LE: Santa Koloma zamalo izbacila Astanu!

Tomasov het-trikom spasio Astanu, Santa Koloma bila na pragu senzacije! Ordabasi nije bio te sreće.

Fudbal 01.08.2019 | 18:46
LE: Santa Koloma zamalo izbacila Astanu!
Može se reći da je Astana danas sprečila potpuni brodolom kazahstanskog fudbala u evropskim kvalifikacijama ovog leta. Nakon što je već u prvom kolu, iz čitave priče ispao Tobol od ekipe Ženes Eša iz Luksemburga, a Astana se preselila u kvalifikacije za Ligu Evrope nakon eliminacije od Kluža u elitnijem takmičenju, lošu seriju nastavio je Ordabasi. Ovaj tim nije uspeo da prebrodi „prepreku“ zvanu Mlada Boleslav, 2:3. Sa druge strane, tim iz prestonice Kazahstana je potpuno neubedljivo prošao pored Santa Kolome, 4:1.

Krenimo redom, od duela između Astane i Santa Kolome. Nakon uvodnih 0:0 u Andori, očekivala se reakcija kazahstanskog tima i ubedljivija igra na domaćem terenu. Međutim, već na startu utakmice gostujuća ekipa došla je do gola preko Pija i tako dodatno rastrzala ionako nesigurne redove Kazahstanaca.

Ipak, uspela je Astana da se iščupa iz ove neprijatne situacije i stvari su krenule na bolje već u 24. minutu kada je nakon kornera dosuđen penal za domaće. Sigurjonson je preuzeo odgovornost i poravnao na 1:1.

Kako je vreme odmicalo, postajalo je sve dramatičnije i činilo se da je Santa Koloma na pragu ogromne senzacije. No, da to toga ne dođe postarao se rezervista Tomasov. On je u 73. minutu utakmice na asistenciju Jange doveo Astanu u vodstvo. Bio je to fantastičan šut sa ivice kaznenog prostora.

Samo šest minuta kasnije isti fudbaler je otklonio i definitivno sve dileme oko prolaska dalje. Greška gostujuće ekipe na sredini terena ih je veoma skupo koštala. Tomasov se „ustremio“ ka golu i ponovo raspalio po lopti sa nekih 16 metara, a ni ovoga puta golman gostujuće ekipe nije imao nikakve šanse. Time je, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Tomasov je na kraju uspeo da kompletira i het-trik, pošto je u nadoknadi vremena došao do svog trećeg pogotka na ovom susretu.

Veoma zanimljiv meč, ovoga puta sa nepovoljnim ishodom po Kazahstance odigrali su Ordabasi i češka Mlada Boleslav. U prvom meču bilo je 1:1, a današnji domaćini bili su blagi favoriti da ipak odu dalje.

No, kola su se okrenula na suprotnu stranu već u osmom minutu kada je Matejovski doveo Čehe u vodstvo nakon prelepe timske akcije. Kombinovali su fudbaleri Mlade Boleslav na ivici kaznenog prostora, a pomenuti fudbaler odlučio se na šut. Ispostaviće se, bez greške.

U 32. minutu utakmice dosuđen je i penal za gostujuću ekipu, a ulogu izvođača preuzeo je Komličenko. Golman Ordabasija je pogodio stranu, ali je ruski fudbaler odlično šutirao.

Domaći su ipak uspeli da vrate jedan gol do poluvremena preko Šetkina, te tako produže nadu za odlazak dalje.

Međutim, ona je utihnula gotovo odmah po povratku sa odmora kada je Mesanović ponovo vratio Čehe na dva gola prednosti.

Dijakite je u 56. minutu postigao novi gol za Ordabasi sa bele tačke, ali ispostavilo se da je time postavljen i konačan rezultat ove utakmice.

LIGA EVROPE, 2. KOLO KVALIFIKACIJA - REVANŠI

Utorak

Linkoln Red Imps - Ararat Jermenija 1:2 (0:1)  /prvi meč 0:2/
Suduva - Tre Pene  5:0 (3:0) /prvi meč 5:0/
F91 Didelanž - Škendija 1:1 (0:0)  /prvi meč 2:1/
Feronikeli - Slovan Bratislava 0:2 (0:1) /prvi meč 1:2/

Sreda

Čukarički - Molde 1:3 (0:2)
/Kajević 82 - Omojidžuanfo 4, Ejkrem 37, Knudson 78/  /prvi meč 0:0/

Četvrtak

Astana - Santa Koloma 4:1 (1:1)  /prvi meč 0:0/
Ordabasi - Mlada Boleslav 2:3 (1:2)  /prvi meč 1:1/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar