ЛЕ: Санта Колома замало избацила Астану!

Томасов хет-триком спасио Астану, Санта Колома била на прагу сензације! Ордабаси није био те среће.

Фудбал 01.08.2019 | 18:46
ЛЕ: Санта Колома замало избацила Астану!
Може се рећи да је Астана данас спречила потпуни бродолом казахстанског фудбала у европским квалификацијама овог лета. Након што је већ у првом колу, из читаве приче испао Тобол од екипе Женес Еша из Луксембурга, а Астана се преселила у квалификације за Лигу Европе након елиминације од Клужа у елитнијем такмичењу, лошу серију наставио је Ордабаси. Овај тим није успео да преброди „препреку“ звану Млада Болеслав, 2:3. Са друге стране, тим из престонице Казахстана је потпуно неубедљиво прошао поред Санта Коломе, 4:1.

Кренимо редом, од дуела између Астане и Санта Коломе. Након уводних 0:0 у Андори, очекивала се реакција казахстанског тима и убедљивија игра на домаћем терену. Међутим, већ на старту утакмице гостујућа екипа дошла је до гола преко Пија и тако додатно растрзала ионако несигурне редове Казахстанаца.

Ипак, успела је Астана да се ишчупа из ове непријатне ситуације и ствари су кренуле на боље већ у 24. минуту када је након корнера досуђен пенал за домаће. Сигурјонсон је преузео одговорност и поравнао на 1:1.

Како је време одмицало, постајало је све драматичније и чинило се да је Санта Колома на прагу огромне сензације. Но, да то тога не дође постарао се резервиста Томасов. Он је у 73. минуту утакмице на асистенцију Јанге довео Астану у водство. Био је то фантастичан шут са ивице казненог простора.

Само шест минута касније исти фудбалер је отклонио и дефинитивно све дилеме око проласка даље. Грешка гостујуће екипе на средини терена их је веома скупо коштала. Томасов се „устремио“ ка голу и поново распалио по лопти са неких 16 метара, а ни овога пута голман гостујуће екипе није имао никакве шансе. Тиме је, испоставиће се, поставио коначан резултат.

Томасов је на крају успео да комплетира и хет-трик, пошто је у надокнади времена дошао до свог трећег поготка на овом сусрету.

Веома занимљив меч, овога пута са неповољним исходом по Казахстанце одиграли су Ордабаси и чешка Млада Болеслав. У првом мечу било је 1:1, а данашњи домаћини били су благи фаворити да ипак оду даље.

Но, кола су се окренула на супротну страну већ у осмом минуту када је Матејовски довео Чехе у водство након прелепе тимске акције. Комбиновали су фудбалери Младе Болеслав на ивици казненог простора, а поменути фудбалер одлучио се на шут. Испоставиће се, без грешке.

У 32. минуту утакмице досуђен је и пенал за гостујућу екипу, а улогу извођача преузео је Комличенко. Голман Ордабасија је погодио страну, али је руски фудбалер одлично шутирао.

Домаћи су ипак успели да врате један гол до полувремена преко Шеткина, те тако продуже наду за одлазак даље.

Међутим, она је утихнула готово одмах по повратку са одмора када је Месановић поново вратио Чехе на два гола предности.

Дијаките је у 56. минуту постигао нови гол за Ордабаси са беле тачке, али испоставило се да је тиме постављен и коначан резултат ове утакмице.

ЛИГА ЕВРОПЕ, 2. КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА - РЕВАНШИ

Уторак

Линколн Ред Импс - Арарат Јерменија 1:2 (0:1)  /први меч 0:2/
Судува - Тре Пене  5:0 (3:0) /први меч 5:0/
Ф91 Диделанж - Шкендија 1:1 (0:0)  /први меч 2:1/
Фероникели - Слован Братислава 0:2 (0:1) /први меч 1:2/

Среда

Чукарички - Молде 1:3 (0:2)
/Кајевић 82 - Омојиџуанфо 4, Ејкрем 37, Кнудсон 78/  /први меч 0:0/

Четвртак

Астана - Санта Колома 4:1 (1:1)  /први меч 0:0/
Ордабаси - Млада Болеслав 2:3 (1:2)  /први меч 1:1/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар