупе), Лонвајк (79. ван Оверем), Ван де Стрек, Черни (65. Абаз). Тренер: Џон ван ден Бром.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар